Skocz do zawartości

ciagniki rodziny Farmtrac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy farmtrac 690dt da radę z agregatem talerzowym agro-masz jaskółka 3m

Czekam na opinie

da rade i bedzie śmigał ale dociążony sprzodu

agregat talerzowy 2,5 m + siewnik.

powinien dać sobie rade ale wszytko zależy jak długi jast ten zestaw bo to jest też ważne jeśli masz kiepski źle skonstrułowany hydropak daleko odsunięty od ciągnika to niewiem jak to będzie działało ale na 99% powinien sobie z nim dać radę ja ma 3 m uprawowosiewny agregat uni (bierny wałstrunowy 2 rzędy zębów i znowu strunówka plus siewnik Fiona)

Opublikowano

michal mógłbyś wstawić jakieś foto tego zestawu ?? jeśli nie połączonego z ciągnikiem to chociaż sam agregat+siewnik. Jak rozumiem ciągasz to 690 ? na uwrociach składasz siewnik czy zestaw podnosisz rozłożony ? obciążenie na przodzie podstawowe czy coś więcej ?

Opublikowano (edytowane)

Tak 690. Na uwrociach składam siewnik żeby był stabilniejszy zwłaszcza jak jest pełen zboża. Obciążniki to powiększony zestaw czyli zaczep i 10 tych płaskich po 22kg ale chce założych dłuższe śruby wzmacniane 10.8 i założyc jeszcze po dwa więcej z każdej strony. Zdjęcie zobacze co da się zrobić napewno nie zagreguje go z ciągnikiem bo niechce mi się przestawiać wszystkich klamotów w szopie ale może samego zestawu się uda zrobić zdjęcie jak się da.

Edytowane przez milanreal1
cytowanie poprzedniego posta
Opublikowano

witam. mam zamiar kupić farmtracka 555dt i pytam sie czy ten ciągnik da sobie rade z agregatem 2,5m z przednim wałkiem firmy BOMET w uprawie po głębokiej orce. ten ciagnik kupuje zamiast C-360 3P a ona w orce ledwie dawała rade. z góry dzięki za odpowiedź

Opublikowano

@plapla123 w farmtracach montowane są kabiny Koji i Metal-Fach Sokółka , moim zdaniem ładniejsza jest sokółka , gdyż ma tylne błotniki dłóższe , błotniki bardziej poływowe to zależy of gustu a o gustach sie nie dyskutuje

Opublikowano

ursus3502pl dzieki za odpowiedz. Ktora twoim zdaniem jest lepiej wykonana jak dawałem zaliczke diler mówił ze w jednej panel z przełącznikami znajduje się zboku co przeszkadza pasażerowi i zamówiłem ta droga choć jej na oczy nie widziałem a może ty posiadasz farmtraka 690dt :)

Opublikowano

Może ktoś pokazać jak wyglądają te kabiny?

są prawie identyczne, różnią się dachem. Sokółka ma włączanie wycieraczek koguta, nawiewu na takim panelu z wyswietlaczem a koja na zwykłych klawiszach i inaczej wyprofilowany dach z nawiewami. Ja mam Sokółkę ale jak oglądałem Koję to uważam że jest lepiej wykończona.

Opublikowano

Ta cena jest dobra a na radio i koguta to nie patrz w sklepie za 200zł sobie kupisz. Obciążniki ważniejsze i zaczepy czy może koła szersze jak komuś potrzebne.

Opublikowano

co jak co ale po jezdzie wójka FT stwierdzam,że przy wyciskaniu sprzęgła,czy hamulca to kolanami se można zęby powybijać.gdzież tak wysoko noge podnosić i ten ręczny i sprzęgło wom tak nisko,że przy częstym wajchowaniu trzeba sie naschylać,mogli by coś o tym pomyśleć

ale ogólnie fajny :)

Opublikowano

Posiada ktoś Farmtrac 7110 DT?

Ja jezdziłem na pokazie polowym u dilera tym 100KM a nie 110Konym i mi się podobał fajnie pracuje silnik i skrzynia. Ten 7110 to jest wszystko to samo tylko silnik jest mocniejszy a cała reszta identyko.

Kabina jest przestronna, w standardzie siedzenie pneumatyczne, 6 wyjśc hydrauliki, EHR i koła tył o rozmiarze R38. Silniczek Perkinsa a skrzynia tylni most i podnośnik ZF. Jak wszystko wypali to zamierzam w przyszłym roku takiego sobie sprawić:rolleyes: .

Opublikowano (edytowane)

co jak co ale po jezdzie wójka FT stwierdzam,że przy wyciskaniu sprzęgła,czy hamulca to kolanami se można zęby powybijać.gdzież tak wysoko noge podnosić i ten ręczny i sprzęgło wom tak nisko,że przy częstym wajchowaniu trzeba sie naschylać,mogli by coś o tym pomyśleć

ale ogólnie fajny :)

sprzęgło i hamulce to trzeba pedały ustawić do własnej wygody i nie potrzeba się kolanem w czoło pukać.

Edytowane przez robert1226