Skocz do zawartości

ciagniki rodziny Farmtrac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam Farmtraca 80 4wd 74km ogólnie dobrze się trzyma żadnych zacieków,niezawodny pali 4,5 co mi się w nim psuje heh:] no to po pierwsze niedopracowali w przodzie jakiejś tam części i skrzypi a druga sprawa to chłodnice psuły mi się po prostu ich rozdzierało ponieważ nie dopracowali zakrętki i nie puszczała powietrza a teraz nie dokręcam jej do końca i jest ok po za tym jest bardzo sprawny w polu mam go już 3 lata i jest niezawodny :rolleyes:

mam farmtraca 80 4 WD :) i naprawdę jest fajny traktorek niezawodny mam go 3 lata i nic takiego poważniejszego się nie dzieje nie wiem jak tam inne farmtraci ale mój jest ok :D

A co dokładniej ci skrzypi? jak skręcasz ?

Opublikowano

Akurat dzisiaj byłem na agro wystawie koło Poznania i był 670 i 685 DT i obydwa zostały sprzedane na miejscu cena 103 i 135 tyś ,ja mam kilka mieś 670 to z ciekawości podszedłem pod Farmtraci jedni byli zachwyceni inni nie podchodzili bo z daleka mówili bo to szajs bo to słyszeli

Opublikowano

Ja dziś dostałem list z farmtrac-a i piszą ze dają teraz na te ciagniki kredyt fabryczny na okres 10 lat. Przypominam ze przed tem dawali na 5 lat. Słyszeliście może o tym?? Myślicie ze przez to wzrośnie sprzeda tych ciągników??

Opublikowano

Sąsiad miał 690DT , grzał nim ostro robił jako pomocniczy , robił w turze , woził beliki na spółkę z Deutzem 3.70 . Sąsiad miał jeszcze Mf nowego 125konnego z turem więc farmtrac się nie przemęczał ... Na początku mnie zadziwił zrywnością i zwrotnością . Zrobił u sąsiada 800 mtg przez niecałe 2 lata . Był niezniszczalny , nic się nie psuło aż tu około 2miesiące temu szczeliły jakieś pompy koszt wymiany około 3000zł . Po naprawie psuły się różne rzeczy . Teraz wymienili mu ciągnik na jakiegoś farmtraca czerwonego .... Modelu nie oblukałem ... Według mnie farmtrac nie jest za dobry ... Wiem że to kogoś może zaboleć ale trudno ...

Opublikowano

U mnie też niecałe dwa lata i na liczniku już ponad 1300 mth i jak dotychczas zero awarii. A co do pompy to siedzi tylko jedna tandemowa.

Opublikowano

Witam olej w silniku ,przedni most ,piasty przednich kół ,filtr hydrauliczny i wiadomo silnikowy i tu i tam posprawdzał stan oleju czy nie ma przecieków ,posłuchał pogazował silnik , resztę olejów co w bankach zostało masz na dolewki w razie czego z półtorej godziny był faktura po kilku dniach doszła z sumą jaką podałem

Opublikowano

Ja jak robiłem pierwszy płaciłem coś ok 350-400 zł za oleje u filtry i dojazd, robocizna gratis, a teraz drugi wymianę oleju w silniku i filtra oleju i hydrauliki to zapłaciłem za wszystko razem z dojazdem 60 km 796zł.

Opublikowano

@Zorak jeśli masz instrukcję obsługi od FT 675dt to na 36 stronie jest tabela w której masz wszystko zaznaczone co robi ASO przy pierwszym przeglądzie.

Opublikowano (edytowane)

To rzeczywiście że tyle im wyszło bo te ceny mają z kosmosu , za filtr do silnika płaciłem coś ok 12 zł a do hydrauliki 34zł .

Olej też ci tanio nie poloczyli , a czemu biorą za dojazd w końcu gratis to gratis , a nie każdy ma serwis po sąsiedzku.

Edytowane przez milanreal1
Opublikowano

Koledzy ciągnik kupiłem kupony przysłali tylko jak znalazłbym gościa co chciałby do konca roku kupić Farmtraca to na mój kupon dostałby te obciążniki a ja jako polecający co już mam Farmtraca miałbym darmowy przegląd na 300mtg tak to jest tak rozumiem ,tylko znalezć kupca