Skocz do zawartości

ciagniki rodziny Farmtrac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Byłem dziś u dealera farmtraca w Płocku, otrzymałem od niego cennik i ku mojemu zdziwieniu można w nim znaleźć model 670 i 670 DT. Pierwszy z nich ma cenę wyjściową 79990 zł, zaś drugi 95990 zł. W wyposażeniu jest napisane: silnik 4 cyl. o mocy 66km, AE4.286C euro III A, chłodzony cieczą, napęd carraro hcr, skrzynia 12+12, wom 540/100, kabina komfortowa. Cały ciągnik to pewnie to samo co poprzednie modele. Ciekawi mnie tylko co to jest za silnik, może w jakich ciągnikach był już stosowany? Czy to jest coś z konstrukcji forda, bo to chyba nie jest perkins?? Jest jeszcze napisane, że modele dostępne od stycznie 2010 r. Myślałem nad kupieniem 80 4WD jako ciągnika pomocniczego, ale cena tego będzie około 10 tys nizsza, a wszyscy wiemy jak ciężko znaleźć każdy tysiąc, więc może warto się nad nim zastanowić. Czekam na jakieś bliższe informacje od was o tym modelu z niecierpliwością.

Niestety na polskiej stronie farmtraca nie ma o nim nawet słowa. Ale wybierając język angielski, w zakładce farmtrac on your computer jest fajny katalog w którym ten model jest już uwzględniony

Opublikowano

No żeczywiście są te nowe modele ale ja bym tam ufał perkinsowi bo to jednak jest sprawdzony i oszczędny silnik może tamten tańszy ale jednak to jest cos nowego i nie wiadomo jak to będzie się sprawować a perkins to perkins :)

Opublikowano

Ja też bym obstawał za Perkinsem :) Mieliśmy 4514 z silnikiem Perkinsa , to silnik nie do zajechania , a przy tym jest bardzo oszczędny :)

P.S niestety zginął cennik ze strony farmtraca :)

Opublikowano

No jak to dealer, na pożegnanie powiedział mi, że ciągniki które teraz przyjdą mają być droższe o około 2 tyś. Spytałem czy w tej cenie coś zmodernizują, to powiedział, że o żadnych przewidywanych zmianach w obecnych modelach nie słyszał, chociaż te zwiększenie cen z żaden sposób nie przyjmuje na serio.

Może mi ktoś napisać jakie ceny przeglądów były u was w przypadku 80 4WD i po ilu motogodzinach wymieniali wam olej w skrzyni??

Jeszcze napisze, że mam na sprzedanie C360, jakby był ktoś zainteresowany to zachęcam do kontaktu.

Opublikowano

Byłbym wdzięczny jakbyś mi napisał, nawet na gg, jaki masz dokładnie model farmtraca z jakim wyposażeniem i ile za niego zapłaciłeś. Bo rozmawiając o cenie zaczął ją odnosić do kosztów przeglądów kolejnych, jak za mocno zacząłem mówić, że można taniej kupić:)

Mi zaczął mówić, że przegląd może różnie kosztować,a koszt pierwszego to ok600 zł i że mogą rożne oleje wlać itd.

A olej w skrzyni powiedział, że chyba po 600 mtg, czy tak ma być??

Opublikowano

nie ja niemiałem rabatu taką diler ma stawke zapłaciłem 150 zł :) nie wiem jak u innych jest ale 600 zł to drogawo :) a olej to nie takie różne mogą wlewać bo jet napisane jaki ma być i taki należy lać mi wlali TEXOKO taki jak miał być niecałe 10 litrów :)

A co do ojeju w skrzyni to sam nie wiem musze się o to dopytać

A i pierwszy przegłąd masz za darmo po 50 mgt i nie daj se nic wcisąć

Opublikowano

Ja go kupiłem w lutym 2009 r i tak na rhsp w nowym sączu i to jest Farmtrac 80 4wd a dałem za niego 104 tyś a kolega skąd jest,a ty masz farmtraka

Opublikowano

o takie wyjątki mi nie chodziło ;) zazwyczaj kupuje sie sprzęt po to żeby na nim pracować a nie patrzeć sie na niego :P A ty od kiedy masz swojego FarTraka?????

Chyba Farmtracka jak już

Opublikowano

Oczywiście, że tak. Na stronie producenta jest szczegółowo opisane co jest w standardzie, a za co trzeba dopłacić. Choć może teraz nie ma wyposażenia dodatkowego bo ono było w cennikach, a te niestety zniknęły ze strony.

Opublikowano

I to mi się podoba . Niektóre marki (np. NH ) próbują konkurować z innymi niby niskie ceny , a nawet za pneumatykę trzeba dopłacać B)