Skocz do zawartości
PITTER

John deere 2140

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
john
PITTER    0

Witam szanownych kolegów otóż mam problem z hydrauliką w john deere 2140

 

Objawy;

Brak wspomagania (bardzo ciężko chodzi kierownica)

Pompa główna nie podnosi maszyn

Brak połówek (zwalniaczy biegów)

 

Bardzo proszę o pomoc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

glwoj    1

Napisz czy stało się to nagle, czy wcześniej już się coś działo? Półbiegi wcześniej działały? WOM działa?

 

Wygląda na to że przednia pompa jest nie doładowana olejem, możesz ściągnąć maskę i zalać zbiornik nad pompą olejem i zobaczyć czy będzie poprawa. Ale najpierw sprawdź stan oleju w skrzyni (zapalony ciągnik), obejrzyj filtr hydrauliczny (można wyciągnąć bez spuszczania oliwy), wyczyść smok w skrzyni (trzeba spuścić olej).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
PITTER    0

Stało się to nagle połówki i wspomaganie wcześniej działały a gdy ciągnik chwile stał zapalny na postoju pompa zaczęła dziwnie chodzić i wszystko przestało działać

 

 

W skrzyni jest nadmiar oleju

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ochen    28

prawdopodobnie masz zapchany filtr w skrzyni i pompa ktora zasila ta duza pompe z przody nie podaje oleju do zbiornika na przodzie ciagnika

 

a jaki ile masz filtrow? czasami sa dwa pelnego przeplywu i z wkladem wymiennym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
marix123    1

podpinam się pod temat i licze na pomoc otóż dzisiaj podczas orki gdy nawracałem wspomaganie zaczeło tak jakby przerywać, kontrolka od oleju się nie zapaliła a stan na zapalonym silniku to ponad max.. dodatkowo podczas orki przestał tak jakby podnosić do góry tzn pług idzie jakby w ziemie tak jakby cały czas był dociążany, półbiegi działają pług podczas jazdy nie opada, liczę na Waszą pomoc i pozdrawiam!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
glwoj    1

No to musisz zregenerować siłownik. Przerabiałem to samo 2 lata temu, objawy miałem takie same jak ty (szarpanie przy podnoszeniu i na kierownicy po mocnym rozgrzaniu ciągnika). Jak chcesz to pisz na priva to ci wyjaśnię jak się do tego zabrać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
marix123    1

otóż teraz po rozgrzaniu ciągnika nie działa ani wspomaganie ani tylny podnośnik na zimnym było ok :/

Edytowano przez marix123

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
PITTER    0

Mam jeszcze takie pytanko wiecie koledzy jak może nazywa się pompa znajdująca się w skrzyni który tłoczy olej do głównej pompy

Gdyż ja nigdzie nie mogę jej znalezć a to może być powodem moich problemów z traktorem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
marix123    1

Napisze tutaj w temacie a więc po wstępnej diagnozie wydaje się że winna jest główna pompa tłoczkowa ponieważ po rozgrzaniu nie działa wspomaganie i tylny podnośnik, reszta działa tzn. półbiegi, wom, hamulce.. no i teraz jest problem natury takiej czy miał ktoś stycznośc z zmmiennikami pomp z allegro tych po 3 tys? ponieważ serwis dał mi namiar na gościa który zajmuje się tymi pompami i on odradził mi regenerację, natomiast serwis za nową pompe woła 10,500 zł :/ liczę na waszą pomoc, pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wpsowa692    1

Było już o tym tu

http://www.agrofoto.pl/forum/topic/35587-trzesa-sie-romiona-tuz/

.

Powiem tylko tyle że dzięki temu tematowi zdiagnozowałem u kuzyna w jd3140 że to właśnie pompka ładująca niedomaga .

Kuzyn znalazł mechera który to zrobił , rozjechał traktor i wsio gra .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
marix123    1

No tak, ale skoro nie działają tylko funkcje za które odpowiedzialna jest pompa główna chwile po rozgrzaniu oleju, to przyczyną może być co innego? Bo teraz to ja już nie wiem, dałem pompe do sprawdzenia czekam na diagnoze :|

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
PITTER    0

Wpsowa692 mówisz o pompce która znajduje się w skrzyni i podaje olej do głównej pompy ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
PITTER    0

Mój problem tkwił w sprzęgle pompy hydraulicznej (obcięły się nity na tarczy sprzęgłowej) Dziękuje za wasze odpowiedzi :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

witam mam taki problem natomiast nagle przestalo mi dzialac wspomaganie i nie ma sly podniesc pluga do gory. na pusto podnosi bez problemu. co moze byc przyczyna?? z gory dziekuje. i mam takie pytanie gdzie sie znajduje sprzeglo pompy hydraulicznej??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kundys    5

Panowie włascicele john deerów, bardzo bym prosił aby ktos opisał kontrolki john deera 2140 itp i napisal które kontrolki podczas zapłonu powinny sie swiecic a po zapaleniu gasnac, z gory dzieki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×