Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy new holland nie bedzie za mały na 50 ha swojego i około 50 usług plus może kukurydza? czy lepiej wziąć tc5070 ale on jest droższy o 100tyś, czy opłaza sie dołożyć tyle pieniędzy czy tc5050 spokojnie wystarczy?

Opublikowano

włąśnie nie wiem czy dokłądać bo pieniędzy za dużo nie mam aktualnie, ael za kilka lat może przybedzie troche hektarów takzę nie weim czy ryzykować bo 100 tyś to duża kasa. a jka ma wydajnośc tc5050, tc5070 w porównaniu do bizona ZO56?

Opublikowano

Z tego co mówią użytkownicy to TC5050 ma przerób 8 ton na godzinę, a TC 5070, wiem z własnego doświadczenia że przerobi lekko ponad 12 ton ziarna ;) A różnica w cenie to nie jest 100 tyś, ja jak kupowałem to różnica była 70 tyś

Opublikowano

TC 5050 napewno zrobi te 100 h. tylko w jakim czasie. Te 100 tyś. to nie jest mało kasy, ale jeżeli chcesz się wyrobić w terminie, chcesz w przyszłości powiększyć gospodarstwo, chcesz uzyskać zboże o dobrych parametrach to myśle że lepiej dołożyć i jeździć TC 5070.

Opublikowano

byłem ostatnio na targach rolniczych, i ciekawa oferte ma john deere, model który mnie zainteresował to 1470 w cenie wstępnej 350 netto, ale zawsze coś mozna utragować;D, co możecie o nimpowiedzieć jaka ma on wydajność, i jakość wykonania(bo sa produkowane w brazyli)

Opublikowano

Wydajność to 9-10 ton ziarna na godzinę, a co do jakości to Ci nic nie powiem bo nie wiem, ale ja usłyszałem parę negatywnych komentarzy na temat modeli produkowanych w brazyli ;) A sam byłem zainteresowany takim kombajnem, ale jednak padł wybór na NH i po 1 sezonie nie żałuję

Opublikowano

czy opłaca się kupić tc5070 za 410 tyś brutto. heder 4.5,wózek, sieczkarnia??

Jaki dealer dał ci taką cene kombajn z 2012 r? jakie wyposażenie? mi powiedzieli ostatecznie 340 tys netto

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Adamek360
      Witam. Stoję przed wyborem kombajnu zbożowego New Holland cx 8.80 lub Claas trion 650. Kombajn by kosił 300 hektarów zboże, rzepak i kukurydza w przyszłości. Teren w miarę równy jest. Cena podobna Heder w nh 7.6 m a w Claas 6.8 m. Co wy byście doradzili wybrać serwis w tej samej prasowy odległości. Pozdrawiam.
    • Przez corsar12
      Witam szukam użytkowników kombajnów Claas mercator 60 i 50 głownie chodzi mi o to jak sobie radzi claas mercator z silnikiem 4 cyl czy nie jest za slaby do tego kombajnu z hederem 3m i sieczkarnią. Wiadomo że 6 cyl było by lepsze ale w tym momencie nie ma nic godnego zakupu na ogłoszeniach, a nie moge znaleźć w sumie żadnych negatywnych opini o silnikach 4 cyl i szukam opinii prosto od użytkownika najlepiej który użytkuje taki kombajn od kilku lat.
    • Przez sfzhdd
      Który kombajn lepszy Claas Mega 360 czy Lexion 520/510?
      Interesuje mnie wydajność, spalanie i awaryjność.
      Który warto wybrać?
      Z góry dzięki za odpowiedzi.
    • Przez velFoka
      Panowie potrzebuję opinii o tych kombajnach. Planuję niedługo zakup i chciałbym wiedzieć jak te modele z awaryjnością i częściami. Co przemawia za MF a co za DF?
    • Przez DobRzan
      Witam wszystkich
      Tak jak w temacie jaki kombajn polecacie na małe gospodarstwo i dodatkowo możliwe że jakaś usługa wpadnie. W tym roku ciężka pogoda, wszyscy gospodarze w okolicy jak tylko wyjdzie słońce to koszą u siebie ciężko się gdzieś wcisnąć a gospodarzy z kombajnem u mnie mało. Rok wcześniej podobnie ciężko było. Ktoś może powiedzieć że nie opłaca się ale swój to zawsze swój. Myślałem nad fortschritt E512. Przedział cenowy to tak do 20 tyś. Czy coś ciekawego można w tym przedziale kupić?
  • Dodaj nową pozycję...
v