Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

widziałem go na pokazach w chelmie traktor moze byc troche zle wykonana kabina ale za tą cene to moze być a natych pokazach to radil sobi z 2 razy większą talerzową od niego

Opublikowano

jeśli chodzi o 70tke czyli farmtrac z 3 cylindrowym fordem 60km to jest to ciagnik ok i cena nie jest wygórowana, jeździ taki w sąsiedniej wsi z turem 4 z polmotu, z belarką i pługiem 4x30, za 90 tyś to można tylko belarusa lub zefira kupic.

Bardziej bajer to by był 675 z perkinsem, tylko dlaczego chydraulika i cała raeszta (łącznie z kołami) taka sama a cena o 16 tyś większa :angry:

Opublikowano

co ja moge powiedzieć mi wizualnie bardzo sie podoba na wykonanie to bym nie narzekał a pozatym przystepną cene ale jak chodzi to już ba ;) tego nie wiem

Opublikowano
a czy opony niskoprofilowe to te szerokie opony? i czy przy zakupie byście je wzieli?

Lepiej wziąśc szersze opony niż obciążniki, ale niskoprofilowe 320/70 przód i tył 480/70 są dośc drogie, a są do farmtraca dostępne również 12,4 przód 18,4 tył a to ta sama szerokośc co niskoprofilowe a balon wyższy i są raczej tańsze i ja bym na takich bral

Opublikowano
cena nie jest aż tak duża w porównaniu do 4514 (chociaż 4514 ma te 8KM więcej)

a jak jest z turem do tego ft? czy w ogóle jest jakiś do niego?

a dlaczego ma niebyc tura ? da rade zamontowac jak w kazdym innym ;)

Opublikowano

nie bedziesz żałował jak założysz tura do farmtraca pasuje bo ma rewers, a nieskoprofilówki to nie żałuj tylko bierz na podmokłych terenach nie bedzie mocnych na niego ;)

Opublikowano

ciągnik jest oszczedny , za tą cenę jest ciągnik godny polecenia , z tego co pamietam to jest chyba użytkownik tego farmtraca @tomek826 , niedaleko mnie ma takiego to nie można o nim źle mówić , ma go 2 lata i nie miał zadnej poważnej awarii

Opublikowano

Ale jak ja gadałem z znajomym co robi te ciągniki to ich nie poleca bo mają wadliwe silniki!!!! po 4latach wysiadajo byłem kiedyś zobaczyć jednego farmtraca i widziałem ze był odkręcany i jak się spytałem co było robione to on nic nie wiedział mówił nic się nie stało ale później już mu się przypomniało że go oddał do serwisu bo coś stukało i nawet na gwaranci nie wpisali co... Pytałem się kiedy był ciągnik oddany do naprawy tego gośćia a on nie wie no ludzie jak można nie wiedzieć kiedy się coś do naprawy oddaje

i wtedy stwierdziłem sobie że miał w naprawie nie dawno zrobili i mu powiedzieli żeby go sprzedali bo się będzie psół i wtedy dziwna sprawa że nikt ze wsi nie chciał go kupić... a on kosztował tylko 40000tyś 2004r.....

Opublikowano

rozmawialem z wieloma osobami którzy mają farmtraca np @adamo24 i innymi i każdy jest zadowolony i szczeże mówie ze nikt nie powiedział o nim złego słowa , czy perkins czy inny silnik który jest w farmtraku to jest oszczędny nie dawali by na ciągnik 24 msc gwarancji jak to byłby szajs ale nie jest i ma popyt

Opublikowano

Z informacji które do mnie docierają to w tych modelach dość często nawalają silniki wynika to ze złego zaprojektowania czy skompletowania ciągnika tak więc zdecydowanie nie polecam tego modelu

Ale co do innych modeli to nie słyszałem o nich dużo złych opinii D