Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiatm mam do wsa takie pytanie chce kupic cignik do prasy padło na nh td 5030 lub 5040 ktory według was bedzie lepszy a moze ktos podpowie o jakiejs innej dobrej marce. czekam na odpowiedz i pzdr...

Opublikowano

zależy jakie zapotrzebowanie 5040 ma całkiem inny silnik jak 5030 jak do prasy mysle ze ta marka była by dobra ...i tura założyć do niego :) .... podaj wiecej informacji to ci cos podpowiemy chociaż jest duzo podobnych tematów :)

Opublikowano

ja gdybym miał kupywac to cos taniego i dobrego :)

wolałbym john deera albo internacionala :))

moj kuzyn ma Case INTERNATIONAL 1255 i nie narzeka do prasy jest w sam raz jest dlugi dobry skret i wgl zwrotny jest... ma pod niego pod pieta prase clasa .. w tamtym roku prasował massey fergusonem takim 130 konnym i narzekał ze chce starego casa :D

Opublikowano

do siano kiszonki jest dobry Claas Rollant 66 tu w niej mozna balota tak zbic ze palca pod sznurek nie wsadzi :D

a u nas jeden ma KRONE KR 155 to tak wychodza same kapcie ;/ tej prasy juz nie oszukasz ;/ w clasie jak balot kuz sie zrobił i pika aby go wywalic to mozna jeszcze go dobic az ciagnik mruczy a w kronie nie

Opublikowano

Reset tanie i dobre to dwie różne rzeczy. Poza tym gość chce kupić nowy a Ty mu proponujesz coś czego już nie produkują (international)

Opublikowano (edytowane)

moj kuzyn na classa nie narzeka :)

maszyna pracuje bez zarzutów :) dziennie potrafi zrobic 250 balotów ..:)

w tamtym roku wymienił tylko rolke napinajaca łancuch ii tyle :) ten sprzet nie psuje sie :)

rocznie robi jakies 7 tys balotow z kiszonki i 2 tys słomy on na classa nie narzeka rozmiar bel 120x150, owijanie elektryczne na 2 sznurki, centralne smarowanie, odrzutnik bel, podbierak standardowy :)

nie wiem jak z ta simpa ale znajomy mniał czerwona i była taka sobie ona robi chyba mniejsze baloty ..

moze i nie produkuja ale czesci jeszcze sa ;p

napewno wieciej pojezdzi tym internacionalem niz tym NH w nich skrzynie szybko siadaja z tego co sie orientuje ..

a jesli chce cos nowszego to polecam JD 6810 PREMIUM z rok 2000,s ilnik 125 KM jak do prasu mu wystarcz ,klimatyzacja,skrzynia pouer-quad 40 .. jak to jd mało pali w porownaniu do tych nowych casy :D

Edytowane przez reset1990
Opublikowano

posiadam identyczną prasę i powiem Ci, że jeżeli byś miał wybierać to bierz 5040, 5030 będzie za mały i po tyłku by dostawał! :(

bierz 5040 lub case JX 90-ma 88km, przy dobijaniu sianokiszonki będzie idealny! B)

Opublikowano (edytowane)

Farmer94 a ty jakim ciagnikiem ciagasz ta prase.

a co do john deere to miałem od kuzyna pozyczonego na kilka dni 6910 ale on troche wypali tak jak do prasy to sie nie za bardzo opłaca

Edytowane przez roxor
Opublikowano

ja prasuje jaśkiem 2140-88km, i przy dobijaniu jest ok.! B)

jak prasowałem MTZ 82, to trochę odczuwał przy dobijaniu :(

a przed tam prasowałem Zetorem 7211, ale bidulek ostro po tyłku dostawał, szczególnie przy sianokiszonce! :lol:

Opublikowano (edytowane)

Farmer94 a jak z paliwem wychodzisz przy tym johnie

a co powiecie o tym ciagniku do prasy MASSEY FERGUSON 4235

Edytowane przez roxor
Opublikowano

ja wałasnie tez sie zastanawiam nad 5030 bo ma sporo mniejsza pojemnosc i nepweno bedzie o wiele mniej palił...

Bartosz49 iel ci spali w prasie na godz lub na 1ha.?

Opublikowano

a co proponowalibyście na 30 ha średniej klasy ziemi i trochę na pagórkach ????? ciągnik miałby by do wszystkiego , i po za tym trochę usług chciałbym robić a zima do odśnieżania . Seri 5000 by wystarczył ???? ilu konny waszym zdaniem ??? i jakie teraz są ceny tych ciągników ????

Opublikowano

ogólnie miałby zastąpić c-360 i 4512 współpracowałby z opryskiwaczem 1500l,transport zboża i słomy z pola do domu ,zwożenie bel, kosiarka 2,4 lub 2,8 (planowana po zakupie ciągnika ),rcw3,sipma z-276,i ewentualnie jakby duży mf się nie wyrabiał w polu to pługi 4x35 i kultywator 3m