Skocz do zawartości
rafal07

Mułowaty cyklop

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Cyklop
rafal07    0

Na zimnym oleju jeszcze jako tako chodzi ale jak się rozgrzeje to masakra. Jednocześnie muszę wciskać gałkę od obrotu lub od łap i podnosić bo inaczej to by nie podniósł ani by się nie przekręcił.Czego to wina?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
yahooo777    809

Albo pompy, na dużych obrotach musisz pracować?


KPK Kumurun Team. Jeżeli podoba Ci się mój post, był w czymś pomocny-możesz to nagrodzić punktem reputacji, nie obrażę się xP

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Karol323    74

A może jest to wina Filtra w oleju co siedzi ? Najpierw trzeba to rozebrać i sprawdzić...


Mały, Skromny, Lubiany, ŁośQ :D
Pozdrawiam ! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kravter    36

Tak reduktor przez 4 i podłoga

no no ja tak mialem u mnie bylo jeszcze gozej u mnie prze 5 i to ledwo idzie a takie byly obroty ze az cyklop skacze :) najpierw sprawdz filtry jezeli nie pomoze wymien pompe i ma chodzic :) aa i jeszcze jedno problem pojawil sie odrazu czy stopniowo??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
malawania    19

miałem to samo. pewien bardzo uprzejmy człowiek powiedział mi jak to zrobić. w tym regulatorze jak pokazano na foto jest taki stożek wystarczy go stoczyć 2mm i jak rękom odjął

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
czita    0

U mnie też tak robił to wymieniłem ten regulator co jest w kabinie. Po tym cyklop jak nowy wróciła siła i szybkość. Przyszło takie ciśnieni że stare węże nie wytrzymywały.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rafal07    0

Filterek był czysty kostki nie rozbierałem pewnie to będzie pompa bo ma już klika lat ale dlaczego podnoszenie z obrotem idze szybko? Może mi ktoś napisać do czego służą te 3 kostki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pawelJD    13

Jak trzeba gałki dusić z 2 sekcji to tylko dzielnik strumienia- ten co jest pod rodzielaczami. Na 100% to. Sam robiłem kapitalkę w cyklopie tej wiosny i całkiem usunąłem te kostkę i połączyłem na krótko wszystkie sekcje razem. Moc nieziemska a ciągnik chodzi na 1000 obr zamiast na 2200 ;) Daję głowę ;) Jak ta kostka co jest za pompą to nic by nie zrobił nawet jakby wcisnął wszystkie wajchy razem B)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Krzysiu1233
      Witam,
      Zwracam się z prośbą o pomoc w sprawie nujn unhz 100. Mianowicie jest taki problem że gdy olej się nagrzeje to maszyna nie ma siły i nie da się nie pracować. Dodam że pompa została wymieniona i nic się nie zmieniło, olej zimny jest ok, po dłuższej pracy brak siły. Gdy zamknę lyche to się lekko otwiera , a jak podniose do góry to powoli opada. Czy jest problem w rozdzielaczach? Jest tam jakieś uszczelnienie? Da się samodzielnie to naprawić? Proszę o pomoc.
      Z poważaniem
        
    • Przez michalmat
      witam
      ma ktoś jakiś dobry patent jak rozkręcić siłownik obrotu od trola? boję się go traktować palnikiem, żeby go nie rozhartować.
    • Przez gosysko
      Jakie są wady i zalety ładowacza troll. Słyszałem o pękających ramach, ale czy to jest prawda, jak często to się zdarza??
    • Przez dziki97
      Witam jestem od niedawana użytkownikiem unhz 750. Ostatnio jak zacząłem nim kopać jeden rozdzielać przestał pracować.Nie działają mi tyknie łapy, skręt oraz drugi siłownik na ramieniu. Usłyszałem tylko pstryknięcie. Nie wiem co się stało być może włączył się jakiś bezpiecznik. Proszę o pomoc może wam zdarzyło się to samo????????? Proszę o pomoc gg 6179077!!!!
    • Przez Vril
      Mam pytanie do Was -kupiłem sobie "niby" wyremontowany cyklop -brałem w ciemno bo był tani.
      Niby gość go wymalował ,dał nowe węże ,"niby" założył regenerowaną pompe oraz rozdzielacze .
      Problem polega na tym że niby jest olej wszystko działa tylko jak ma coś powiedzmy 500 kg podnieść
      to ani drgnie do góry -nie mam pojęcia co to ma być -może ta pompa nie jest do końca zregenerowana
      Proszę doradźcie coś
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.