Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy można cofnąć motogodziny w c360 3p tak żeby nie uszkodzić zegara? np. wiertarką? Bo ma prawie 300mth a miał kapitalny i chciałem od zera.

Gość Profil usunięty
Opublikowano (edytowane)

Czy można cofnąć motogodziny w c360 3p tak żeby nie uszkodzić zegara? np. wiertarką? Bo ma prawie 300mth a miał kapitalny i chciałem od zera.

A co to przeszkadza czy ma 300 mth czy 0 mth lepiej nic nie kombinuj bo będziesz musiał kupić nowy i w tedy będzie 0 :lol: :lol:

Edytowane przez MAT912
Opublikowano

Dokładnie.Sam cofam liczniki jak sprzedawałem samochody czy 2 ciągniki , w ciągnikach pląby się założyło i poszły z 1400 mth :rolleyes: . Teraz to normalne zjawisko.

Opublikowano

przeglądając ogłoszenia,samochód ze sporym przebiegiem-bardziej wiarygodny-taka prawda ;[

ja nigdy niczego nie cofałem-ale liczniki kiedyś naprawiałem we firmowych samochodach-gdzie przebieg był i tak ważny w książce pojazdu-zazwyczaj wyższy niż rzeczywisty(kręcenie dla paliw).

a tak co za różnica przy jakim przebiegu zmienisz olej:przy 50 mth czy przy 350 mth-taką naklejkę sobie na szybie przyklej "SERWiCE. "

Opublikowano (edytowane)

wiesz. w nowym musiał by kręcić do przodu żeby było trochę mth. wtedy kupujący by się kapnął, że coś nie tak bo za świeży zegar.a tak to stary chciał(już wyblakły,podrapany i w ogóle) cofnąć żeby to naturalnie wyglądało.. <_<

gdyby na prawdę było tak jak pisał na początku tematu to byśmy coś od niego usłyszeli. a tu widać, że twórca tematu nagle zamilkł.. przypadek? ;)

Edytowane przez Skamp
Opublikowano

Skamp , Heehheeh zamilkł , bo jest tak jak napisałem , po co by ktoś miał cofać licznik :lol: .Jeśli robię remont a mam przykładowo 8645 mth , to taki stan zapisuje i wiem po jakim czasie mam dotarty traktor.Jeśli już to pozostaje tylko rozbiórka licznika , ale tak by nie uszkodzić oprawki szkła , a jest to bardzo ciężkie , bo jak cwana osoba to zaraz pozna.Poza tym na plombie jest znak , a takiej plombownicy raczej zwyczajny rolnik nie ma.Więc zakładają nowy drucik i plombę z myślą że się nikt nie kapnie.

Opublikowano

Dzięki za linki, itak mi się to nie przyda, w 3p 6500mtg i nie ma mowy o sprzedaży lub remoncie.

Najlepiej to by było jak by w ogóle nie dało się liczników przestawiać bo wtedy by się wiedziało ile dany ciągnik wytrzyma, a nie ktoś kupi używkę z niemiec co ma 25lat a na liczniku 6tys godzin i mu się zepsuje i mówi że szrot, a tak naprawdę to może nawet ma 2razy tyle najechane :D