Skocz do zawartości
arturektdi

problem z hydrauliką john deere 3050

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
john
arturektdi    4

Witam mam problem z hydrauliko w john deere 3050 po zamontowaniu ładowacza podpietego pod erozłacza wytwarza mi sie silne cisnienie w obiegu az cieknie olej w najsłabszych punktach dodam ze mam nowy ładowacz hybramet. Gdy zamykam chwytak na max to az siłowniki kopijące unisą sie do góry o 2 cm., a gry kopjace wezne na max to te głowne unosza sie minimalne i po zgaszenie ciągnika operujac josticiem widac jak cisnienie schodzi z obiegu. Dodam jeszcze jeden przykład z prasa belujacą po zamknieciu komory wskaznik wypełneineia komory prawie nie działa i to napewneo ze trzyma te cisniene w siłowniakch.

\co może być przyczyną gdzie szukać rozwiazania . Prosze o pomoc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mariusz(ZDUN)    165

JD ma układ hydrauliczny typu zamkniętego i takie wpięcie ładowacza nie jest odpowiednie ogólnie wpięcie ladowacze na te ciągniki jest trudne ale nie niemożliwe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
szczewko    31

Zrób swobodny splyw i ladowacz bedzie chodzil idealnie. Z tylu ciagnika jest taki korek na imbusa albo na kwadrat i tam podlacz przewod powrotu z rozdzielacza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

arturektdi    4

Dzieki bardzo za podpowiedz, dziś byłem w serwisie i gośc też to samo powiedział musi być szybki niezalezny spływ. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
arturektdi    4

Dziś podloczyłem niezalezny spływ z tyłu ciągnika w ta sróbke na imbusa i niestety wystapil problem tego typu że przewody całe sie trzesą i tur też przy jakim kolwiek podnoszeniu dodam że podnosnk tez sie trzesie. Wpiołem sie ponownie pod rozdzielacz i problemu niema co może byc przyczyna??/ Może przy zgaszonym caigniku opusciłem tura i powietrze sie dostało do obiegu. Sam juz niewiem.:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Spływający olej prawdopodobnie (jednak pod ciśnieniem)napowietrza olej zawarty w skrzyni,pompa zasysa takowy i podaje dalej.

Miałem podobny problem przy ładowaczu ,spływ był za wysoko i przerobiłem jak najniżej i po problemie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
KonradP88    0

Witam wszystkich serdecznie i zwracam się z prośbą o pomoc. Posiadam john deere 3050 podczas pracy pękł mi cienki przewód który idzie przy chłodnicy do małego zbiorniczka zanim sie zorientowałem wyciekło mi sporo oleju przestało działać wspomaganie ładowacz przestał podnosić ogólnie cała hydraulika przestała działać zrobiłem przewód i uzupełniłem olej ale nic to nie pomogło ciągnik odpala chodzi normalnie ale hydraulika nie działa jedynie co wałek przekaźnika się kręci po załączeniu.... może ktoś wie jaka jest tego przyczyna? z góry dziękuję za pomoc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×