Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja wziąłbym TM a to z tego względu, że produkcja tego modelu się zakończyła i ostatnie sztuki jakie są, są pozbawione wad i ułomności jakie miały w momencie wprowadzenia do produkcji. Wiem, że dość ciężko je dostać w wersjach jakie chciałoby się mieć i w ogóle spore zainteresowanie nimi jest. Co do JD to w sumie taka konkluzja mi się nasuwa: Ci co mają SE są zadowoleni a Ci co mają Premium twierdzą, że SE to badziewie. Nie znam JD więc nie wypowiadam się za siebie. Piszę to co udało mi się do kupy pozbierać.

Opublikowano

trochę jest słabszy sąsiad ma SE i gorzej sobie radzi niż mój Premium a cena między tym a tym to nie jest duża bo sam miałem kupić SE ale jak zobaczyłem różnicę cenowa to wybrałem Premium różnica wynosiła w moim przypadku 3tys. Euro !

Opublikowano

Czyli warto dac za niego 270 tysi z turem?? bo dokladnej ceny nh nieznam ale tez bedzie cos koło tego i dlatego wole sie doradzic. zwracam uwage na spalanie ale co najwazniejsze wytrzytmałosc bo ja go nie kupuje na rok czy tam 2 lecz na 20. Komfort tez mi tam kto wie jaki nie jest potrzebny bo to wiadomo ze wiaze sie z cena. Ale chciałbym przeczytac jeszcze jakąs wiadomosc od uzytkownika nh bo jd juz znam.

Opublikowano

ja mam JD 6620 i sprawuje sie wspaniale :) mało pali czasami potrafi trochę więcej ale to zależy kto jeździ bo jak ja jeżdżę to mało pali a jak tata wsiądzie to nie wiem co on robi ze tak mu pali ! a na ile ha ten ciągnik ma pracować bo na 100 to on spokojnie sobie poradzi ja polecam JD tylko ze Premium ! SE też ale to już nie to ! ja dałem za swojego 234tys. zł ! albo weź kup 6530 lub 6630 nowsza wersja i lepsza ! tylko cena trochę jest większa ! a co do NH to nie miałem nigdy ale z opowieści innych to za dobre nie są !

Opublikowano
ja mam JD 6620 i sprawuje sie wspaniale :) mało pali czasami potrafi trochę więcej ale to zależy kto jeździ bo jak ja jeżdżę to mało pali a jak tata wsiądzie to nie wiem co on robi ze tak mu pali ! a na ile ha ten ciągnik ma pracować bo na 100 to on spokojnie sobie poradzi ja polecam JD tylko ze Premium ! SE też ale to już nie to ! ja dałem za swojego 234tys. zł ! albo weź kup 6530 lub 6630 nowsza wersja i lepsza ! tylko cena trochę jest większa ! a co do NH to nie miałem nigdy ale z opowieści innych to za dobre nie są !

Ja za swjego se dałem 250tyś czyli drożej od twijego :):)

Co do tematu polecam jelonak jest to sprawdzona marka przez wielu rolników znam wielu użytkowników i nikt na nie nienarzeka znam tylko jednogo kolesia < z agrofoto> który niechwali jelonak ponieważ mu sie psuje ale jesst to bodajże 6210.

Co do nh wielu roników np. narzeka mój znajomy ma 2 i wjednym mu sie rozwaliła elektronika drugiego mniejszego jak slysze ryk silnika to musze uszy zatykac tak rzęzi i wnim miał ruwnież jakąs awarje ale już nie pamjetam, a spalanie to aż sie niechce się gadać, mam kilku znajomych którzy maja po setki tysiące ha mnieli nh i wszystko wymjeniaja na jelonki.

Pozdrawaim.

Sorry za błedy ale nie jestem z tego dobry :):)

Opublikowano

To wszystko to jest loteria. Jeden z wielkoobszarowców niedaleko mnie tylko JD kupuje, ale też trafia na trefne modele. Ma jakiegoś 6930 czy coś takiego gdzie coś się zepsuło i nie mogli go z lawety ściągnąć na podwórku bo wyskakiwał błąd skrzyni. Zakup ciągnika to bardzo indywidualna sprawa i też bardzo dużo zależy od szczęścia na jak złożony się trafi :) . Tak nie powinno być, ale cóż - jakość swoje a ekonomia swoje. Pisałem to już i podtrzymuję, że lepiej kupić gorszy ciągnik u dobrego dilera niż lepszy u gorszego.

Opublikowano

moj znajomy posiada NH TM 155 i jest z niego bardzo zadowolony posiada go od 2001 roku bbrabia nim 140 ha raz wyskoczyl mu blad w skrzyni serwis naprawil to w godzine i drugi raz sam podnosnik zacza mu sie podnosic tez wykasowali blad i jest spoko inny znajomy ma takiego samego nh ale obrabia nim ponad 300 ha i tez jest zadowolony przez dwa lata zrobil nim 2500 mtg i zadnej awari a niedawno kupil nh tsa 135 mysle ze ta marka jest tak samo dobra jak kazda inna poprostu w kazdej marce mozna trafic na bubla nawet w JD albo FENDCIE

Opublikowano

polecałbym ci raczej jd, u mnie w okolicy mają i se i premium i są zadowoleni

jezdziłem tm 120 w raitechu jak go zapalił to kupa niebieskiego dymu ale jezdziło się nim dobrze, najbogatsza skrzynia fullpowershift, gorzej wykonany jakościowo moim zdaniem niż jd ale wygląda na dosc twardy ciągnik

Opublikowano

Jak czytałem w danych (ale nie wiem jak jest na real, bo nie miałem okazji jeździć tymi sprzętami) to kabina w tm-ce ma gorsze wyciszenie niż przy JD. Osobiście wybrałbym JD ze względu na konstrukcję ramową. Może w przyszłości być problem z wyciągnięciem silnika do naprawy (:)), ale rama świadczy o solidności tego sprzętu.

Opublikowano

ja jestem wielkim zwolenikiem firmy JD ale jesli miał bym kupic JD w wersji SE to wolał bym kupic jednak NH....jesli jescze ktos nie wiem dlaczego nie warto kupowac ja w wersji SE zapraszam do pod forum JD tam jeste wszystko opisane

Opublikowano

Dzis był umnie znajomy serwisant i cena nh wynosiła by mnie około 240 tysi brutto+tur jakies 30 tysi to będzie 270 czyli tyle ile jd z turem w promocji . Mowił mi rowniez iz te ostatnie Tmki Są juz bardzo dopracowane poniewaz od przyszłego roku juz ich nie bedzie. Bardzo sobie ten ciagniczek zachwalał i mowił ze wcale do nich do naprawy nie jeżdza. Z kolej wiem rowniez iz Jd to tez bardzo dobry statek. I teraz sam juz niewiem :)