Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A puzniej odpowiedzialnosc w sadzie za narazenie zycia. Zlodziej jest na wiekszych prawach niz wlasciciel na swojej posesji.Ot nasze polskie prawo. Ja montuje u siebie proste czujniki otwierania drzwi[od srodka] z sygnalizacja a po takim ewentualnym otwarciu przejde do dalszych dzialan.

Edytowane przez milanreal1
cytowanie poprzedniego posta
Opublikowano (edytowane)

Czytam wasze komentarze i zastanawiam się nad jednym. Dlaczego wy piszecie tutaj dokładnie o waszych zabespieczeniach? Nie zabraniam nikomu pisać ( nawet nie ośmieliłbym się), ale na AF wchodzą różni ludzie. :)

Edytowane przez patryk546
Opublikowano

Nie sądzę , że złodzieje na wsiach przejmują się alarmami? .Przypuśćmy że się uda go złapać i co dalej?.Ano dalej wezwiemy policję, która go przesłucha i wypuści a potem możliwe że będą się mścili.Najlepiej zabezpieczyć garaże aby maksymalnie utrudnić włamanie. Lub dać złodziejowi manto tak aby nie wiedział od kogo.

Opublikowano

Kolego ja akurat podpowiedzialem niektorym jak w prosty sposob mozna postarac sie zabezpieczyc swoje mienie. Mam w tym troche doswiadczenia bo juz 10 lat pracuje w ochronie i jezdze po ruznych obiektach na interwencje. NIE podaje swoich szczegulowych danych ani wytycznych gdzie umieszczane sa takie zabezpieczenia.A wiem ze nie wszystkie patenty dobrze sprawdzaja sie w praktyce.Wiem tez jak ciezko nieraz trzeba pracowac zeby cos sobie kupic a taka meda przychodzi i to sobie przywlaszcza robiac jeszcze wkolo szkody.I na to jestem ciety.

Opublikowano

Czytam wasze komentarze i zastanawiam się nad jednym. Dlaczego wy piszecie tutaj dokładnie o waszych zabespieczeniach? Nie zabraniam nikomu pisać ( nawet nie ośmieliłbym się), ale na AF wchodzą różni ludzie. :)

o kurcze, racja

Opublikowano

raczej wątpię by złodzieje wchodzili na AF i czytali nasze posty ale nigdy nie wiadomo , i nie wiadomo też jak się zabezpieczyć przed złodziejem bo coś mu się stanie i my będziemy mieć o niego większe kłopoty niż on , i też przez przypadek niewinnym ludziom może coś się stać o to że chcieliśmy się zabezpieczyć przed złodziejem

Opublikowano

@patryk546 w sumie masz racje na AF zawsze sporo osób jest i możliwe że też i złodzieje i wychodzi na to że tymi postami to nie pomagamy sobie tylko im wysyłamy zaproszenie do kradzieży z instrukcjami gdzie są jakieś zabezpieczenia przed nimi sad.gif

Opublikowano

najlepiej o takich jak zrobiono w filmie Kevin sam w domu laugh.gif a tak na serio to nie wiadomo jak się przednimi zabezpieczyć nie ma żadnego skutecznego sposobu ale lepiej już nie piszmy tu o tych zabezpieczeniach niech każdy coś wymyśli nie chwaląc się tym tu ani na innych stronach z podobnymi treściami

Opublikowano

Nie przesadzajcie :) Złodziej przeczyta ten temat i dzisiaj w nocy pójdzie Wam coś ukraść? :)

Co do zabezpieczeń to alarm będzie najskuteczniejszy, bo myślę że 90 procent kradzieży jest sprawką amatorów, a reszta to bardziej wyspecjalizowane osoby. Jeszcze nie spotkałem się z sytuacją, aby ktoś miał alarm założony i został okradziony, na pewno wielu z Was ma większą wiedzę, ale jak u mnie w okolicy ktoś założył alarm od tego dnia zawsze ma spokój.

Opublikowano

ja jednego nie rozumiem masz drzwi albo kłódkę od garażu pod 220v przyjdzie jakiś złodziejaszek w nocy pier***nie go prąd i później rolnik ma przerąbane. No coś jest tu nie tak.

Opublikowano

Z prądem to więcej kłopotu niż pożytku, tez o takim czymś myślałem, ale nie chodzi tutaj o złodzieja... tylko spróbowałby ktoś zapomnieć wyłączyć i samemu bym złapał lub ktoś z rodziny, to troszkę tak jak mieć psa który zagryzie złodzieja jak i mnie.

Opublikowano

@suzuki wtedy sam zostaniesz oskarzony o niumyślne lub umyślne spowodowanie śmierci. Będzie też zarzut narażanie osób trzecich. Sąsiad założył monitoring bo paliwo z maszyn znikało ale co on poradzi jak złodzieje w kominiarkach. Najlepiej samemu pilnowac

Opublikowano (edytowane)

nie no oczywiście sobie trochę żartuję, ale kiedyś czytałem o takim zdarzeniu, jak koleś zabezpieczył ziemniaki przed zwierzyną leśną, podłączył pastucha pod fazę, i znależli człowieka z workiem i motyką , zgon na miejscu, gospodarz 3 lata więżenia

Edytowane przez milanreal1
cytowanie poprzedniego posta
Opublikowano (edytowane)

Ja nie pisałem o monitoringu. Zresztą nadal by się tylko do tego, aby obserwować pracowników jak mnie nie ma w domu np. ale do nocnych zabezpieczeń najlepszy jest alarm z głośnym sygnałem, lub albo informacją dla mnie np. jak koledzy wyżej pisali sms lub dzwoniłby na komórkę. Bo monitoring sprawdziłby się tylko gdyby ktoś znajomy nas odwiedził :) ale i tak do kradzieży by doszło, więc jeśli kominiarki to nic z tego.

Edytowane przez Darekpol
Opublikowano (edytowane)

Nie cytujemy OST postów. lecą % hehe tez znam przypadek właśnie że dziecko zginęło przez takiego "mądrego"

SOLID security bierze nie wielkie opłay ale nie sądzę aby byli na miejscu zanim złodziej ucieknie

Edytowane przez tomi382
Opublikowano

SOLID security bierze nie wielkie opłay ale nie sądzę aby byli na miejscu zanim złodziej ucieknie

Niech ucieka :) nie interesowałoby mnie to, ważne aby nic nie ukradł i nie przyszedł ponownie :)

Opublikowano

u mnie w okolicy chcieli ukraść c-360 3p podpieli przyczepe i odjechali

zagotowała im sie reszta wody w chłodnicy to chcieli zeby im taka babka dała wody ale ona zadzwoniła po policje złodzieje uciekli a rano policja ku zdziwieniu gospodarza odstawiła mu traktor

Opublikowano (edytowane)

to dobrze że traktor wrócił do właściciela a są też takie przypadki że właściciel się już z traktorem pożegnał bo go nie mogła policja odnaleźć blink.gif

Edytowane przez Klepk995