Skocz do zawartości

jaki polski ładowacz czołowy wybrac do case jx 95

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

za quicke 45 zycza sobie 44 tys brutto, case jx95 wyjdzie mnie kolo 115.000 i nie bede przekredytowywac sie na ladowacz za praktycznie 1/3 wartosci ciagnika. Z drugiej strony nie chce oszczedzac a potem jeczec, udzwig kolo 1,5 tony, 3 sekscje, joystick, prosze o opinie z kategorii jakosc/ cena

pozdrawiam

Opublikowano

Żadnych hydrometów, hydrometali i tym podobnych.. To są największe buble.. :( Wiem bo mam i nie polecam nikomu.. Wszędzie cieknie, nie pasuj nawet w mocowania rama w serwisie mi zakładali go w 4 i wózkiem widłowym na siłę go wpychali. Gdybym go nie potrzebował wtedy pilnie oddałbym go do reklamacji.

Opublikowano

nie wiem co ci poradzić ale z polskich to ciekawego nic będzie z warfamy montowało się nie jednego to rzadko który idealnie pasował jednym słowem bez młotka nie podchodzi słyszałem że te z Hydrometalu są nawet dobre ale to twoja decyzja B)

Opublikowano

A ja napewno nie brał bym nic o udzwigu większym niż 1200 kg. Większy bedzie tylko wolniej działał bo ma grubsze siłowniki, a i tak nie podniesie wiecej niż ta tona netto, bo tył sie od ziemi oderwie i tyle. Chyba że obciążnik jakiś fest, ale to też głupota do ciągnika bez ramy. Jaki weźmiesz taki będzie dobry, i takim będziesz robił, Metal-Fach, Hydramet... Mam hydramet i marudze tylko na mase, i tak nie pogniesz go, weź najlżejszy a bedziesz zadowolny.

Opublikowano

ja posiadam case jx 80 i zamontowany jest na nim tur6 z warfamy mam go 2 lata przez ten okres czasu wymienilem silownik lewy poziomujacy (ten co jest odpowiedzialny za poziomowanie ) bo ciekł chyba uszczelniacz poszedl (wymienili mi go na gwarancji) a i ten drut co pokazuje poziomowanie sie wygiął musze go wyprostowac bo jest czasami niezbedny ;)

Opublikowano (edytowane)

Nie polecam hydrometalu bo sam mam AT20 na gwarancji zepsuje ci się to będziesz sam go naprawiał bo serwis ma gdzieś klienta, jak już go sprzeda.Albo nie mają czasu albo za daleko im jechac do klienta.

Edytowane przez nasil90
Cytowanie posta
Opublikowano

A ja napewno nie brał bym nic o udzwigu większym niż 1200 kg. Większy bedzie tylko wolniej działał bo ma grubsze siłowniki, a i tak nie podniesie wiecej niż ta tona netto, bo tył sie od ziemi oderwie i tyle. Chyba że obciążnik jakiś fest, ale to też głupota do ciągnika bez ramy. Jaki weźmiesz taki będzie dobry, i takim będziesz robił, Metal-Fach, Hydramet... Mam hydramet i marudze tylko na mase, i tak nie pogniesz go, weź najlżejszy a bedziesz zadowolny.

jak ta 12 na agrofarmie ci się sprawdza nie ogranicza skrętu mocowanie, nie za bardzo wysunięty do przodu? nie było problemów z montażem? Boże jak tak czytam to co wypisujecie o tych polskich dużych turach to coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że lepiej wziąść hydramet 3B na mf255 i wspomaganie na orbitrol nowe opony i będę spokojniejszy że nic nie połamie nie uszkodzę itd

Opublikowano

Nie polecam ładowaczy firmy knoch. Zrobili mi za wysokie mocowania, bo nie opada do podłoża, mają zmienić i czekam juz prawie 3 miesiące. Poza tym opadał od samego początku, a po miesiącu zaczęło przeciekać z koncówek przy rozdzielaczu.

Opublikowano

Rownież odradzam firmę Knoch. Opada i przecieki są, a używam go bardzo mało...
Jeszcze zapniałem dodać ze poziomowanie jest słabo wymierzone, bo nie trzyma równo osprzętu przy podnoszeniu i opuszczaniu...