Skocz do zawartości

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Marecki2922    11

Wysiadło mi sterowanie elektroniczne do webasto i zastąpiłem je wyłącznikami niestety pompka zasilająca jest pulsacyjna więc podłączyłem ją przez przerywacz lecz pracuje za wolno i webasto po chwili pracy gaśnie , może ktoś ma pomysł jak to obejść ? proszę o podpowiedź . Webasto jest 12 woltowe

Edytowano przez Elektrotechnik
Błędy ortograficzne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sadek    446

A może pompce zamiast podawać 12V pulsacyj-nie podać np. 8V ciągle (napięcie dobrać doświadczalnie), ja mam tak rozwiązane i jest OK.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ansu    73

Nie napisałeś jaki to model ogrzewania

Edytowano przez ansu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Najlepiej zastosować prosty generator astabilny o regulowanym współczynniku wypełnienia. Można wtedy precyzyjnie ustawić czas przerwy i czas pracy pompy. Koszt przy samodzielnym wykonaniu jakieś 2 PLN.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Marecki2922    11

Niestety nie mam bladego pojęcia jak to zrobić ???

 

 

 

 

Zmuszony jestem dać 10% za cytowanie poprzedniego posta. Post oczywiście poprawiłem.

Edytowano przez Elektrotechnik
Cytowanie poprzedniego posta.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×