Skocz do zawartości

ładowarka teleskopowa New Holland LM5080 powershift

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

co sadzice o ładowarce teleskopowej New Holland LM5080 powershift?? Jakie sa jej wady,zalety? :D jej wyglad waszym zadniem i funkcjonalnosc :D

Edytowane przez dominik2308
Opublikowano

miałem okazje pracować i nie polecam

joystickiem przy szybkiej pracy tłucze się w nogi

kolejnym minusem jest konsola może ja przyzwyczajony jestem do manitu ale dla mnie w ogóle ona nie pasuje

do rewersu też nie mogłem się przyzwyczaić jakoś nie tak zrobiony

kolejny minus to uchwyt narzędzi ja wole haki na ładowarce można na nie zaczepiać big bag bez wideł i na pewno nie spadną

no i gabaryty jest spora ja zdecydowanie wole nieco mniejsze maszyny

Opublikowano

Jakie ma spalanie?? Jak jest z zwrotnością?? Czy nie wygina się ramie?? Czy używałeś jej do transportu?? Jeśli tak to jak się w nim sprawuje?? Jaką prędkość osiąga?? jakie masz oprzyrządowanie?? I ile za nią dałeś bez oprzyrządowania??

Opublikowano (edytowane)

Może byś to jakoś uzasadnił. Ja wybierałem z pośród trzech marek Deutz-Fahr, McCormick, New Holland. Wydaje mi się że NH z tych marek jest najlepsze. McCormick ma 150km więc dużo pali, a deutz-fahr ma mniej wydajną pompę.

Edytowane przez Matiboos
Opublikowano

Ja akurat mam wszystkich w miarę blisko do 50 km, JCB akurat taki mniej autoryzowany, ale i tak kupuje w oddziale IH 70 km odemnie. Jakoś osobiście dla mnie JCB wypada najlepiej choć cena powala. CLass mi się też podobał ale dużo droższy i gługo trzeba czekać. Pozatym do JCB nie ma problemu z częściami czy to oryginały czy zamienniki.

Opublikowano (edytowane)

Jak ja patrzyłem w prospekty to claas chyba najlepiej wypadał. W JCB odstraszył nas ten silnik Perkinsa niby mało pali ale z tego co słyszałem to nawet nowy dużo oleju bierze i się szybko psuje.

Edytowane przez Matiboos

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez kolos87
      Cześć, potrzebuję porady na temat okładzin szczęk hamulcowych do fadromy Ł200. A mianowicie czy wie ktoś z Forumowiczów czy podchodzą z jakiegoś innego pojazdu w ludzkich pieniądzach? Nie ukrywam, że maszyna sumarycznie pracuje może 1-2 miesiące w ciągu roku. Dlatego szkoda mi jakoś bardzo inwestować w ten sprzęt, niemniej jednak hamulce się przydają.

A może zalegają komuś takie okładziny i chciałby się wymienić na kilka papierków z wizerunkiem odpowiedniego władcy?

Pozdrawiam!
    • Przez Tikuś
      Witam, 
      posiada ktoś może dokument jak skalibrować czunik przeciążenia w ładowarce Dieci?
      Pozdrawiam, Tikuś!
    • Przez Kierownik
      Witam. Szukam użytkowników tej skrzyni. Jak to się sprawdza co z czym się je?
    • Przez JakubPL
      Dzień dobry,
      mam problem z hamulcami w ładowarce JCB 526s, rok produkcji 1997r. Z tego co udało mi się ustalić to działają one na tym samym oleju co układ hydrauliczny od wysięgu, ramienia itd. Problem polega na tym, że pedał hamulca jest dość miękki i ładowarka nie zawsze hamuje po wciśnięciu. Czasem jest tak, szczególnie na rozgrzanej, że hamulce działają jak brzytwa. Natomiast przy zimnej ładowarce, dopiero po około 3 sekundach po wciśnięciu pedału hamulca. Dolewałem oleju do zbiornika bo było mało. Jednak po uzupełnieniu problem nie zniknął. Podejrzewam, że mogły się zapowietrzyć, czy ktoś miał podobny problem ? Wiecie może jak je próbować odpowietrzyć ? Dziękuje za odpowiedź. 
    • Przez kamil43228
      Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem mini ładowarki schaffer 332. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jaki olej zalewa się do jej hydrauliki ? Pierwszy raz mam styczność z hydrostatem i nie wiem jaki będzie w porządku.
  • Dodaj nową pozycję...
v