Skocz do zawartości
Zetor5211itT25

WOM zetor 5211

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Zetor

Wiadomość z agroFakt.pl

FINN    999

czyli tak... masz pozycje pierwsza w dół. czyli wałek z pompa...

pozycja druga na dół.. czyli sama pompa..

neutral po środku, a trzecia pozycja do siedzienia, czyli przez skrzynie tak zwany...

i jesli o ten tobie chodzi to włączasz waje do siedzenia.. i nie ma reakcji tak??

a bieg włożyłeś?? ;) bo ja biegu nie wzócisz to wałek nie bedie sie krecił na bank:D


"Wielu internautów jest kundlowatych.Jedyne, co mogą, to anonimowo szczekać, podgryzać najwyżej kostki, bo wyżej nie sięgają. Jakby ich odwiązać z łańcuchów i kazać coś zrobić, to by nie dali rady." K. Jackowski
Skargi, wnioski i zażalenia, proszę kierować na PW i GG :)
 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
maks    82

FINN - nie dosc ze bieg trzeba wlaczyc, to trzeba tez ciagnikiem ruszyc. To za tzw. obroty zalezne WOM.


Zapraszam również do odwiedzenia mojego profilu: www.youtube.com/user/maksikk

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

szystko tak jak koledzy napisali 3 przełożenia a jak ci zgrzyta to znaczy nie możesz włączyć na obrotach normalnych, ja miałem tak że nieraz trzeba było silnik zgaśic jak masz tak to podciąg sobie linke na sprzęgle i będziesz mieć spoój

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sebe1033    64

może inaczej dźwignia ma 4 pozycje (od samego dołu/przodu) :

1-pompa

2-pompa+WOM

3-luz

4-zależny WOM

 

 

Więc musi ci działać pompa bez właczonego WOM ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jeśli wcisnę dzwignię do samego spodu to mam pompę i WOM razem a sama pompa powinna być jeszcze niżej. A niżej się już nie da bo podłoga blokuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sebe1033    64

więc wiesz gdzie masz problem :D może masz luz na dźwigience

 

Sprawdziłeś policzyłeś że masz 4 pozycje bo końcówka WOM zawsze się kręci z włączoną pompą (wynika to z budowy) ale to mimowolnie na pusto wystarczy dotknąć patykiem i stoi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wlamaj1    34

Jeśli nie masz czterech pozycji dźwigni to najprawdopodobniej będziesz musiał zajrzeć pod pokrywę skrzyni. Na drugim końcu wałka od dźwigni jest przyspawany taki element, który porusza suwakiem z wodzikiem i on mógł się poluzowć (puścił spaw). U mnie tak się stało przy wyłączaniu pompy i wcale nie używałem nogi :). Nie mniej jednak użyłem siły. Mogłem wtedy włączać właśnie pompę z wałkiem i luz. Rozebrałem, pospawałem i jest dobrze. Najpierw jednak dobrze popatrz czy nie masz dużego luzu między dźwignią a wałkiem - może wystarczy dokręcić małą śrubkę, która ustala dźwignię...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
FINN    999

FINN - nie dosc ze bieg trzeba wlaczyc, to trzeba tez ciagnikiem ruszyc. To za tzw. obroty zalezne WOM.

nie trzeba ruszac ciagnikiem... mozna dżwignie od polowych i szosowych w neutralne, i aby bieg był włączony i siękręci WOM... wiem bo tak cyklop kiedys podłaczałem... 5 i 1500obr/min ;)


"Wielu internautów jest kundlowatych.Jedyne, co mogą, to anonimowo szczekać, podgryzać najwyżej kostki, bo wyżej nie sięgają. Jakby ich odwiązać z łańcuchów i kazać coś zrobić, to by nie dali rady." K. Jackowski
Skargi, wnioski i zażalenia, proszę kierować na PW i GG :)
 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dipol    2

Ja też mam problem z WOM w 5211 podczas pracy z maszyną np glebogryzarką (wyskakuje), wyłącza sie wałek co może być tego przyczyną??? Wodzik jest ok.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
michal9393    1

a ja mam problem w 3011, na wajhe jak włacze to po jakichś 200m mi wyłancza podnośnik znaczy wyskakuje mi i zgrzyta ta wajcha , glebogryzara dzaiała ale nie mam podnośnika;/,co to moze byc?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tedizetor56    94

Ja też mam problem z WOM w 5211 podczas pracy z maszyną np glebogryzarką (wyskakuje), wyłącza sie wałek co może być tego przyczyną??? Wodzik jest ok.

ja tak mialem jak zalozylem nowe oslony gumowe na dzwignie i byly bardzo sztywne przez co walek wyskakiwal.

Zetor Team.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
marcin46go    0

może inaczej dźwignia ma 4 pozycje (od samego dołu/przodu) :

1-pompa

2-pompa+WOM

3-luz

4-zależny WOM

 

 

Więc musi ci działać pompa bez właczonego WOM wink.gif

A czy jest możliwość aby w pozycji 4 działał zależny wom i pompa?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez bears
      Cześć,
       
      Potrzebuje informacji na temat rozmiarów lub różnić w rozmiarze konsoli zaczepowej zetora 5211-7211. Z tego co się dowiedziałem od sprzedawcy to występują w dwóch typach, szerszych i węższych ale nic więcej na ten temat nie wiedział. Ktoś ma może informację o różnicach w tych zaczepach?
    • Przez olozag
      Witam, mam pytanie jaką długość ma wskaźnik oleju skrzyni biegów do zetora 7711 bo w moim brak pręcika?
    • Przez petzi
      niestety nie znalazłem takiego samego tematu, więc mam pytanie; rodacy problem jest z włączeniem wom w zetorze 7211 rok. 1989 salon polska sterowany on jest w mojej wersji pneumatycznie;
       
      przy włączonym silniku na wolnych obrotach nie można przejść z pozycji neutral na hydraulike ani na wom, nie można pchnąć dźwigni do przodu jak by była zablokowana, włączyć można jedynie w taki sposób że pcha się dźwignie do przodu i wyłącza sie silnik, wówczas przechodzi na wałek, ale trzeba odpalić maszynę na włączonym wom'ie, wyłączyć można na silniku
       
      drugi sposób zaciągnięcie dźwigni 5min. po lewej stronie i próba włączenia womu czasami się udaje, ale bardzo rzadko; tak jak by jakieś zębatki nie mogły zaskoczyć, przy próbie siłowej słychać gruchotanie
       
       
      czy ktoś miał taki problem i wiem jak to naprawić to będę wdzięczny za pomoc
       
      wymieniony został automat do pneumatycznego włączania, ale nie pomogło, widocznie to nie było to
    • Przez Sylwek2009
      Witam kolejny mały problem. Czy przy naciśnięciu sprzęgła wałek przekaźnika mocy powinien sie rozłączyć ??? Niedawno zrobiłem wyciągarkę podczepiłem do zetora i podczas wciśnięcia sprzęgła wałek dalej ciągnie. Zetora mam od nie dawna i jeszcze nie zdążyłem go poznać.
    • Przez Mechamaniak
      Witam!
      Mam takie szybkie pytanie do użytkowników zetorów UR1. Czy ktoś próbował zwiększyć prześwit z tyłu poprzez przekręcenie zwolnic? Jeśli tak, to czy uda się przestawić zwolnice o jeden otwór przy wielkości kół 16,9/14-30 ? Czy będą tego jakieś negatywne skutki (poza tym, że łatwiej będzie przód do góry stawiać)? Chodzi mi po prostu o to, aby tak łatwo nie czepiać o nic przystawką i dolnym zaczepem, zetorem tym pracuję w lesie.
      Pozdrawiam.
×