Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobrze teraz już rozumiem i dziękuje za pomoc 

Tak jak napisał Robert1226 kupie i założe 40 bo o to mi chodziło że nie wiedziałem jak duży amperaż pobiera prasa :)

A teraz mam wszystko jasne :)

Opublikowano

Przepraszam że zagłuszam tą ciszę :
Panowie ogarnołem problem z temperaturą silnika , wadliwy termostat wada mechaniczna urwana podpora sprężyny .
A teraz najciekawsze zamówiłem nowy i dostałem z taką samo wadą jak mój , oczywiście wymienili na sprawny , ale z tego wniosek ze to wada fabryczna tych termostatow.

Opublikowano

a jaka temperatura teraz jest?? daleko od czerwonego wskaźnik przy 90% obciażenia??

na wiosnę urwała sie linka od sprzęgła, nie wiem czemu ale do sklepu fabrycznego sie dodźwonić(w piątek) to.... kupiłem w agrotraktor koło mrągowa (z podziękowaniem że w sobote nawet otworzyli dla mnie sklep)

wciąż się martwię o rozrusznik, bo sprzęgiełka nie można dostać, czasem słabo załącza, poprawiłem go po swojemu i jest lepiej bo 9 na 10 odpaleń jest ok, ale czasem...

Opublikowano

Teraz jest ok.1cm. od czerwonego ,a było tak że w ciężkiej pracy do czerwonego dochodziło.
Takie miał zagrania ze nawet przy jeździe po drodze z pustą przyczepa na wysokich obrotach do czerwonego doszło.

Opublikowano

U mnie znowu zaczął olej lecieć. Do tej pory był suchy, ale teraz z końcówek węży, z rozdzielacza hydrauliki no i nawet jak ta dzwigienka wychodzi od zmiany wom na 1000 obr. Tam jest jakaś uszczelka? Jak to rozebrać?

Opublikowano

Kosiłem kukurydzę w zeszłym tygodniu i mam jednorzędówkę pottingera która chodzi na 1000 obr. w.o.m.

Kiedyś jeszcze, ale to tylko raz, próbowałem kopaczką do ziemniaków szwagra  kopać na takich obrotach  :P  i dała radę :)

Nie przyglądałem się jeszcze dokładnie ale rusza się tam taka jakby podkładka i stamtąd leci dosyć sporo. Teraz mało czasu bo pogoda i prace w polu ale jak popada to to zobaczę.

Opublikowano

Leciało, ale jakoś przestało, muzę zajrzeć czy jest olej jeszcze :D

Co może być przyczyną tego że jak wyłączam ciągnik to on dużo wolniej gaśnie niż wcześniej. Tak parkoce aż zgaśnie, a wcześniej od razu gasł. 

Miał ktoś taki przypadek?

Opublikowano

Dziś  ni stąd  ni stamtąd przestał podnośnik działać zero reakcji , kilka dni temu orałem i wszystko chodziło do końca i do dziś podnośnik nie był używany  chce łapy do góry a tu nic .

Opublikowano

Ja w tym roku miałem taką sytuację że podczas talerzowania przesunąłem przypadkiem dźwignię sterowania hydrauliką do przodu. I I też nie działał podnośnik dopóki jej nie zwolniłem. Od tego czasu mocniej mi leci olej z rozdzielacza :/

Ma ktoś może katalog części do tego modelu i był by gotów się podzielić? :)

Opublikowano (edytowane)

Mam problem, Ciągnik pracuje klika minut i nagle gaśnie. Później rozrusznik kręci i nic, ani dymu ani nic. Na rozciąg po 20 metrach odpala :/  Filtr nowy, pompka zasilająca podaje... Pochodzi w paszowozie 5 minut i znowu stop . Co to może być?? Mogę dodać że jak ustawiało sie obroty na 1800 to samoczynnie potrafił po chwili na 2200 wejść

Edytowane przez marcinffff