Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

woj. opolskie powiat oleski 3,80 + VAT. marnie jeszcze u nas :unsure:

A ja sprzedawałem w poniedziałek 14.03 po 4 + VAT, gmina Olesno :D Edytowane przez jendrek
Gość Profil usunięty
Opublikowano

PMB Białystok 4,7zł + VAT 80szt

Opublikowano

Kiepsko u was ja okolice ostrowa wlkp. u nas płaco po 4.50 +VAT na tzw. spędzie i cena szybko pnie się w górę !! byle tak dalej

Witaj kolego możesz powiedzieć gdzie albo kto dokładnie tyle płaci bo tak się składa że jestem z tej okolicy i też bym miał kilka sztuk po niedzieli na sprzedaż

Opublikowano

witam ja też jestem z okolic ostrowa ale o takiej cenie w naszym rejonie nie słyszałem daj kolego namiary na tą firmę bo skoro na spędzie tyle płaci to z domu przy ilości pewnie coś dorzuci

Opublikowano

Sorki ze dopiero dzis ale ja juz sam nie wiem do konca co i jak bo somsiad sprzedał niby tak drogo bo własnie ja tez mam 20 szt. do odstawy a firma zmieniła cenę i nie mam pojecia jak to sie stało tak krutkim czasie >??? chyba ze sosiad zrobił mnie w balona. Wiec wybaczcie za to zamieszanie

a i napisze aktułalna cene jaka była na spedzie 4.30 :))

Opublikowano

@Adam5401 tak po prostu pytam, bo jak w mojej okolicy są spędy to zazwyczaj dają one 30-50gr/kg więcej, a potrafią z 10kg na tuczniku okroić. :blink: A ludzie nadal do nich odstawiają i są zadowoleni bo jaką cenę dostają, a że ich orżnie na wadze to im nie przeszkadza. :huh:

Też słyszałem, że na poniedziałek szykują się korekty. :unsure:

Opublikowano (edytowane)

Sorki ze dopiero dzis ale ja juz sam nie wiem do konca co i jak bo somsiad sprzedał niby tak drogo bo własnie ja tez mam 20 szt. do odstawy a firma zmieniła cenę i nie mam pojecia jak to sie stało tak krutkim czasie >??? chyba ze sosiad zrobił mnie w balona. Wiec wybaczcie za to zamieszanie

a i napisze aktułalna cene jaka była na spedzie 4.30 :))

[/quot

A dowiemy się gdzie na tym spędzie tyle płacą? Czy to tajemnica

Edytowane przez mariox
Opublikowano (edytowane)

w mojej okolicy jest 6 spędów. na 3 zawyżają cenę, ale obcinają na wadze, 1 jest spoko i dobrze płaci, bo jest to spęd zakładowy, a w 2 pozostałych to nie wiem jak tam jest dokładnie

no mógłbym podać nazwiska i miejscowości dokładnie, ale nie będę robił tym panom i paniom reklamy :lol:

Edytowane przez FarmerPawlos
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v