Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Może i teraz mają zakaz eksportu, ale to mięso już było u nas i nie wiem czy czasem nie zostało już sprzedane. Podejrzewam że dzisiaj w wiadomościach o tym usłyszycie. Pozdrawiam

Opublikowano

Witam, a ja mam do sprzedania, pojechałem śmiało na skup a tam skupu niema,

ponoć niema gdzie pośrednik sprzedać, cena prawdopodobnie 3.30+vat ;[

Opublikowano

I dobrze im tak... a co do tematu to nie wiecie jak będzie z tymi cenami??? Teraz trochę jest gorzej ze świadectwem, bo wcześniej dzień wcześniej zgłaszałeś i przyjeżdżali, a teraz z powiatu to tydzień trzeba czekać<_<

Hmm.. u mnie świadectwa staniały, a jak jadę na spęd do mojego skupu to nie muszę wcale brać świadectwa.

Staniało z 17zł na 10 do 10sztuk, a od 10 sztuk w górę to dopłata 1zł od sztuki.

Opublikowano

No to WAMA7552 wiozę do Ciebie w poniedziałek 30 sztuk. U mnie: Wielkopolska, Rawicz: żywa 3,30+vat, natomiast klasa E 4,50 + premia jeśli na umowę kontraktacyjną.

Opublikowano

@wama takie bajki cenowe to se możesz opowiadać w chałupie na du--e a nie w internecie albo pod sklepem, żaden idiota nie zapłaci tam ileś... skoro można kupić dużo taniej, także duzi hodowcy szykujcie się w lutym na ceny poniżej 3zł

A może to i dobrze

Opublikowano (edytowane)

Panowie kończymy hodowle dziś PKM DUDA 40 groszy w duł-pi***** ich niech te wszystkie sk****** żrą sobie za rok jakieś ochłapy niemieckie za napewno duże pieniądze skoro nie potrafią zadbać o rodzinną hodowle.

Edytowane przez andrzej2110
cenzura
Opublikowano

Porażka z ceną aż nie mogłem uwierzyć w to co widzę, mam nadzieję że to tylko taka tygodniowa zagrywka aby ludzie wypchnęli to co mają. Przy tej cenie zboża wierzyć się nie chce. Aktualnie 4,30 za E + vat, jednak u niektórych pośredników poniżej 3 zł

Opublikowano

Rzeźnie kręcą same bat na siebie. Przy tej cenie za pół roku nie będzie wcale świń w hodowli. A wtedy będą musiały bazować na sprowadzanych półtuszach i zobaczymy czy nie będą cienko kwiczeć bo zachodni kontrahenci każą sobie za nie płacić nie tak jak rodzimi producenci produkują po kosztach. Nikt nie będzie Polaka żywił gratis. Także ta cena ma bardzo krótkie nogi. Obudzą się z ręką w nocniku. Ale będzie już po fakcie.

Opublikowano

Dziś u nas czyli podkarpackie miejscowość Wielopole skrz. Rzeźnia Kabanospol - 3.90 zł ( waga żywa) a w piątek było 4,10zł. Jest źle! Koncentraty 5% w górę a świnki w dół. I sprowadzamy przeterminowane mięso do kraju a nasze nie ma kto kupić. Ale co na to poradzić jak na wiejskiej same barany. Niestety przykre ale prawdziwe.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v