Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może spadająca cena zniechęci trochę do rozwijania hodowli, co uchroni przed ceną 3.50 za jakiś czas. 4.9+vat dziś.

Może spadająca cena zniechęci trochę do rozwijania hodowli, co uchroni przed ceną 3.50 za jakiś czas. 4.9+vat dziś.

Opublikowano

A przepraszam kto rozwija hodowle bo z tego co ja wiem to pogłowie w Polsce nadal maleje a jaśli my nie powiemy w końcu dość to cały czas bedą z nami tak pogrywali, choć twoja wypowiedz sugeruje że cena tobie odpowiada

Opublikowano

@Rolnik1973, uchronić nie uchroni... może przesunie w czasie, bo jestesmy niby w globalnej wiosce...bez krajowej polityki celnej, napewno przyczyni się do wzrostu spożycia przez rodaków importowanej wieprzowiny... czy tego czegoś którejś kategorii co się ściąga z zagranicy... ważne że partie jednolite ;)

Opublikowano

ale zagraniczne nie jest wcale dobre tam tuczniki sa karmione dobra pasza GMO lub z sporo wiekszymi dodatkami niz u nas i polacy to kupuja bo tanie a nasze swinki oddajemy za darmo przy cenie przenicy i kocentratu .unas swinki mazowieckie 4,80 moze przed swietami pare zł bd wiecej:)

Gość marekfarmer
Opublikowano

Kujawsko pomorskie Cena jaką wczoraj placili na skupie 4.80 + wat. Zastanawiam się czy sprzedawać czy przetrzymać tydzień dwa

Opublikowano

Własnie pojechały 4.9pln+Vat. Przedostatni rzut i likwidacja stada.

Ja także świnkom podziękowałem. Zostało jeszcze troche tucznika. W kojcach po maciorach już są cielaki. Swoją drogą szkoda bo ostatnimi czasy doszłem do '' wprawy'' i dość fajnie rosły. Maciory 3.80 ,- ,tuczniki 4.90,- netto

Opublikowano

Duże stado utrzymywałeś?

He co ja tam mialem 3 maciory i prosiaki od nich wiec okolo 20 sztuk na rzut. Przerabialismy je w wyroby a nadwyzke sprzedawaliśmy . Przy tych cenach zbóż i koncentratów to sami wiecie jaki zysk.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v