Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@staszek Dlaczego niby o plonie ma zapomnieć...? Możesz swoją teorię uzasadnić jakimiś wiarygodnymi argumentami, czy tylko tak sobie pie...lisz żeby weselej było ?

Stawiam na tą drugą opcję, bo wiele z jego postów właśnie taki ma charakter.

Edytowane przez Kula07
Opublikowano

Stawiam na tą drugą opcję, bo wiele z jego postów właśnie taki ma charakter.

Jak waszym zdaniem śnieg i mroz w tej fazie nie wpłynie na plon to gratuluję optymizmu ja kilka lat temu miałem przymrozki przed kwitnieniem -7 potem rzepak ciągle się odmładzał i plon był kiepski no ale przecież Wy macie doświadczenie pewnie ta pogoda jeszcze zwiększy plony  ;) ;) :P

Opublikowano (edytowane)

Jak waszym zdaniem śnieg i mroz w tej fazie nie wpłynie na plon to gratuluję optymizmu ja kilka lat temu miałem przymrozki przed kwitnieniem -7 potem rzepak ciągle się odmładzał i plon był kiepski no ale przecież Wy macie doświadczenie pewnie ta pogoda jeszcze zwiększy plony ;) ;) :P

Coś Ty taki nerwowy, przecież to nie o Twój rzepak chodzi.

Po drugie czytanie ze zrozumieniem się kłania.

Edytowane przez Kula07
Opublikowano

Jak waszym zdaniem śnieg i mroz w tej fazie nie wpłynie na plon to gratuluję optymizmu ja kilka lat temu miałem przymrozki przed kwitnieniem -7 potem rzepak ciągle się odmładzał i plon był kiepski no ale przecież Wy macie doświadczenie pewnie ta pogoda jeszcze zwiększy plony  ;) ;) :P

kolega mówił o śniegu, o mrozie ni dydy.

Opublikowano

panowie a ja mam takie pytanie w rzepaku jest wstawiona zólta miska z woda z plynem do naczyn i tam nie ma rzadnych robaków . ale na rzepaku zauwazylem na kilku roslinach ze sa male dziurki na tych lisciach co wychodza u gory takie mlode liscie przy paku tym co jest u samej gory na prosto to oznacza ze by byl jakis robak czy jak ?

Opublikowano

Pewnie grad Ci zrobił małe dziurki :D

Robaków szukaj głęboko w pąkach teraz bo pochowały się przed wiatrem i zimnem :D

ba jak zimno to i zaden srodek nic nie zrobi tym robakom a teraz to co to moga byc za robaki ?

Opublikowano

witam

dzis posypalem 150 kg /ha mocznika podczas nieduzego deszczu..... sporo sie przykleiło na liscie

czego sie moge po tym spodziewac?

Opublikowano

witam

dzis posypalem 150 kg /ha mocznika podczas nieduzego deszczu..... sporo sie przykleiło na liscie

czego sie moge po tym spodziewac?

Azot w tym momencie? i do tego jeszcze mocznik?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Domek96
      Cześć.Chciałbym się dowiedzieć jakie najlepiej zastosować nawóz np.wapno na wiosnę lub po żniwach,klasy gleby IV-VI.Już kilka lat nie było wapnowane.Pozdrawiam
    • Przez mieczownik
      Cześć Na samym początku proszę bardzo Was bez głupich komentarzy 😘 Czy ktos z Was stosował nawóz Prosam FAC z firmy Procam 🙄😏 Jesli tak piszcie w kom 🙄 Czy ktos z obecnych dawal na zboza nawoz w plynie taki jak ;😉😉😉 ENERGY MIX 1 dawka MI ZBOŻE 2 dawka Prosze o pomoc tych ktorzy to stosowali ,ponieważ chciałbym to zastosować i porozmawiać z tymi którzy to stosują
    • Przez MafiaRuszkowo
      Witam co lepiej posiać na żyto:saletre , saletrosan 26 czy polifoske 21 ? Jesienią był dawany obornik.
    • Przez Szukająca_rzepaku
      Jestem studentką kierunku Odnawialnych źródeł energii na Uniwersytecie Rzeszowskim i poszukuję pomocy w zrealizowaniu pracy inżynierskiej. Jedyne czego mi potrzeba, to pole uprawne zasiane rzepakiem ozimym do którego mogłabym dojeżdżać co drugi weekend od kwietnia do lipca. Wszystko po to, by przeprowadzić badanie populacji żuków na plantacji, które polega na łapaniu owadów i późniejszym ich przeliczaniu. Pułapka w którą zamierzam łapać zwierzątka jest niewidoczna i obojętna dla roślin. Jeśli przypadkiem jest tutaj ktoś z okolic Tarnowa i nie miałby nic przeciwko badaniom, to byłabym ogromnie wdzięczna za pomoc  :) 
    • Przez Harnas16
      Cześć. Będę siał pszenicę jarą czy 200 kg saletrzaku i 200 kg polifoski na 1ha,wystarczy?
  • Dodaj nową pozycję...
v