Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 godzin temu, Jarek22B napisał:

jaką odmianę policyjną polecacie na lekkie stanowiska (Lubelskie)

Chrobrego siałem ale nie bardzo mi się podoba wiec szukam alternatywy

Murphy. 

Opublikowano
6 godzin temu, Jarek22B napisał:

jaką odmianę policyjną polecacie na lekkie stanowiska (Lubelskie)

Chrobrego siałem ale nie bardzo mi się podoba wiec szukam alternatywy

a sa takie odmiany ?

ja słyszałem kiedyś o populacyjnym i mieszańcowym ale o odmianie policyjnej to jakas z niebieskimi ziarnami 

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, matek89121 napisał:

a sa takie odmiany ?

ja słyszałem kiedyś o populacyjnym i mieszańcowym ale o odmianie policyjnej to jakas z niebieskimi ziarnami 

nie wiem jak to napisałem - chyba przy edytowania błędów kliknąłem niewłaściwy wiersz, ale większość  zrozumiała

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, rolniczek098 napisał:

Czy ktoś siał Architekta? jakie plony w tym trudnym roku? W zeszłym roku strasznie ciężko było go dostać. Chciałem na próbę wziąć jedną jednostkę ale niestety zabrakło.

Jedna działka 10 ha- Architect i Atora po połowie różnicy w plonie nie widzę. Może to dla tego że ze na słabej klasie, Architect wyglądał przez całą wegetacje  lepiej ale w plonie różnicy nie ma -plon nie ważony .Mam jeszcze Architecta na lepszyj działce ale jeszcze 2-3 dni do koszeni, wiec  się nie  wypowiem

Edytowane przez ralf3635
Opublikowano
1 godzinę temu, rolniczek098 napisał:

Czy ktoś siał Architekta? jakie plony w tym trudnym roku? W zeszłym roku strasznie ciężko było go dostać. Chciałem na próbę wziąć jedną jednostkę ale niestety zabrakło.

Architekt u mnie 3,2t. Okolice Wrocka 

Opublikowano

Jaką odmianę polecacie na 4-5 klasę ? Jakie opinie o chrobrym na takie ziemie ? z tego co widzę to większość odmian jest w jednostkach na 3ha, da sie kupić gdzieś mniejsze jednostki ? może ktoś z forum miał by do sprzedania 6-7kg jakieś odmiany na słabe ziemie ?

Opublikowano
4 godziny temu, Młody916 napisał:

Chrobry 2,9t/ha, 4-5 klasa, jaką odmianę byście polecili na takie słabe gleby?

Sherpę F1

1 godzinę temu, Rolnik7343 napisał:

Jaką odmianę polecacie na 4-5 klasę ? Jakie opinie o chrobrym na takie ziemie ? z tego co widzę to większość odmian jest w jednostkach na 3ha, da sie kupić gdzieś mniejsze jednostki ? może ktoś z forum miał by do sprzedania 6-7kg jakieś odmiany na słabe ziemie ?

Nie ma w sprzedaży mniejszych j.s.

Polecam pójść w starego dobrego na słabsze gleby mieszańca - Sherpę. Mam woreczek z ubiegłego roku to mogę odsprzedać stosunkowo taniej jak tegoroczną, a jak wiadomo jest to temat pełnowartościowy :)

Opublikowano
23 minuty temu, ASZv3 napisał:

Sherpę F1

Nie ma w sprzedaży mniejszych j.s.

Polecam pójść w starego dobrego na słabsze gleby mieszańca - Sherpę. Mam woreczek z ubiegłego roku to mogę odsprzedać stosunkowo taniej jak tegoroczną, a jak wiadomo jest to temat pełnowartościowy :)

Zrób tam lekko miejsca w skrzynce 

Opublikowano
11 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Zrób tam lekko miejsca w skrzynce 

Wieczorem ogarnę, lecę teraz belować bo obwiało wałki, a chmur sporo, wakacje sobie zrobiły u nas na Mazurach ;)

Opublikowano (edytowane)

Sherlock koszony 12.07 - plon 3-3.2 t/ ha , z wyglądu nie zapowiadało się ciekawie ale jak już przyszło do sypania to spore zaskoczenie...

Wilgotność 8.2 - 9.1

Edit:

Lubelskie (gleby średnie)

Edytowane przez lukasz493
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Domek96
      Cześć.Chciałbym się dowiedzieć jakie najlepiej zastosować nawóz np.wapno na wiosnę lub po żniwach,klasy gleby IV-VI.Już kilka lat nie było wapnowane.Pozdrawiam
    • Przez mieczownik
      Cześć Na samym początku proszę bardzo Was bez głupich komentarzy 😘 Czy ktos z Was stosował nawóz Prosam FAC z firmy Procam 🙄😏 Jesli tak piszcie w kom 🙄 Czy ktos z obecnych dawal na zboza nawoz w plynie taki jak ;😉😉😉 ENERGY MIX 1 dawka MI ZBOŻE 2 dawka Prosze o pomoc tych ktorzy to stosowali ,ponieważ chciałbym to zastosować i porozmawiać z tymi którzy to stosują
    • Przez MafiaRuszkowo
      Witam co lepiej posiać na żyto:saletre , saletrosan 26 czy polifoske 21 ? Jesienią był dawany obornik.
    • Przez Szukająca_rzepaku
      Jestem studentką kierunku Odnawialnych źródeł energii na Uniwersytecie Rzeszowskim i poszukuję pomocy w zrealizowaniu pracy inżynierskiej. Jedyne czego mi potrzeba, to pole uprawne zasiane rzepakiem ozimym do którego mogłabym dojeżdżać co drugi weekend od kwietnia do lipca. Wszystko po to, by przeprowadzić badanie populacji żuków na plantacji, które polega na łapaniu owadów i późniejszym ich przeliczaniu. Pułapka w którą zamierzam łapać zwierzątka jest niewidoczna i obojętna dla roślin. Jeśli przypadkiem jest tutaj ktoś z okolic Tarnowa i nie miałby nic przeciwko badaniom, to byłabym ogromnie wdzięczna za pomoc  :) 
    • Przez Harnas16
      Cześć. Będę siał pszenicę jarą czy 200 kg saletrzaku i 200 kg polifoski na 1ha,wystarczy?
  • Dodaj nową pozycję...
v