Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też bym pojechał wcześniej ale się nie dało ._. Od soboty do wtorku padało, potem wiatry w porywach ponad 70kmh a teraz pada i przymrozki nad ranem. Mam nadzieję że wytrzyma jeszcze do środy.

Opublikowano

Ja też tak właśnie planuje na wtorek/środę u mnie 0 na noc prognozują. A później niby coraz cieplej więc albo środa wieczór albo czwartek. Najprawdopodobniej beczka w środę i beczka w czwartek

Opublikowano
7 minut temu, bialy2005 napisał:

Tak pictor i proteus

Wystarczy twoim zdaniem czy warto np. Tabu dorzucić że względu na opóźnienie?

Opublikowano
10 godzin temu, Ist napisał:

Też bym pojechał wcześniej ale się nie dało ._. Od soboty do wtorku padało, potem wiatry w porywach ponad 70kmh a teraz pada i przymrozki nad ranem. Mam nadzieję że wytrzyma jeszcze do środy.

Jest sens pryskać w tak niskich temperaturach?

16 godzin temu, panczo1922 napisał:

360g prochloraz 200g azoksystrobina 

To nizle pojechałeś plochlorazem

Opublikowano

Nie wiem czy jest sens dlatego poczekam do środy, dam 0.4 pictora, 0.4 prochlorazu, 0.2 azoksy, 0.2 tiofanatu i 0.2 tebu 500

Opublikowano

Też myślę poczekać choć sporo płatka już opadło i sucho ale jak przyjdą deszcze to presja chorób będzie duża

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Ist napisał:

Nie wiem czy jest sens dlatego poczekam do środy, dam 0.4 pictora, 0.4 prochlorazu, 0.2 azoksy, 0.2 tiofanatu i 0.2 tebu 500

6 substancji fungicydowych "na płatka", takiej mieszanki agrofoto chyba jeszcze nie widziało. Życzę żeby zadziałało jak trzeba. 

Edytowane przez loquito
  • Like 1
  • Root Admin
Opublikowano
22 minuty temu, Ist napisał:

w jakim celu taka zupa? tym by obdzielił dwa hektary

• Root Admin
Opublikowano
10 minut temu, Ist napisał:

zabieg spóźniony o ponad tydzień, cały czas mokro, wieje- płatki lecą, do tego 280N

a nie lepiej to podzielić? dac teraz jedno a za 4 tygodnie drugie? i od razu masz problem robali łuszczynowych załatwiony.
Ja w tym roku taką scieżką poszedłem - teraz poszło 0.5l pictora, mospilan, Kaishi, optysil i tytanit, a za miesiąc pójdzie lekki grzybek i coś na robaki - o ile bedzie presja, a jak znam życie to bedzie.

Opublikowano
3 minuty temu, sybiuszek24 napisał:

To jak luszczyny będę po kwitnieniu to jaki robal może zagrozić jeszcze w tamtym roku nie pryskalem już nic a rzepak uprawiam 2lata. 

Może zagrozić.

Opublikowano (edytowane)

Miejmy nadzieję że prochloraz nie będzie już drożał. Ciekawy jestem skuteczności Amistara Gold i czy będzie również mało popularny jak Amistar Xtra. 

Edytowane przez loquito
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Domek96
      Cześć.Chciałbym się dowiedzieć jakie najlepiej zastosować nawóz np.wapno na wiosnę lub po żniwach,klasy gleby IV-VI.Już kilka lat nie było wapnowane.Pozdrawiam
    • Przez mieczownik
      Cześć Na samym początku proszę bardzo Was bez głupich komentarzy 😘 Czy ktos z Was stosował nawóz Prosam FAC z firmy Procam 🙄😏 Jesli tak piszcie w kom 🙄 Czy ktos z obecnych dawal na zboza nawoz w plynie taki jak ;😉😉😉 ENERGY MIX 1 dawka MI ZBOŻE 2 dawka Prosze o pomoc tych ktorzy to stosowali ,ponieważ chciałbym to zastosować i porozmawiać z tymi którzy to stosują
    • Przez MafiaRuszkowo
      Witam co lepiej posiać na żyto:saletre , saletrosan 26 czy polifoske 21 ? Jesienią był dawany obornik.
    • Przez Szukająca_rzepaku
      Jestem studentką kierunku Odnawialnych źródeł energii na Uniwersytecie Rzeszowskim i poszukuję pomocy w zrealizowaniu pracy inżynierskiej. Jedyne czego mi potrzeba, to pole uprawne zasiane rzepakiem ozimym do którego mogłabym dojeżdżać co drugi weekend od kwietnia do lipca. Wszystko po to, by przeprowadzić badanie populacji żuków na plantacji, które polega na łapaniu owadów i późniejszym ich przeliczaniu. Pułapka w którą zamierzam łapać zwierzątka jest niewidoczna i obojętna dla roślin. Jeśli przypadkiem jest tutaj ktoś z okolic Tarnowa i nie miałby nic przeciwko badaniom, to byłabym ogromnie wdzięczna za pomoc  :) 
    • Przez Harnas16
      Cześć. Będę siał pszenicę jarą czy 200 kg saletrzaku i 200 kg polifoski na 1ha,wystarczy?
  • Dodaj nową pozycję...
v