Skocz do zawartości

Polecane posty

koks    22

Mam pytanie. Czy ma ktoś u siebie na oborze lub na pomieszczeniu gdzie przechowuje się mleko płyty warstwowe. Jak one u was się sprawują.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
koks    22

Chodzi mi o trwałość, czyli czy nie skrapla się z nich para wodna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

wiesmag    52

Mam na przechowalni warzyw płytę warstwową 20cm, wilgotna jest lecz nic nie kapie, rękawice zostawione też mokre, tak dla porównania. Im lepsza izolacja tym mniejsze skraplanie(różnica temperatur)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kris14    259

Płyta o grubości 10cm coś ok. 100zł m2 z okuciami i montażem chyba. Taka cena była 3 lata temu jak kolega oborę stawiał.

Edytowano przez kris14

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lukaczmarek    265

Co innego jest na przechowalni a co innego w budynku inwentarskim gdzie jest duża wilgotność. A jeśli chodzi o cenę to sprecyzuj czy rdzeń ma być z pianki czy styropianu i jaka grubość

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
xbox    0

na ostatnich targach w Bednarach była firma która przentowała i proponowała płyty warstwowe do budynków agrotechnicznych, dlaczego z tego nie skorzystać ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tomcio1    0

Mam pytanie... jaka plyta warstwowa bedzie lepsza 10cm pianki czy 15cm styropianu? mialo by to byc na pokrycie dachu obory! syropianowa troche tansza ale pianka chyba jest trwalsza prosze o porade

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×