Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Superman

Problem z wspomaganiem w mtz

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Superman    0

WItam. Mam problem z wspomaganiem do MTZ 80 (bez przedniego napedu), a dokladnie to mialem serwo ale mi sie ciezko kierowalo wiec postanowilem kupic orbitrol, jest on montowany na serwie, a serwo sluzy tylko jako zbiornik na olej. Wszystko ladnie pieknie ale sie cos zacina tz gdy skrecam sa momenty gdzie trzeba uzyc troche wiecej sily, gdy sie juz przejdzie ten próg to jest lekko a potem znowu sie zatnie i jest ciezej. Co moze byc tego przyczyna?? Odrazu powiem ze pompe mam stara, ale nowa mam tylko trzeba zalorzyc. czy przyczyna moze byc pompa? a moze orbitrol? Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gelo707    20

Części sam kompletowałeś czy to może jakiś zestaw montażowy np: z allegro? Orbitrol nowy? Oleju prawidłowa ilość?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pynczor    2

A to nie masz czasem tak że jak skręcisz do oporu to koło ma problemy z oddaniem i później jak mocniej pociągniesz to tak odskoczy ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Superman    0

zestaw montazowy z allegro nowy, olej jest ,

@pynczor to nie jest tak jak piszesz

co moze byc nie tak ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Scarface    2

Witam

 

Może przodek na zwrotnicach ci się przytarł i dlatego ciężko się kręci

 

pozdrawiam

Mariusz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Superman    0

Caly przodek robilem pare mcy temu wiec jest wszystko w porzadku.

Moze byc to ze pompa jest stara i slaby wydatek cieczy ma ?

A moze jakis wadliwy jest orbitrol co wy na to ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
firmagrand    0

Kolego jeżeli wydajność pompy byłaby za mała to po dodaniu gazu takiej sytuacji by nie było. Jezeli nie pomoże wymiana pompy na nową to zostaje tylko orbitrol.

 

Aha no i musisz sprawdzić wałek ten co idzie od orbitrola bardzo często spaw który łączy wałek z frezem orbitrola jest przez fabryke nie dokładnie zrobiony. Popuść śruby żeby wałek luźno chodził. To jest pierwsza rzecz która należy sprawdzić.

 

Mam nadzieje że pomogłem. W razie problemów pisz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

×