Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja to miałem na początku wsk 125 potem jawę ts 350, etz 250,a teraz nie mogę mieć żadnego motorku, gdyż miałem wypadki i jak bym teraz przyprowadził jakiś motocykl to od razu mama by mnie z domu wyrzuciła

A co do mz 150 zarąbista maszyna tylko ze za lekki przód jak dla mnie

Opublikowano

Też kiedyś miałem Mz 150, super chodziła, paliła od jednego kopa i wcale się nie psuła, ale na błoto czy na śnieg to odpada, w ciężkich warunkach to tylko wsk lub jakiś cross(ale te ceny :rolleyes:) , czasem trzeba pogrzebać ale w ciężkich warunkach zdaje egzamin, silnik zmuli obroty spadną prawię do 0 a maszyna i tak skrobie się do przodu i to jest w tym sprzęcie najlepsze.

Opublikowano
Też kiedyś miałem Mz 150, super chodziła, paliła od jednego kopa i wcale się nie psuła, ale na błoto czy na śnieg to odpada, w ciężkich warunkach to tylko wsk lub jakiś cross(ale te ceny :rolleyes:) , czasem trzeba pogrzebać ale w ciężkich warunkach zdaje egzamin, silnik zmuli obroty spadną prawię do 0 a maszyna i tak skrobie się do przodu i to jest w tym sprzęcie najlepsze.

przy mojej etz slizgała sie tarcza sprzęgłowa,wiec sie psuja,ale te starsze motory typu wsk, jawa, cz, mz sa dość tanie a osiągi szybkości zaskakujące

Opublikowano
ja zawsze marzylem o matorynce :) :rolleyes: ten wiatr we wlosach

motorynka to jest dla dzieci w wieku ok 12-14 lat,a twoje marzenia sie spełniły a taka motorynka kosztuje prawie tyle samo co wsk lub jawa,lepiej sobie kup to będzisz miał czym przyszaleć przy dziewczynach

Opublikowano

motorynka jest dla dzieci.a widziałes motorynke z silnikiem od wsk? to jest motorynka dla samobójców :rolleyes: sam chętnie bym taką pojeździł

Opublikowano

Ja mam silnik od WSK 125 w ramie od MZ TS. Moze nie jest za szybka bo 70 tylko wydusi ale jest bardzo mocna bo z tyłu jest duża zębatka. Wszędzie wjedzie i malo pali, to jej największy plus bo ETZ 250 jak jezdziłem to mi potrafiła 10 litrów zechlac na 100km. No ale osiągi nieporównywalne :rolleyes:

Opublikowano
Ja mam silnik od WSK 125 w ramie od MZ TS. Moze nie jest za szybka bo 70 tylko wydusi ale jest bardzo mocna bo z tyłu jest duża zębatka. Wszędzie wjedzie i malo pali, to jej największy plus bo ETZ 250 jak jezdziłem to mi potrafiła 10 litrów zechlac na 100km. No ale osiągi nieporównywalne :rolleyes:

pali ale tez idzie nie ma porównania do wsk

Opublikowano (edytowane)

Moim skromnym zdaniem najlepszym motorem, tak jak z resztą u większości wypowiadających się jest oczywiście WSK. jest to najpewniejszy i najbardziej wytrzymały sprzęt. do wiejskich motorów mogę zaliczyć takie klasyki jak: KOMAREK zwany również "KOSZMAREM" B) B) ale oczywiście też JAWA, SIMSON enduro no i wszystkie typy MZ-tek!!! JAWA i MZ-ta zapisały się w krajobraz polskiej wsi jako najszybsze sprzęty moim zdaniem. największy szacunek mam jednak do MZ Trophy, czyli tzw "TROPKA" - prawdziwa maszyna posiadająca dusze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

///nie pisz posta pod postem i uważaj na błędy.

Edytowane przez andrzej2110
Opublikowano
Moim skromnym zdaniem najlepszym motorem, tak jak z resztą u większości wypowiadających się jest oczywiście WSK. jest to najpewniejszy i najbardziej wytrzymały sprzęt. do wiejskich motorów mogę zaliczyć takie klasyki jak: KOMAREK zwany rówenież "KOSZMAREM" B) B) ale oczywiście też JAWA, SIMSON enduro no i wszystkie typy MZ-tek!!! JAWA i MZ-ta zapisały się w krajobraz polskiej wsi jako najszybsze sprzęty moim zdaniem. największy sacunek mam jednak do MZ Trophy, czyli tzw "TROPKA" - prawdziwa maszyna posiadająca dusze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

100% racji u mnie same WSK i MZ

Opublikowano
Moim skromnym zdaniem najlepszym motorem, tak jak z resztą u większości wypowiadających się jest oczywiście WSK. jest to najpewniejszy i najbardziej wytrzymały sprzęt. do wiejskich motorów mogę zaliczyć takie klasyki jak: KOMAREK zwany rówenież "KOSZMAREM" B) B) ale oczywiście też JAWA, SIMSON enduro no i wszystkie typy MZ-tek!!! JAWA i MZ-ta zapisały się w krajobraz polskiej wsi jako najszybsze sprzęty moim zdaniem. największy sacunek mam jednak do MZ Trophy, czyli tzw "TROPKA" - prawdziwa maszyna posiadająca dusze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dusze to posiada mój junak z 64r.

Opublikowano

masz rację kolego!!!! JUNAK to bardzo piękna maszyna i naprawdę mają duszę. Mój ojciec miał kiedyś Junaka za czasów kawalerki i opowiadał mi jak jeździł nim na zabawy B) a w dodatku jego Junak był z koszem więc jeździli nim większą ekipą B) POZDRAWIAM

Opublikowano
masz rację kolego!!!! JUNAK to bardzo piękna maszyna i naprawdę mają duszę. Mój ojciec miał kiedyś Junaka za czasów kawalerki i opowiadał mi jak jeździł nim na zabawy B) a w dodatku jego Junak był z koszem więc jeździli nim większą ekipą B) POZDRAWIAM

Swój chlop jesteś , jak masz motor to może spotkamy się kiedyś na szlaku?

Opublikowano

ja osobiscie uwazam ze "wiejski motor" to wszystkie stare motory typu wsk, shl, mz, wfm, romet,simson,itp.

ja osobiscie mam honde mtx 125 (do sprzedania) nawet ma swietnego kopa i super sie na niej jezdzi

Opublikowano (edytowane)
junak, panonia, iż, to smoki 19l na 100km, teraz jak miał byś jezdzić takim sprzętem to na wache byś nie wyrobił

A wy gdzie tak najczęściej jedźcie motorkami ???????

cześć koleżko, kto Ci takich strasznych rzeczy na opowiadał? Mam junaka i jak się jeździ normalnie ( do 90km/h) to się mieści w 5l) na spokojnie.

Opublikowano
cześć koleżko, kto Ci takich strasznych rzeczy na opowiadał? Mam junaka i jak się jeździ normalnie ( do 90km/h) to się mieści w 5l) na spokojnie.

są różne junaki, 5 litrów benzyny na 100km to nie wiem czy jawie 50 wystarczy

a jaka pojemność przy tym junaku masz

Opublikowano (edytowane)

Kolego Intruder masz oryginalnego Junaczka czy coś przerabiałeś ?

----------

są różne junaki, 5 litrów benzyny na 100km to nie wiem czy jawie 50 wystarczy

a jaka pojemność przy tym junaku masz

A moja WSK 125 to max 3 litry pali i to p opolnych drogach ostro dostając po dupce B) .

łączenie postów i literówki
Opublikowano
A moja WSK 125 to max 3 litry pali i to p opolnych drogach ostro dostając po dupce B) .

Jak miałem etz 250 to spoko 10l paliła a ts350 ponad 10l to zależy w ilu sie jedziło i po jakiej drodze

a 2-3l to skuter o pojemności 50 cm pali