Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja dopiero wróciłem, jak ktoś był na konkursie JD, to wygrałem o 14 lub o 13 już dokładnie nie pamiętam ;] Strasznie dużo ludzi było w godzinach między 10 a 14, potem się powoli rozluźniało. Pozdrawiam wszystkich którzy byli !!!;]

Opublikowano

No i dodam jeszcze, żeby nie było, ze nikogo nie widziałem :) Widziałem Yacentego jak wyjeżdżałem przy jego kombi - a banner AF chyba był na stoisku jakiejś gazety rolniczej:)

Opublikowano

Ja dopiero wróciłem, jak ktoś był na konkursie JD, to wygrałem o 14 lub o 13 już dokładnie nie pamiętam ;] Strasznie dużo ludzi było w godzinach między 10 a 14, potem się powoli rozluźniało. Pozdrawiam wszystkich którzy byli !!!;]

To Ty siedziałes w JD z ładowaczem podczas konkursu ?

Opublikowano

A Mnie osobiście wystawa nie zachwyciła ;)

Owszem było kilka maszyn robiących wrażenie , można było się dopytać o konkretną maszynę jak coś kokoś interesowało , osobiście porozmawiałem sobie z panem Henrykiem od agregatów który po lilku % odradzał mi kupno swojego agregatu :lol:

Ale trochę za dużo jak dla mnie było tego "bajzlu" z goframi , kiełbaskami i piwem , niektóre stoiska były bardzo ciasne i nie było można się "dopchać" by np. obejżeć ciągnik z każdej strony .

Chyba ominąłem jedną hale bo stoiska AF nie zauważyłem :blink:

Pozdrawiam również wszystkich zwiedzających z AF :)

Opublikowano

Ja byłem w sobotę wystaw bardzo ciekawa tylko duży tłok w namiotach , ulotek nazbierałem pełną reklamówkę z huzara. Pozdrawiam wszystkich którzy odwiedzili wystawę rolniczą w Kielcach. :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Opublikowano (edytowane)

A Mnie osobiście wystawa nie zachwyciła ;)

Owszem było kilka maszyn robiących wrażenie , można było się dopytać o konkretną maszynę jak coś kokoś interesowało , osobiście porozmawiałem sobie z panem Henrykiem od agregatów który po lilku % odradzał mi kupno swojego agregatu :lol:

Ale trochę za dużo jak dla mnie było tego "bajzlu" z goframi , kiełbaskami i piwem , niektóre stoiska były bardzo ciasne i nie było można się "dopchać" by np. obejżeć ciągnik z każdej strony .

Chyba ominąłem jedną hale bo stoiska AF nie zauważyłem :blink:

Pozdrawiam również wszystkich zwiedzających z AF :)

Taki chłopak z ojcem, któremu Pan Henryk mówił, że jesteś jeszcze młody i że trzeba się zastanowić, przespać z sąsiadką to Ty byłeś?

Edytowane przez kicek1911
Opublikowano

Bazarek :lol: Brodnicy na odwrót talerz mieli przykręcony heh , ale ogólnie jeśli chodzi o wrażenia to tak agregacik brodnicy bardzo fajny >> tylko ten talerz (jak oni tak je składają jak na te targo to strach się bać ) Claas Arion 630 cis :blink: obok stał DF agrotron m 615 i df moim zdaniem jakby podjechał pod tego claasa to by go wzioł na tylni tuz i jeździł do okoła :lol: DF siłowniki tuz-u ahh tłoczysko w tym siłowniku miało chyba większą średnice niż cały tłok w tym claasie <_< zworzeń od wieszaka w claasie jak kciuk a w df jak durzy palec u nogi B) Przyczepki z Brzegu serii P long > zajebiaszcze tylko ta podłoga kurde ja bym ładniej pospawał .

Opublikowano

@rafal8484 - Ja byłem w kurtce biało-czarnej z plecakiem nike :D

A wiaderka za darmo nie rozdawali, z kolegami przeszliśmy pół targów żeby zdobyć wiaderka. Z tego co pamiętam to obok było stoisko farmtrack, był ten model 535. Trzeba było kupić jakąś książkę, najtańsza chyba 10zł, za darmo dali, książeczkę jak wyglądają choroby pszenicy i jakie szkodniki rzepaku są, do tego zeszyt technologiczny pszenicy i jęczmienia jarego a także rzepaku ozimego(po 2sztuki dostałem).

Opublikowano

Aha to widzialem Cie ;)

Co wygrałes, bo nie bylem do konca konkursu ?

Czapkę, T-shirt, smycz, otwieracz do piwa, breloczek i zapalniczkę. Wszystko od JD

Opublikowano

Ja mam całkiem pozytywne wrażenia z wczorajszych targów, sporo ciekawych rzeczy tam zobaczyłem. Trochę było ciasno i duszno, w oczy rzucił mi się kolor paliwa w odstojniku w ciągniku steyr,- czerwony wskazywał na olej opałowy, jednak pan z obsługi powiedział że to taka zachodnia ropa:). Powiedzmy że się nie znam, widział ktoś na zachodzie czerwoną ropę?

Opublikowano

To jest olej napędowy rolniczy , tam go barwią ponieważ jest tańsze i jak zatrzymają ciężarówke lub samochód osobowy do kontroli i okarze się że w baku czerwono to.... hhe . U nas barwią olej opałowy tam jest barwiony olej napędowy rolniczy to jest to samo co zwykły olej napędowy tylko że tańszy i czerwony.

Opublikowano

Panowie nie wiecie może czy URSUS 1674 Forte ten co jest na AT 2011 bedzie seryjnie produkowany? Nie chodzi mi o kolor a o maske i tylne swiatla ;)

Tak, rozmawiałem z przedstawicielem i powiedział, że będzie w seryjnej produkcji

Opublikowano

ja byłem wczoraj, ale nie obszedłem całości. :(ze szczegółów co zauważyłem to to że agregat uprawowo-siewny kuhna był źle skręcony, a jakiś półzawieszany gruber nie miał kół jezdnych :)

Narzekać nie można, było super, śliczne hostessy, fajne maszyny, fajne gratisy, tylko szkoda że takie coś nie stoi u mnie na placu.

Case zrobił wrażenie. dsc00118s.jpg

Opublikowano (edytowane)

ten czołg to jest chyba wojskowy poligony nim orzą :lol: bo na targach zbrojeniowych też był wystawiany :blink:

Edytowane przez rafal8484
Opublikowano

Ja byłem wczoraj trzeba przyznać, że jest, na co popatrzeć, ta Valtra serii S była fajna, Case też zrobił na mnie dobre wrażenie. Trochę mnie gość ze stoiska Ursusa zdenerwował jak zacząłem się go wypytywać o skrzynie biegów w modelu 8024 to udał, że mnie nie słyszy i się oddalił z takim podejściem do klienta to nic nie zrobią. Co innego było na Zetorze tam pełna kultura.

Opublikowano

Ja byłem dzisiaj i odniosłem wrażenie że takie targi są dla rolników co mają powyżej 50h ziemi.

Dla takich jak ja co mają 10h to nie ma tam co szukać,chyba że chcą zjeść golonko 90zł/kg albo kiełbasę z grila za 60zł/kg.

Na pewno na długo zostanie w pamięci korek w którym musiałem stać od Miedzianej Góry do Kielc,jakieś 7km.

Opublikowano

Po tamtej okopconej kiełbasie to się dobrze ...

... heftuje <_<

na dodatek dym zalatywał do hali gdzie duszno ;)

Kręcił sie ktoś na tej karuzeli z ciągnikiem ? bo widziałem ,że wielu sobie tam miejsce znalazło :lol:

Dlaczego dla rolników którzy maja powyżej 50 ha ziemi ? My mamy ponad 20 ha i kilka maszyn dzięki tej wystawie sobie porównaliśmy z tatą które mamy zamiar zakupić niebawem (agregaty) , brony i pługi też były , nawet 2 skibowy widziałem z demarolu :) rozrzutniki małe , opryskiwacze , rozsiewacze , kabiny i zabudowy do 360 to wszystko skierowane do grupy rolników prowadzących małe gospodarstwa , i jak zauważyłem zainteresowanie nimi było spore ;) Ja sie nawet wpakowałem do 360 bo mnie tam bardziej ciągneło niz do case czy NH :lol:

Wie ktoś ile kosztował ten mały JD który stał na dworze zaraz przy wejsciu głównym z polska kabiną ?