Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a ja właśnie nie zaniżam dawek, ale termin to podstawa, też bywało różnie z zachwaszczeniem ale jak dopilnowaliśmy terminu to już było ok. Dawka tak jak na etykiecie. Najlepszy moment do obserwacji zachwaszczenia to ranek, wtedy dobrze widać wschodzące chwasty

Opublikowano

Kemiron i kemifarm, lub zamienniki to daje według atykiety, w mieszaninie zaniżam safarii o połowę i dodaje Venzar.

W tym roku miałem przypadek że przy drugiej dawce spaliło mi perz w burakach, a nie dawałem żadnego grammicydu, a buraki lekko przypaliło.Prawdopodobnie efekt safari, i nikt nie wie czemu.

Ale 7-8 dni to nie ma ze boli, wjeżdżam i pryskam.

Miałem buraka na jednym polu z teściem, po 7 dniach i po deszczu ja wjechałem i spryskałem,, na hama, trochę się topiłem,ślizgałem, ale spryskałem, teściowi nie chciało się, szkoda było, stwierdził że da poteam wiecej środka i bedzie dobrze.

Efekt był taki że on z chaczką biegał po polu, i wyzywał na środki, a ja w domu siedziałem, i śmiałem się z niego.

Opublikowano

U mnie było podobie, bo zakopłem sie robiac drugi oprysk na chwasty po 10 dniach od pierwszego, ale nie ma co patrzeć. Drugi robie 7-10 dni po pierwszym a trzeci 10-14 dni po drugim.

Opublikowano

W zeszłym roku wraz z ojcem jako że było sucho(chwasty licho wschodziły) postanowiliśmy zaczekać z opryskiem co skończyło się tym że nie było widać rządków ale jeden oprysk dzień po desczu mieszaniną betanalu maxpro 1,5l ha + venzar około 140 gram załatwiło chwasty w jednym zabiego co moim zdaniem było fenomenem :) pozatym srodka zostało aż do obecnego niedawno zakończonego sezonu.

Choć ten rok przy dwóch zabiegach wymagał w niektórych miejscach interwnecji gracki.

Opublikowano

ja stosowalem

kemiron + kemifam + metafol

betanal maxpro + safari

betanal maxpro + metafol

I szczerze pilnowałem terminow ale efekt nie powalil za bardzo

Opublikowano

U mnie w tym roku poszło

I pewertwin 0,9 l + goltix 0,9l

II goltix 1l + betanalmaxpro 1,25l + safari 15g

III betanalmaxpro 1,25l + safari 15g.

100% skutecznosć, w seszłym roku poszło podobni.

Opublikowano

ja stosowałem wcześniej betanal elite i byłem zadowolony ale jak wszedł maxpro to nawet go nie próbowałem

Dokładnie spokojnie można go było mieszać z innymi środkami a ten maxpro to totalna porażka nawet przy zmniejszone dawce bez mieszania z innym środkiem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mszk8
      Czy ktoś z was uprawia ziemniaki przemysłowe (skrobiowe)? Na jakich ziemiach najlepiej one plonują, jaka jest cena "materiału siewnego" i cena podczas zdawania do zakładu, jaki plon da się uzyskać z ha itp.,czyli tak jak w opisie tematu "wszystko o nim"

Pozdrawiam mszk8
    • Przez adaskupodkarpacie
      Witam, może mi ktoś doradzić, jaka odmiana ziemniaka jest najbardziej wydajna ??  ??? : :'( :-
    • Przez tobiasz2804
      Witam macie jakiś patent w kombajnie Anna żeby kłęby perzu nie wlatywały do totolotka ? Odrazu oznajmiam że pryskam i chwastów nie ma ale wiadomo że miejscami się trafi i wtedy zdarza się że wleci w totolotek i odrazu go zatrzymuje i co by tu zrobić żeby tego uniknąć i wylatywało to tyłem ? 

• Przez danielooo25
      Witam posiałem 10 arów buraków pastewnych na polu i pytanie czy buraki będą się nadawać dla bydła jeśli leżą na polu wykopane z nie obciętymi liśćmi dwie noce po -3 stopnie a w dzień deszcz 1-2 stopnie na plusie nie przykryte?
    • Przez PepijnLenferink
      Witam, nazywam się Pepijn Lenferink.
      W ramach moich studiów prowadzę badania dotyczące polskiego rynku cebuli. 
      W tym celu potrzebuję informacji od osób zajmujących się uprawą cebuli.
      Mam nadzieję, że zechcą Państwo mi pomóc, wypełniając krótką ankietę.
      Pytanie 1: Ile hektarów cebuli uprawia się w Państwa gospodarstwie?
      Pytanie 2: W jakim województwie znajduje się Państwa gospodarstwo?
      Pytanie 3: Jakich maszyn używają Państwo do zbioru cebuli? (marka + typ + szerokość)
      Pytanie 4: Jak bardzo są Państwo zadowoleni z używanej maszyny do zbioru?
      Pytanie 5: Czy obsługa serwisowa marki maszyny do zbioru, z której obecnie korzystasz, jest dobra?
      Pytanie 6: Czy chciałbyś używać innej marki do zbioru cebuli? Jeśli tak, to jakiej?
      Pytanie 7: Co jest dla Ciebie ważniejsze w maszynie do zbioru: cena czy jakość?

Dziękuję za pomoc w moich badaniach!
  • Dodaj nową pozycję...
v