Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , zastanawia mnie jak to wszystko jest zrobione tzn , chodzi mi o blokadę przedniego mechanizmu różnicowego w jakiś nowszych traktorach, jak to się odbywa jak załącza, czy po włączeniu przedniego napędu , jest już blokada mechanizmu różnicowego , czy załącza sie jakoś osobno ??Czy może to mechanizmy ze zwiększonym tarciem??i czy np Zetory fortera czy proxima maja takie blokady??Bo z tego co czytałem to nie wszystkie marki maja blokady przedniego mostu , ale watpie bo skoro jest przedni naped to i musi byc blokada albo nie??Z góry dziekuję za odpowiedz, pozdrawiam

Opublikowano

bartek1992 - bzdury totalne wypisujesz !!

cinek246 - z tego co wiem to mosty Carraro mają coś takiego jak blokady samoczynne, nie wiem jak to działa ale jest na pewno, zauważyłem u siebie przy orce jak niekiedy się koła ślizgają to zawsze oba razem kiedy tylne jedno bardziej.

Opublikowano

blokada może być w opcjionalnej wersji więc płacisz i masz;) ja nawet miałem 1614 z blokadą :lol: a możesz tym samym przyciskiem co tylnia włączać albo sama tylnia albo dwie razem

Opublikowano

bartek1992 dobrze napisał, że po włączeniu blokady na tył włącza sie na przodzie -przy włączonym przednim moście oczywiście. Zresztą nie każdy ciągnik tak samo reaguje:) Tak jest np w Lamborghini R3. A w zetorze włączając porzedni most załączana jest automatycznie blokada tego mostu.

Opublikowano

w starszych zetorach i ursusach było tak

klasyczna blokada sterowana hydraulicznie, jak wcisnąłeś tylną to i przód działał

w niektórych zetorach był mechanizm różnicowy o zwiększonym tarciu wewnętrznym, włącza się samoczynnie, budowa jest już tutaj opisana, w jakimś temacie to opisywałem, przypomina to nieco sprzęgło kłowe ja mam taki most zetor 12245 94 rok

w nowszych to tak dokładnie nie wiem ale raczej mechanizm o zwiększonym tarciu, zetory tak mają

wpisz w wyszukiwarkę blokada przedniego mostu to znajdziesz

i tak na przyszłość to najpierw szukaj czy nie ma takiego tematu bo jak będzie to możesz dostać ostrzeżenie jak ja :lol:

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez AdrianFanDeutz
      Gdzie mozna kupic ile kosztuje obciaznik do ciagnika na przedni tuz waga jaka mnie interesuje to ok 800kg
    • Przez Dastan
      W zimie poskładałem silnik Cumminsa, robiona głowica, pompa paliwa, wtryskiwacze, nowe pierścienie blok honowany. Przyczyną remontu była zatarta panewka. Od początku dwa cylindry po odpaleniu bardzo kopcą na jasny gryzący dym dopóki się silnik nie zagrzeje potem to nie występuje. Dodam że przed remontem tak nie było.  Pompa ustawiona na znaki. Silnik ma przepracowane 30mtg i dalej to samo, a liczyłem że muszą się pierścienie dotrzeć, ale nie jestem pewny czy to to bo oleju nic nie ubywa. Jak to zdiagnozować? Może źle pierścienie założone? Ale to by brał olej? Kąt wtrysku?
    • Przez KatarzynaJeziorkowska
      dzień dobry,

jestem pośrednikiem kredytowym i pozwoliłam sobie napisać do Państwa z propozycją finansowania skierowaną do Waszej grupy zawodowej a mianowicie - kredyt dla rolników poz zastaw ziemi na max 15 lat
      max kwota BRAK
      pod zastaw hipoteczny
      uproszczone procedury - do 500 tys na oświadczenie o osiąganym dochodzie
      na okres 15 lat
      szybka decyzja
      bez wpisu do bik
      spłacamy inne zobowiązania do 500k na uproszczonej procedurze, powyżej polisa i zestawienie faktur(bez faktur i przelewów;)) konsolidujemy inne zobowiązania wpisane na hipotece
      w każdej chwili możliwa wcześniejsza spłata bez żadnych dodatkowych kosztów hipoteka możliwa i na domu i na ziemi, itd, itp   zapraszam do kontaktu dkfinanse.spzoo@gmail.com tel 695 588 952 w swojej ofercie mam produkty zarówno dla osób z dobrymi bazami bik jak i złymi cała Polska   pozdrawiam   Katarzyna Jeziorkowska DK Finanse sp. z o.o. wpis do KNF RPK037045
    • Przez Fugeo
      Poszukuję sprawdzonych lamp roboczych ledowych na tył ciągnika.  Na chwilę obecną będą założone dwie. Preferowane z wbudowanym złączem typu AMP. Pierwsze jakie znalazłem to takie:
      https://elmoto.pl/lampy-robocze/4562-lampa-robocza-led-4000-lm-owalna-amp-wesem-kat-60-5905445633354.html
      Mogą być? Mają odpowiednią moc, strumień świetlny i kąt?
  • Dodaj nową pozycję...
v