Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Niektóre pomysły powinieneś opatętować. Masz łeb do tych rzeczy!!

Całe to doświadczenie to nie tylko praca w gospodarstwie ale praca poza nim jako kierowca i operator ciężkiego sprzętu budowlanego teraz pracuje w kamieniołomach na tej koparce a558b8ee02770526m.jpg

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Ładnie i porządnie wykonane... :P

Opublikowano
Świetne pomysły, z niektórych nawet sam skorzystam, a jakie zadanie spełnia ten odpowietrznik jeśli można wiedzieć?

Korek paliwa jest pozbawiony wnętrzności i dokręcany na mocno dlatego musi być odpowietrznik . W razie pytań co do moich rozwiązań to z chęcią odpowiem. Pozdrawiam .

Opublikowano

A jak zamontować Radio w mtz 920.1 bo planuje ale nie wiem jak i jeszcze co trzeba w nim przerabiać żeby wsadzić tura 3 sekcyjnego moja wersja to importowa i ma joystik na 2 sekcje i 2 wyjścia na przód

Opublikowano

Szukałem czwartej skiby do mojego obrotowego lemkena 3*35 i z braku takiej udało mi się kupić cały pług w cenie jednej skiby po małej przeróbce58c5477ddd9e53d0m.jpg pług wygląda tak d0c0a88607b585f0m.jpg a że waga pługa się powiększyła, a oryginalne cięgła (lagi) były już powyginane to zapodałem takie od większego MTZa 026ab82aeb1ce486m.jpg 29067c50c1666dadm.jpg i wymieniłem siłownik hydrauliczny na C-110 i teraz podnoszę pług bez gazu. A żeby polepszyć uciąg dołożyłem dwa ząbki po 55kg sztuka f9ef4c5e695732bbm.jpg.

Opublikowano

No i następny genialny pomysł, możesz mi napisać ile uczyniła cię wymiana tych cięgieł i od jakiego modelu MTZ-a je założyłeś, pytam bo kupiłem do swojego pług obrotowy 3*40 Kuhna na resorach no i w razie czego jak by się coś stało to też bym takie założył. Ten pług trochę waży, siłownika przerabiać nie muszę bo mam taki jak ty obecnie w oryginale więc podnosi ok, ale cięgna mogą pójść, chociaż na razie jest wszystko ok.

Opublikowano
Nie przesadzacie z tymi mtz? One maja 80km a nie 120. Ze pół tony maja obciążenia sprzodu.

Na pewno zapoznałeś się ze wszystkimi moimi opisami i fotkami i 500kg balastu to powinno być fabrycznie montowane.

Ostatnio stojąc w kolejce pod młynem wzbudziłem spore zainteresowanie pomysłami zastosowanymi w moim 820 a szczególną uwagę i uznanie zdobyły osłony wykonane z pasa gumy, aby błoto nie waliło na zbiorniki paliwa. :)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez ilovemtz
      Prosze aby w tym temacie wypowiadali sie posiadacze mtz[nie pronarów].
      My mamy mtz-a z 1983r i ojciec nic złego na silnik nie moze powiedziec wał jeszcze nie byl robiony. Ciagnik zrobil okolo 15000mth nie wiem czy to duzo czy mało. Co prawda ceiknie ale one juz takie sa. Co do awaryjnosci to moge powiedziec ze wiekszosc czesc zaczynamy dopiero teraz wymieniac tj. po 24latach wczesnije nie było potzreby. Co do spalania to jest małe w orce okolo 14l/ha napewno mniej niz ursus czy zetor z tych rocznikow nie mowie o nowych forterrach. Jest mały problrm z czesciami bo nie mozna ich dostac musimy po nie jezdzc do oddalonego o 50km żmigrodu bo nigdzie w poblizu ich nie dostaniemy .Powiedzcie co na ich temat mowia wasi ojcowie czy wy sami. Sami wiecie ze nie taki rusek straszny jak go piszą.
    • Przez AgrostokParczew
      Witam, mam na magazynie kilka czapek oryginalnych Belarus, ciepłe obszyte od środka, jakby ktoś był zainteresowany proszę dzwonić pod 516-220-311 

• Przez Kulik
      Witam tak jak w temacie w jaki sposób inżynierowie ustalili ciśnienie na siłownik od womu ?? czy ktoś ma taką wiedzę ? proszę nie pisać że ciśnienie wstala króciec wkręcony w monoblok bo sprawdziłem i jest to nieprawdą jedynie co to on utrzymuje stałe ciśnienie na wolnych obr,podejrzewam że musi być coś w rozdzielaczu z elektrozaworami bo przecież ciśnienie idzie bezpośrednio z pompy i w rozdzielaczu zmniejszą może przez jakiś zaworek czy coś.Czekam na ciekawe pomysły
    • Przez Phosgen
      Cześć, wałkowany temat, do kupienia ciągnik w niewielkich pieniadzach.
      Niemam doświadczenia w tego typu maszynach ile według Was mógłby kosztować (chce go po prostu kupić) i proszę o wyrozumiałość pierwszy raz na forum  silnika nie słyszałem, dużo wycieków taki standard rusin 😁

• Przez kukum
      Witam znalazłem coś takiego https://www.agroinform.com/pl/rynek-arkusz-danych/czesc/czesci-do-ciagnikow/zestaw-do-konwersji-mechanicznej-blokady-mechanizmu-roznicowego-mtz/h_7470875 I interesuje mnie właśnie taka blokada bo powiem szczerze ze nie chce mi się walczyć już z moja oryginalna , myślałem nad pneumatyka nawet ale znalazłem coś takiego jak mechaniczna blokada na dźwigienkę i pytanie moje jest takie czy udało się komuś to ściągnąć z Węgier bo ja nie mogę się wgl z gościem skontaktować 

• Dodaj nową pozycję...
v