MF 6180-Problem z biegami
-
Podobna zawartość
-
Przez Peron
Witam. Kupiłem jakiś czas temu 6180, od razu przeszedł remont skrzyni. Popracowałem dzisiaj z połtorej godzinki w polu z pługiem. Skrzynia jest bardzo ciepła. Czy to normalne, czy może jest jakiś problem?
-
Przez kamilb
Witam mam problem z Dynashift migaja mi kontrolki AC BD na przemian nawet po włączeniu zapłonu świeci też kontrolka 17 bar trzeba sciagac kleme. Ciagnik jedzie tylko do tyłu. Nie dziala tez wom naped blokada kontrolki od rewersu nie świecą się!!! Mam instrukcje nie ma w niej takiego błędu albo blad w druku bo jest AC BC opisane ze nie poprawny parametr. Instalacja sprawdzona wszystkie styki. Czujnik cisnienia 17 bar odpiety i zwarty. Zasilanie do sterownika sprawdzone. Bezpiecznik ok. Da sie to jakos zresetować. Dodam ze rok juz jezdze bez zolwia bo sam sie wlaczal. Kolega sprawdzal moduł oscyloskopem mowil ze mosfety sa ok. Rozebralem potencjometr od jazdy ale to nie taki zwykly potencjometr chyba optyczny cewki jazdy tez sa ok
-
Przez KubaMF
Witam, po dłuższym czasie jednak rezygnujemy z poszukiwań zetora i ursusa. Dużo poczytaliśmy na temat wyżej wymienionych casów i fergusonów. I teraz jednak będziemy celować w te modele. I tu moje pytanie co waszym zdaniem będzie lepsze ? Budżet 75000-80000 zł, areał 20 ha z tendencją wzrostową. Ciekawi mnie głównie case, skrzynia jest bardzo fajna bo nie jakoś bardzo rozbudowania jak w mf i myślę że tym samym jest mniej awaryjna. Najbardziej ciekawi mnie silnik bo w każdym mx-ie jest ten sam silnik tam sama pojemność itp. Więc tu moje pytanie na jakieś podstawię jest tutaj zwiększana moc z każdym modelem, dawka paliwa ? Jak oceniacie która marka jest bardziej przyjemniejsza w jakiś naprawach, już przerabiałem tryliard razy który się bardziej psuje ale ja jestem zdanie że wszystko co by nie było się psuje, więc pytam się o koszty takie mniej więcej Wiadomo że będzie głównym ciągnikiem i przeważnie to jakieś ciężkie prace. Dziękuje za pomoc w wyborze
-

Rekomendowane odpowiedzi
Jd 8230
Opryskiwacz 2000/15