-
Podobna zawartość
-
Przez WitekW
Poszukuję rozdrabniacza lub kosiarki do rozdrabniania i koszenia trawy w sadzie. Potrzebuję rozdrobnić gałęzie pozostające po przycinaniu. Średnica tych gałęzi to od 0,5cm do 10-12cm. Ciągnik jakim dysponuje posiada 74KM.
-
Przez roki_025
Witam Wszystkich !
Mam do znawców pytanie.
Potrzebuję ciągnik który obsłuży kosiarkę bijakową o szerokości roboczej od 1,6m do 2,2m, nie dysponuję dużymi środkami tak więc zastanawiam się między c360 a c385 ( 902 lub 912 ).
Teren zróżnicowany, trawa wysoka, są również samosiejki duże nierówności ( kopce, koleiny itp ).
Możecie mi coś polecić do 20 tyś ? zależy mi na bezawaryjnej pracy, ekonomia jest na drugim miejscu. Trawa jest koszona raz w roku, no może dwa na obszarze 40 hektarów, czasem zdarzą się pochyłe ale niezbyt duże.
Jak wygląda sprawa z wydajnością ? Jaką prędkością się kosi ? dotychczas prace wykonywaliśmy w inny sposób ale czasy się zmieniły..
Pozdrawiam
-
Przez Morkolinabis
Witam wszystkich.
Zwracam sie z uprzejmą prośą o udostępnieni mi filmów z rozdrabniaczem uniwersalnym LEOPARD firmy TALEX. Pragne nadmienić ze wykorzystam te filmy do swojej reklamy.
Z góry dziękuję Morkowski Maciej
-
Przez dstefansky
Witam , mam w planach zakup kosiarki bijakowej do koszenia resztek pożniwnych po kukurydzy . Moją uwagę zwróciły modele kuhna . Mam ciągnik 170 km . Co polecacie ?
-
Przez Taurus83
mam mały dylemat. otóż zamierzam zlikwidować tudzież doprowadzić do ładu ok 15 hektarów łąk i nieużytków. częściowo są to łąki koszone raz w roku, częściowo nieużytki na których nie działo się nic przez ostatnie 3-5 lat. z doświadczenia wiem że próba siewu czegokolwiek w tym roku i uzyskanie plonu wiąże się z cudem. chce w tym roku doprowadzić tą ziemie do porządku i ruszyć z owsem lub gryką na przyszły rok. a więc tak ziemia jest od IIIb do VI, cześciowo glina, cześciowo lżejsze ale nie piachy, brunatne. na niektórych kawałkach mnogo kamieni.
plan jest taki:
za 2/3 tygodnie glifosat, wcześniej wybronować suchą masę i usunąć drzewka
nastepnie taleztrówka raz lub dwa i siew łubinu
kiedy łubin osiągnie odpowiedniną masę przykryć go talerzówką i posiać wapno i zaorać
nastepnie posiać gorczycę i czekać do wiosny
co wy na to? jakie macie uwagi do takiego planu? chciałbym aby dodatkowa dopłata do łubinu zrekompensowała mi te wydatki poniesione na doprowadzenie do ładu tej ziemi
a może najpierw zasiać gorczycę a potem łubin?
jak zasieje łubin w połowie maja to kiedy zacznie kwitnąć?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Sprzedam mulczer/rozdrabniacz Unia Kornik XL 2,8 m
MTZ 82 & Ursus C-360 i Biardzki 400l /12m