Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w trolu siłowniki ciekły to zestawy naprawcze siłowników kupowałem u mizara, wszystkie siłowniki porobiłem jeden po drugim zaczynały ciec  w  przeciągu 3 lat, skończyło się na siłowniku chwytaka. problem rozwiązany na parę lat tak myślę

Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, robert1226 napisał(a):

Ciebie dalej grzeje do każdej śrubki nowy temat zakłada , było kupić widły Fiskars i byś nie miał problemów.

No, to że ciebie nie stać na cyklop i machasz widłami Fiskars to nie masz takich problemów.

Edytowane przez Paweleq18
  • Haha 1
Opublikowano

Trochę racji w tym jest co pisze @robert1226 , Cyklop to bardzo prosta maszyna. Dużo rzeczy naprawia się w nim intuicyjnie lub ,,na logikę,,. Nie zrobisz z tego nowej maszyny, chyba że zrobić na perełkę i postawić. Uszczelniacze mają swoje lata i to będzie niestety puszczać. O cyklopach często mówili to samo co o MTZ, jakie było zdziwienie jeżeli pod jednym lub drugim nie było plamy oleju. W tym konkretnym miejscu nie powinien pojawiać się olej. A sam patent z tym wężem to jakaś parodia. Nie wiem jak można było zamontować coś takiego. Siłowniki do rozebrania i uszczelnienia.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

.

20 godzin temu, robert1226 napisał(a):

Jak nie pytasz to po UJ dziesiąty temat o tym złomie zakładasz .?

Ze złomu to masz zęby, pordzewiałe i daleko od siebie. Jak nie pomagasz to zbędne jest to co piszesz.

Opublikowano

Wymiana uszczelnień może pomóc, ale nie musi. Na obrocie są zastosowane siłowniki jednostronnego działania, z tłokiem z uszczelnieniem pakietowym. Minus tego rozwiązania jest taki że część siłownika nie jest wypełniona olejem tylko powietrzem, z którego skrapla się woda i powoduje korozję powierzchni cylindra. Jak się porobią wżery to wymiana uszczelnień nie rozwiąże problemu....

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, Paweleq18 napisał(a):

.

Ze złomu to masz zęby, pordzewiałe i daleko od siebie. Jak nie pomagasz to zbędne jest to co piszesz.

Ale mam i nie proszę nikogo by mi je naprawiał .

Ty Bamber to ty taki zamożny i tyle lat zbierałem by takie kalestwo kupić , 

Opublikowano (edytowane)

Więcej warte jak twoje życie ;)

Śmieszku internetowy😜

Godzinę temu, robert1226 napisał(a):

Ale mam i nie proszę nikogo by mi je naprawiał .

Ty Bamber to ty taki zamożny i tyle lat zbierałem by takie kalestwo kupić ,