Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2026 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Dlaczego? Nie bierzesz dopłat to i kontrole znikome 

Oj żeby też tak ksef  skasowali 😛

Obawiam się, że uszczelnią tak, że aby kupić będziesz musiał mieć, prócz kursu i atestu, jeszcze numer w agencji i potem prowadzić elektroniczny rejestr.

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał(a):

Rolnicy to Mafia . Do paki na 25 lat .

Rolnicy w gangu rozcieńczającym mleko? W marcu prawie 80 osób stanie przed sądem

W "aferze mlecznej", która wybuchła w Gostyniu w Wielkopolsce zamieszani są hodowcy bydła mlecznego. Ale nie tylko.

Spis treści:

Afera mleczna w Wielkopolsce

W kinie rozprawa sądowa

Rozcieńczali mleko i przerobili zawory w cysternach?

Oskarżonym grozi 12 lat więzienia

https://wiescirolnicze.pl/newsy/rolnicy-w-gangu-rozcienczajacym-mleko-w-marcu-prawie-80-osob-stanie-przed-sadem,25131/?fbclid=IwY2xjawPtR8xleHRuA2FlbQIxMABicmlkETB4N2NDS0lsbFFPQmpzYjRJc3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwMDg5M

U mnie zlewniarz kiedyś nawet jak dwa byki miał to 60 litrów dziennie zdawał 😂

Parę lat temu też sprzedawałem krowy mieszańce cielne to gość z mleczarki, a kobieta doiła .mówię że średnie z mlekiem, a ta się zaśmiała że sztuki muszą się zgadzać, dużo dawać nie muszą 😂

Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ja nie Marcinek, jeszcze nie miałem takiej sytuacji aby mi karta zniknęła lub coś tym stylu ... A wygoda z tym płaceniem zbliżeniowym przy małych zakupach jednak jest.

Mi też nie zniknęła, to jest pomówienie 🙈

nie musicie mieć karty żeby Ci konto w banku wyczyścili ja kilka lat temu mialem przypadek że w kilku przelewach zniknęła mi 3tys zł przelane na jakieś dziwne zagraniczne konta. Jak by nie zadzwonili z banku to bym nie wiedział. Ale zadzwonili zablokowali. Ja zacząłem się obwiniać że pewnie gdzieś w hotelu zczytali mi kartę itp podjechałem do banku Pani mówi że spokojnie wszystko jest ubezpieczone i nic nie stracę musiałem zgłosić kradzież na policji zaniosłem zgłoszenie z policji do banku na drugi dzień kasa na konto wróciła strachu się najadle. I w cale to nie była moja wina poprostu ktoś z wysp owczych włamał się do banku czyścił konta po kolei. Piszesz ze na poczcie płacisz jest bezpiecznie u nas kilka lat temu zatrudnili jakąś dziewczynę na pocztę wpłaty steplowala kasę brała do kieszeni popracowała 3 tygodnie i wyjechała z dnia na dzien do Angli i tyle. ludzie pisali reklamację do poczty polskiej. trzeba być ostrożnym i przezornym ale bez przesady jak Ci wszystko legalnie przechodzi przez konta to czego się bać

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, HF86 napisał(a):

U mnie zlewniarz kiedyś nawet jak dwa byki miał to 60 litrów dziennie zdawał 😂

Parę lat temu też sprzedawałem krowy mieszańce cielne to gość z mleczarki, a kobieta doiła .mówię że średnie z mlekiem, a ta się zaśmiała że sztuki muszą się zgadzać, dużo dawać nie muszą 😂

Rekordzista na 20l- 8l  wody 

Deszcz padał i bańka niby nie była domknięta 

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
42 minuty temu, PAN88 napisał(a):

Na lulkach gadali w gromnicznej jasno w stodole ciasno 

Jak słońce jasno świeci na Gromnice, to przyjdą wielkie mrozy i śnieżyce.

Gdy jasne słońce w dzień gromniczny będzie, więcej niż przedtem śniegu spadnie wszędzie.

Jak suche i jasne Gromnice, przyjdą jeszcze śnieżyce.

Jasna Gromnica – zła orędownica.

• Like 2
Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

No to jeszcze Ci 20000 PLN brakuje xD 

Ja Ci daje super pieniądze 7 tys z i za opony nie odlicze 😛 , na złomie wyjdzie około 8000kgx75gr=6 tyś minus opony , liczyć nie umiesz  gdzie masz korzystniej 🙈

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał(a):

Rolnicy to Mafia . Do paki na 25 lat .

Rolnicy w gangu rozcieńczającym mleko? W marcu prawie 80 osób stanie przed sądem

W "aferze mlecznej", która wybuchła w Gostyniu w Wielkopolsce zamieszani są hodowcy bydła mlecznego. Ale nie tylko.

Spis treści:

Afera mleczna w Wielkopolsce

W kinie rozprawa sądowa

Rozcieńczali mleko i przerobili zawory w cysternach?

Oskarżonym grozi 12 lat więzienia

https://wiescirolnicze.pl/newsy/rolnicy-w-gangu-rozcienczajacym-mleko-w-marcu-prawie-80-osob-stanie-przed-sadem,25131/?fbclid=IwY2xjawPtR8xleHRuA2FlbQIxMABicmlkETB4N2NDS0lsbFFPQmpzYjRJc3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwMDg5M

Spadaj troll.

Tutaj są ważniejsze sprawy niż twoi koledzy z artykuły wyżej. 🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano

A co Ci te umowy pisemne przeszkadzają ?? Tylko 3 klasy podstawówki skończyłeś i umiejętność czytania i pisania jest dla Ciebie problemem ?? Ja bez umowy na papier ziemi w dzierżawę nie biorę.

Ja się nie boję pisania umowy, tylko już mówiłem jak mam kuzyna który na stałe w USA mieszka ściągać do pl żeby podpis złożył w obecności kierownika biura powiatowego ARiMR 🤦 , dużo jest też osób że nie chcą umowy pisemnej 

boisz się bo masz dużo nielegalnych dzierzaw o takim to się powinni dobrać do dupy🤭😉😀😀😀

A co Ci te umowy pisemne przeszkadzają ?? Tylko 3 klasy podstawówki skończyłeś i umiejętność czytania i pisania jest dla Ciebie problemem ?? Ja bez umowy na papier ziemi w dzierżawę nie biorę.

Ja się nie boję pisania umowy, tylko już mówiłem jak mam kuzyna który na stałe w USA mieszka ściągać do pl żeby podpis złożył w obecności kierownika biura powiatowego ARiMR 🤦 , dużo jest też osób że nie chcą umowy pisemnej 

można to wszystko załatwić wojek nie musi przyjeżdżać z Ameryki i Ty też nie musisz lecieć bo pewnie też się boisz latać

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

26 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Dlaczego? Nie bierzesz dopłat to i kontrole znikome 

Oj żeby też tak ksef  skasowali 😛

Obawiam się, że uszczelnią tak, że aby kupić będziesz musiał mieć, prócz kursu i atestu, jeszcze numer w agencji i potem prowadzić elektroniczny rejestr.

pójdziesz w ekologię albo napisze jakie środki Ci potrzebne kupię Ci i wyślę kurierem a Ty oddasz mi kasę co za problem

Opublikowano
5 minut temu, wojtal24 napisał(a):

boisz się bo masz dużo nielegalnych dzierzaw o takim to się powinni dobrać do d*py🤭😉😀😀😀

Jakich nielegalnych, normalne ustne umowy jak narazie są na legalu , nie uprawiam ziemi gdzie nie mam ustaleń z właścicielem 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

pójdziesz w ekologię albo napisze jakie środki Ci potrzebne kupię Ci i wyślę kurierem a Ty oddasz mi kasę co za problem

Mam nadzieję, że Polak wszystko obejdzie. Ten rok u mnie jest "przejściowy", dopiero jesienią będzie posiane już "docelowo".

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

I nadal będą legalne. Papierowa będzie potrzebna tylko po to aby dostać dopłaty ;) 

Czyli jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase , pewna część gruntów wyleci i zostaną pieniążki w budżecie 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Czyli jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase , pewna część gruntów wyleci

I bardzo dobrze. Bywa że właściciel gruntu nie znany, wniosku o dopłaty nie składa, a jakiś pajac sobie składa na tą działkę, mimo że jej nie obrabia i nawet nie wie kto jest właścicielem.

1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Dla mnie to jest normalny tani w utrzymaniu kombajn dla biedniejszych gospodarstw 

A dla mnie dziadostwo, do którego nawet dobrych części nie można kupić, bo wszystko z marchewy i jeszcze nie pasuje ... Jedynie normalia typu pasy, łożyska, tu problemu nie ma.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
16 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Straszne...toż to ponad siły...

Opublikowano
25 minut temu, wojtal24 napisał(a):

w czym Ci to przeszkadza? rozumie że martwił byś się jak byś był na vacie albo prowadzil działalność gospodarcza muszą uszczelniacz system żeby była kasa dla Państwa

Tak uszczelnią że zwykły obywatel czy przedsiębiorca będzie monitorowany przez ksef a milionowe wyłudzenia jak były tak będą dalej 

Opublikowano
14 minut temu, Baks00 napisał(a):

Rekordzista na 20l- 8l  wody 

Deszcz padał i bańka niby nie była domknięta 

W sąsiedniej wsi zlewniarz puste bańki woził i gospodarstwo kwitło 🤭