Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2026 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

No żona pana Janusza w kuchni, taki Januszexowy HR xD 

Zwolnią kierowcę i samochód będzie stał, bo znaleźć nowego, dobrego kierownika, to obecnie nie jest prosta sprawa

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał(a):

Albo odsniezasz albo stoisz i tyle w temacie.

W idealnym świecie tak to wygląda ... W rzeczywistości Januszex nawet sprzętu do takiego odśnieżania nie kupi, a jak kierowca nie chce jechać to wypowiedzenie i mamy co mamy ...

Opublikowano
Teraz, jacor73 napisał(a):

Zwolnią kierowcę i samochód będzie stał

A może porobić odpowiednie szkolenia pracownikom, kupić odpowiedni sprzęt ?? Na nowego Mercedesa czy BMW jest, a na łopatę, jakieś rozkładane rusztowanie mieszczące się w paleciarce to szkoda ...

Opublikowano
7 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Głupoty opowiadasz 

Kazac może, ale jeśli jest coś niezgodne z prawem to nie musisz tego polecenia spełnić i masz to w duuupie. Żadnych konsekwencji za to nie poniesiesz. 

nie musisz i płacisz mandat ale dodatkowo jest informowana PIP , RÓWNIESZ POLICJA MOŻĘ ZŁOŻYĆ WNIOSEK do PIP o ukaranie , Policja może składać wnioski/skargi do Państwowej Inspekcji Pracy (PIP), szczególnie gdy w ramach swoich działań (np. kontroli legalności zatrudnienia czy spraw dotyczących bezpieczeństwa) stwierdzi naruszenia przepisów prawa pracy, BHP, legalności zatrudnienia, czasu pracy, wynagrodzeń i innych spraw pracowniczych,

3 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Wtedy idziesz do PIP

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

No i masz odpowiedź prosta. 

Albo odsniezasz albo stoisz i tyle w temacie.

No to by cza czasem na parkingu w obcym kraju stać aż zima puści. 

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Zimą to transport powinien być wstrzymany. Było by bezpieczniej i bez korków. Na UJ te ciężarówki w zimę jeżdżą. 

Ktoś sklepy musi zaopatrzać 🤷‍♀️

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

No żona pana Janusza w kuchni, taki Januszexowy HR xD 

A w Twoim kombinacie bobo-truskawkowym gdzie HR się znajduje 🤔

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, HF86 napisał(a):

A w Twoim kombinacie bobo-truskawkowym gdzie HR się znajduje 🤔

A mam specjalny pokój biurowy, tam trzymam segregatory z dokumentami itp rzeczy, na zimę sobie akumulatory od wiertarek/wkrętarek itp z garażu przyniosę ... Małe pomieszczenie, nie wiem, z 2x3m.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Teraz, s_z_k napisał(a):

Ktoś sklepy musi zaopatrzać 🤷‍♀️

I tak to zło konieczne, lepiej niech stoią. Tyle że podług statystyk przeszło 70% wypadków powodują samochody osobowe a ciężarowe 7

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał(a):

Zimą to transport powinien być wstrzymany. Było by bezpieczniej i bez korków. Na UJ te ciężarówki w zimę jeżdżą. 

Zróbmy 8 miesięczny rok pracy i tyle 😂

Zamiast 5 dniowego to 8 miesięczny i zamykamy bo zima 

• Like 2
Opublikowano
12 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Kazac może, ale jeśli jest coś niezgodne z prawem to nie musisz tego polecenia spełnić i masz to w duuupie. Żadnych konsekwencji za to nie poniesies

A wiem bo sasiad pracował w brukarce i przeładował busa gratami typu zagęszczarka itd , powiedział żę szef kazał załadować , i poszło do PIP kara została nałożona na firme a on dostał mandat ale najnizszy z możliwych 

Opublikowano

I to jest pomysł, wtedy lód na ciężarówkach nie będzie problemem, chyba, że zima w kwietniu jak 13 lat temu ...

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A mam specjalny pokój biurowy, tam trzymam segregatory z dokumentami itp rzeczy, na zimę sobie akumulatory od wiertarek/wkrętarek itp z garażu przyniosę ... Małe pomieszczenie, nie wiem, z 2x3m.

W HR akumulatory?🫣

Opublikowano

Zróbmy 8 miesięczny rok pracy i tyle 😂

no dziś premier zrobił dwa dni wolne w tym roku dodatkowo 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jacor73 napisał(a):

W HR akumulatory?🫣

A bo HR-u to tam jest tylko jedna półka i kawałek biurka od czasu do czasu xD 

Od 8 do 8:30 jest tam HR, potem dział ewidencji ŚOR, potem dział nawożenia, potem przerwa obiadowa, po południu dział księgowy, dział zakupów i sprzedaży a wieczorem dział utrzymania sprzętu i pojazdów xD 

A ja sobie aby plakietki zmieniam z napisem "Kierownik działu ..."

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał(a):

I tak to zło konieczne, lepiej niech stoią. Tyle że podług statystyk przeszło 70% wypadków powodują samochody osobowe a ciężarowe 7

Tylko przyjdzie taki Tomaszbedzie narzekał dlaczego jego wędliny czy serka lub masła nie ma w sklepie 🤣

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jarecki napisał(a):

gdzie, kiedy?

Już znalazłem, chociaż byś takich bredni nie pisał,

od lat jest wolne za święto przypadające w sobotą

Edytowane przez jacor73
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

Ja bym im wolne do końca życia zapewnił debilom 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Tylko przyjdzie taki Tomaszbedzie narzekał dlaczego jego wędliny czy serka lub masła nie ma w sklepie 🤣

A ja nie narzekam, nie ma takiego sera to sobie kupię inny ... Mi wszystko jedno, czy to Ryki czy inny ... Mam jakieś swoje ulubione produkty, ale jak ich nie ma to kupuję inne.

Opublikowano
21 minut temu, Wełpa napisał(a):

Ale jeżeli pracodawca wyda polecenie żebyś sobie palca w d*pę wsadził to sobie wsadzisz? 

Ale odjazd 🤦

zależy jak praca , jak w burdelu to pewnie jest taka opcja 🤣

• Haha 5
Opublikowano
20 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie, i tak samo nie będę jechał nieodśnieżonym pojazdem. Ale i nie będę go odśnieżał w niebezpiecznych dla mnie warunkach albo swoim prywatnym sprzętem ... Nie mam uprawnień, nie mam odpowiedniego sprzętu, jak pracodawca chce to niech przyjeżdża i mi odśnieża pojazd albo niech szuka do tego ekipy ... 

Cały dzień zeszło żebyś do takich wniosków doszedł🙆‍♂️