Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2026 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Odnośnie Piotra to co innego. On jest oderwany od rzeczywistości i nie ma co na to patrzeć. Pewnie jak jego matka potrzebuje jajek to idzie do kurnika i sobie je bierze. A pioter nic z tym nie robi , tylko tu udaje takiego hojraka. Tak samo z pyrami. 

Matka najpierw by musiała zejść do tej piwnicy. 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Matka najpierw by musiała zejść do tej piwnicy. 

Ja i po ślubie jedliśmy z rodzicami z jednego gara i przy jednym stole. Ale wiem że nie wszędzie jest tak kolorowo. Raz z jednej strony leży wina, raz z drugiej. Na to nie ma reguły. 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Ja i po ślubie jedliśmy z rodzicami z jednego gara i przy jednym stole. Ale wiem że nie wszędzie jest tak kolorowo. Raz z jednej strony leży wina, raz z drugiej. Na to nie ma reguły. 

A raz z obu. 

Może i nie jestem bez winy ale nie poczuwam się do poprawienia tego stanu. 

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Dodaj se z....przed r...

Może wtedy zrozumiesz...🤭

Przecież siedzę u góry. Pod samym strychem. Jeszcze do piwnicy nie zlazłem całkowicie.

• Haha 1
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ja rozumiem że nie wszyscy są idealni , ale żeby aż do tego stopnia 🤷 

Jak ty siedziałeś w pampersie to się rodzice tobą opiekowali, pamiętasz jak ta opieka wyglądała. I na wzór tej opieki się będziesz zapewne opiekował swoimi rodzicami jak to oni wylądują w tym pampersie ... Jak byłem mały to bogactwa w domu nie było, ale zawsze czułem że rodzice dla mnie wszystko by zrobili ... I teraz jak rodzice potrzebują na coś pieniędzy, a akurat im zbrakło to im je po prostu daję, jak chcą to oddadzą, jak nie oddadzą to też nic się nie stanie i nic z tego powodu się nie zmieni ... 

nie znam Twojej sytuacji ale może masz gospodarstwo zapisane za dozywocie.? no ale to nie istotne poprsostu trzeba być dobrym człowiekiem. większość ludzi po 40 urodziło się jeszcze za "komuny" I nikt nie miał łatwo w dzieciństwie. czasy się zmieniły i to nie znaczy że nie mamy pomagać rodzica starszym i zchorowany. podobały mi się kiedyś słowa pani notariusz "to że Pan nie dostał nic albo mniej nie zwalnia Pana z obowiązku opieki i pomocy rodzica"

Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

A raz z obu. 

Może i nie jestem bez winy ale nie poczuwam się do poprawienia tego stanu. 

A tak zapytam dobrze ci z tym? Nie tęsknisz za tym żeby topór wojenny zakopać i żyć w harmonii?

• Like 1
Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

A tak zapytam dobrze ci z tym? Nie tęsknisz za tym żeby topór wojenny zakopać i żyć w harmonii?

O widzisz...

Wtedy nie miał by na kogo winy w złości zwalać....

...ciągle nie widzicie tego...

Opublikowano
Teraz, wojtal24 napisał(a):

nie znam Twojej sytuacji ale może masz gospodarstwo zapisane za dozywocie?

Nic rodzice sobie nie zapisali, wszystkie księgi wieczyste mam czyste od takich zapisów ... Jak rodzina normalna to i takie zapisy nie potrzebne ...

Opublikowano

Ponoć francuscy rolnicy się wściekli z powodu tego Mercosur. Ehh. W niedzielę mam jechać z paczkami. Może się uspokoją 🤔

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie. Jedynie kontakt z babką utrzymuję, taki stały. To osoba, która choć trochę potrafi posłuchać i trochę poprzeć.

Dobre i to. A rentą czasami cię wesprze?

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Może gdy by nie miał do nich szacunku i ich zj***ł czasami to by i nie wpadł w taką depresję.

Dlatego napisałem, szacunek należy się temu, kto Ciebie szanuje ... Jak ktoś ma Cię za nic i tylko gnoi, to albo rób mu to samo, albo ucinaj z kimś takim kontakty ...

to racja

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie. Jedynie kontakt z babką utrzymuję, taki stały. To osoba, która choć trochę potrafi posłuchać i trochę poprzeć.

Może być tak że jednym uchem wpuszcza drugim wypuszcza. Przytakuje ci bo nie kocha ale nie znaczy że ma takie samo zdanie co ty w tych kwestiach co cię odrobinę popiera. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nic rodzice sobie nie zapisali, wszystkie księgi wieczyste mam czyste od takich zapisów ... Jak rodzina normalna to i takie zapisy nie potrzebne ...

Ja dożywocie dla mamy mam wpisane. Stary dom też mój, opłacam i remontuję, a sobie mieszkamy oddzielnie. Niby wpis nie potrzebny, a jednak rozwód był i po mnie dziedziczy córka, a zarządcą jej matka by była. 

Także papiery ważna rzecz 

• Like 1
Opublikowano
HF86 napisał:

1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

coraz więcej singli każdy chce mieszkać sam coraz więcej rozwodów coraz mniej rodzin wielopokoleniowych coraz więcej uchodźców zarobkowych

I midel z apartamentami 11 m2😂

oglądasz go ? ja czasami ciekawy koleś jestem tylko ciekaw czy tak naprawdę dorobił się uczciwie jak mówi w tych filmikach czy ojciec murarz i mu odpalił spory majątek a on dobrze nim obrócił

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał(a):

Ja dożywocie dla mamy mam wpisane. Stary dom też mój, opłacam i remontuję, a sobie mieszkamy oddzielnie. Niby wpis nie potrzebny, a jednak rozwód był i po mnie dziedziczy córka, a zarządcą jej matka by była. 

Ja mam testament spisany, a w nim że dziedziczą wyłącznie dzieci, ale rodzice mają prawo do śmierci mieszkać w miejscu które zajmują w momencie mojej śmierci i zajmować pomieszczenia które w tym momencie zajmowali ...

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał(a):

A rentą czasami cię wesprze?

A po co? Ja nie narzekam na brak pieniędzy.

3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Może być tak że jednym uchem wpuszcza drugim wypuszcza. Przytakuje ci bo nie kocha ale nie znaczy że ma takie samo zdanie co ty w tych kwestiach co cię odrobinę popiera. 

Oj bezmózga, bezmózga... Mniej myślenia a więcej działania...

Opublikowano
4 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

oglądasz go ? ja czasami ciekawy koleś jestem tylko ciekaw czy tak naprawdę dorobił się uczciwie jak mówi w tych filmikach czy ojciec murarz i mu odpalił spory majątek a on dobrze nim obrócił

Raczej sztucznie kreowany Tworek 

• Like 1
Opublikowano
Michał18 napisał:

a mojego znajomego Ukraińcy przez sezon 4÷5 tygodni po zarabiali po 12-18tys rekordziści

nygusek jestes

Przecież pracuje w rolnictwie i siebie. Jak etat to nie gospodarstwo. Za duży bieg. A przy hodowli cza być cały czas 

a tu większość chłopaków ciągnie etat I gospodarstwo masz podejście jak mój sąsiad "że Tobie po pracy się chce jeszcze jeździć tym ciągnikiem i jebac do nocy " tylko ze on dostał od ojca ponad 12ha a stan na dziś 8.5ha z tendencja spadkową a ja od zera i mam już sporo więcej niż on dostał ojcowizny ale jak woli wypić piwko albo postać przy plocie i patrzeć kto jedzie droga

• Like 1
Opublikowano

a tu większość chłopaków ciągnie etat I gospodarstwo masz podejście jak mój sąsiad "że Tobie po pracy się chce jeszcze jeździć tym ciągnikiem i jebac do nocy " tylko ze on dostał od ojca ponad 12ha a stan na dziś 8.5ha z tendencja spadkową a ja od zera i mam już sporo więcej niż on dostał ojcowizny ale jak woli wypić piwko albo postać przy plocie i patrzeć kto jedzie droga

Tylko z drugiej strony czy lepiej od ciebie zje albo wypije? Miewasz choć czas na to piwko jak on?