Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2026 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

To po co tyle kombinacji, wystawia papier podpis i po robocie 

I ten papier musiał i tak potem wpisać do systemu, głupiego robota ... Nie lepiej od razu na komputerze i gotowe ?? Klient potem kilka kliknięć i już ma fakturę, której nie zgubi, bo jest na serwerze ... Bardzo dobre rozwiązanie, z którym problemy mają tylko Marcinki z średniowiecza ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Oj chyba coś nielegalnie kombinujesz że tak się boisz tego...🤭

Żebyś tak każdą usługę miał fakturować, zanim zielonego odpalisz 😂

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Dżondyra kupuj 🤭

Ale zanim kupię to przydał by mi się wóz paszowy taki że 3 m3 . macie jakieś sposoby na ogrzewanie kiszonki? Z traw i koniczyny mi zamarzła 😒mucki zamiast tego muszą siano żreć i kukurydzę muszę wcześniej przywozić...

Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

52 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ja to się boję bardziej jak wejdzie elektroniczny rejestr ŚOR.

Dlaczego? Nie bierzesz dopłat to i kontrole znikome 

51 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

@jarecki i pod spodem data 2010 a od 2013 są nowe przepisy o NIP ... Na szczęście skasowali tą głupotę ... 

Oj żeby też tak ksef  skasowali 😛

w czym Ci to przeszkadza? rozumie że martwił byś się jak byś był na vacie albo prowadzil działalność gospodarcza muszą uszczelniacz system żeby była kasa dla Państwa

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

I ten papier musiał i tak potem wpisać do systemu, głupiego robota ... Nie lepiej od razu na komputerze i gotowe ?? Klient potem kilka kliknięć i już ma fakturę, której nie zgubi, bo jest na serwerze ... Bardzo dobre rozwiązanie, z którym problemy mają tylko Marcinki z średniowiecza ...

Żeby średniowiecza nie było to jeszcze obowiązek zarejestrowania pracownika 48 godzin przed podjęciem pracy 🤭

Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A co Ci te umowy pisemne przeszkadzają ?? Tylko 3 klasy podstawówki skończyłeś i umiejętność czytania i pisania jest dla Ciebie problemem ?? Ja bez umowy na papier ziemi w dzierżawę nie biorę.

Ja się nie boję pisania umowy, tylko już mówiłem jak mam kuzyna który na stałe w USA mieszka ściągać do pl żeby podpis złożył w obecności kierownika biura powiatowego ARiMR 🤦 , dużo jest też osób że nie chcą umowy pisemnej 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, HF86 napisał(a):

Żeby średniowiecza nie było to jeszcze obowiązek zarejestrowania pracownika 48 godzin przed podjęciem pracy 🤭

Ale tak jest przecież ... 24h przed rozpoczęciem pracy muszę zgłosić Saszkę w PUP, a w momencie rozpoczęcia pracy musi być zgłoszony w KRUS, a jak zgłoszony to i składki naliczone.

A tak na prawdę, to pierwszy etap będzie w lutym, bo muszę wysłać wniosek do PUP, że takiego Saszkę chcę zatrudnić.

Pierwsze co robię jak przyjadą to nie na pole, tylko skanowanie paszportów, wypełnianie wniosków i 24h po wysłaniu wniosku, jak nie ma żadnej zwrotki z PUP to mogą pracować...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No też brałem pod uwagę...☺️

A potem próbując zmienić bieg z siódemki na dziewiątkę nucisz sobie "szukam cię, cierpliwie dzień po dniu, staram się podążać twoim śladem 🎼🎶" 🤭

• Haha 3
Opublikowano
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ja się nie boję pisania umowy, tylko już mówiłem jak mam kuzyna który na stałe w USA mieszka ściągać do pl żeby podpis złożył w obecności kierownika biura powiatowego ARiMR

No to nie weźmiesz dopłat na tą ziemię, ale masz problem ...

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

A potem próbując zmienić bieg z siódemki na dziewiątkę nucisz sobie "szukam cię, cierpliwie dzień po dniu, staram się podążać twoim śladem 🎼🎶" 🤭

Lub ,, kiedyś Cię znajdę "🤔

• Haha 1
Opublikowano

Rolnicy to Mafia . Do paki na 25 lat .

Rolnicy w gangu rozcieńczającym mleko? W marcu prawie 80 osób stanie przed sądem

W "aferze mlecznej", która wybuchła w Gostyniu w Wielkopolsce zamieszani są hodowcy bydła mlecznego. Ale nie tylko.

Spis treści:

Afera mleczna w Wielkopolsce

W kinie rozprawa sądowa

Rozcieńczali mleko i przerobili zawory w cysternach?

Oskarżonym grozi 12 lat więzienia

https://wiescirolnicze.pl/newsy/rolnicy-w-gangu-rozcienczajacym-mleko-w-marcu-prawie-80-osob-stanie-przed-sadem,25131/?fbclid=IwY2xjawPtR8xleHRuA2FlbQIxMABicmlkETB4N2NDS0lsbFFPQmpzYjRJc3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwMDg5M

Opublikowano
5 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

Ale zanim kupię to przydał by mi się wóz paszowy taki że 3 m3 . macie jakieś sposoby na ogrzewanie kiszonki? Z traw i koniczyny mi zamarzła 😒mucki zamiast tego muszą siano żreć i kukurydzę muszę wcześniej przywozić...

Trawę mam tylko w postaci siana, kiszonkę z qq puszczam przez śrutownik. Żaden wóz paszowy takiej roboty nie zrobi💪

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ja się nie boję pisania umowy, tylko już mówiłem jak mam kuzyna który na stałe w USA mieszka ściągać do pl żeby podpis złożył w obecności kierownika biura powiatowego ARiMR 🤦

????? Mam umowę dzierżawy i nikogo do arimr ściągać nie musiałem.