Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry. Rozważam zakup takiej brony. Hydropak zbędny. Ktoś się wypowie na jej temat? Warto czy nie warto. Zero luzów, zero wycieków. 2.5m. Oznaczenie WMKE.

IMG_20251127_091545.jpg

IMG_20251127_091543.jpg

Edytowane przez Maroo1991
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Shaun napisał(a):

zależy za ile. nie wygląda na bardzo wyjechaną. do jakiego ciągnika? 

Właśnie nie jest dojechana. Massey Ferguson 675, 72KM. Cena 12 tyś zł.

Opublikowano

Na pewno masey w niej pójdzie to mozesz być spokojny.

Cena no pewnie rabe taniej nie znajdziesz a jak będzie to drożej ale z hydropakiem.

Sprawdź środkowy wirnik ten przykrecany nakretką czy tam wszystko ok.

Lubi być na nim luz albo co gorzej zerwana nakretka i wtedy no trochę sporo roboty.

Wał packera ja się z niego trochę wyleczyłem i raczej go wypier....ale to zależy jakie masz ziemie.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Ksawery napisał(a):

Wmke to oznaczenie lekkiej konstrukcji, jak nie masz gliny to jest ok

No trochę gliny mam tzn 1ha, to myślę że chyba się na tym 1ha nie rozleci ;)

1 godzinę temu, MarcinKa napisał(a):

Na pewno masey w niej pójdzie to mozesz być spokojny.

Cena no pewnie rabe taniej nie znajdziesz a jak będzie to drożej ale z hydropakiem.

Sprawdź środkowy wirnik ten przykrecany nakretką czy tam wszystko ok.

Lubi być na nim luz albo co gorzej zerwana nakretka i wtedy no trochę sporo roboty.

Wał packera ja się z niego trochę wyleczyłem i raczej go wypier....ale to zależy jakie masz ziemie.

Miałem wał rurowy w lely, ale lekko wilgotna ziemia i cały zalepiony, ile on mi krwi popsuł, mam nadzieję że packer się sprawdzi. Właśnie w tej zero luzu na wirniku środkowym z nakrętka, inne oglądałem ale już mke po 18 - 20 tyś zł i każda na środku w oleju i luz bardzo duży, więc podejrzewam że nie tylko łożysko ale i wałek wyrobiony.

Opublikowano

Ja mam same gliny to tylko aktywny, paker się sprawdza dobrze, fakt oblepia się ale skrobaki ściągają na bierząco i chodzi wszystko dobrze. Sprawdź jeszcze czy cicho chodzi bo jak dobry to powinien cichutko bez dziwnych zgrzytów 

Opublikowano
8 godzin temu, kapec22 napisał(a):

Ja mam same gliny to tylko aktywny, paker się sprawdza dobrze, fakt oblepia się ale skrobaki ściągają na bierząco i chodzi wszystko dobrze. Sprawdź jeszcze czy cicho chodzi bo jak dobry to powinien cichutko bez dziwnych zgrzytów 

Jakiej firmy masz bronę? Ja miałem lely, ale sprzedałem, bo już była taka rozklekotana że masakra.

Opublikowano
W dniu 28.11.2025 o 06:39, Maroo1991 napisał(a):

Jakiej firmy masz bronę? Ja miałem lely, ale sprzedałem, bo już była taka rozklekotana że masakra.

Rabewerk tylko ten trochę tęższy z inną wierzyczką i większym wałem