Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właściwie to były wersje z Turbo przeznaczone na zachód mające 77KM. Wersja bez Turbo ma prawie 70KM. 7745 Turbo jest odpowiednikiem 7340 a zwykły 7745 - 6340. Od 7245 (ma 62,5 KM, odpowiednik 5340 ) różnią się tym że posiadają hamulce tarczowe tak jak w nowszych. Chyba jest także jakaś różnica w kabinach

Opublikowano

Silniki w tych Zetorach różnią sie pojemnością, w 7245 jest 3.6 litra, w 7745 jest 3.9 litra. Moc odpowiednio 66KM i 73KM (w wersji 7745 Special z turbo 81KM). 7745 ma większy wydatek pompy hydraulicznej i większe koła od 7245.

Opublikowano

Też lubie ten gwizd turbiny, czasami nawet wyłącze radio i otworze szyberdach :( Tylko pamiętaj żeby motoru z turbo nie gasić bezpośrednio z wysokich obrotów tylko uspokojony...

Opublikowano

Bo turbina jest rozpędzona i gdy gasisz ciągnik z wysokich obrotów to ona jeszcze pracuje i nie ma smarowania i parę tysiaków w plecy. U mnie takie zetory nazywają "gwizdołkami". :(

Opublikowano

Coz troche odswierzam topic-a poniewaz nie ma sensu zakladac nowego. Otoz ogladalem ostatnio sobie na allegro zetorki 7245 i cos mnie strasznie intryguje...kolega Bamboocha ma takiego zetora na kolach przod 24 tyl 34...wyglada ladnie ciagnik jest poziomy.natomiast ten http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=B11321 nie ...zagadalem do kolesia majacego taki ciagnik i odpisal mi maila ze to sa z przodu 24 tyl 28 i ze tylko 7745 mialo tyl 34...na tractor data pisze jak byk ''zetor 7245 przod 24 tyl 34'' Gdzie tu logika? jak to jest ze zgraniem predkosci ? takie same kola przod a rozne z tylu? czy ktos potrafi to wyjasnic ? i zarazem uspokoic moja nienasycona ciekawosc? dodam ze te zetory z tymi zekomo 28 maja dziwnie duzo miejsca pod blotnikiem tylnim i maski lekko patrza ku gorze.. Pozdrawiam i z niecierpliwoscia czekam na odp

Opublikowano

Dwóch znajomych ma Zetory 7245 i z tyłu koła 28 czy 30 cali, napewno nie 34. Tak samo mój ex 7211.

Wg konedata 7245 ma z tyłu 16.9-30 i z przodu 11.2-24, a 7745 ma 16.9-34 i 12.4-24 czyli szerszy i wyższy balon z przodu, więc to by sie zgadzało.

Aha, nie jestem tego pewnien ale jeden z tych znajomych ma z tyłu 16.9-28, jakiś czas temu założył 11.2-24 i nie zgrywają mu sie napędy (przód ciągnie szybciej) poniewarz z przodu powinne być 11.2/ileś tam-24, czyli z niższym balonem (profilem).

Opublikowano
nie rozumiem tzn jakbym np w zetorze 7245 wsadzilbym wieksze kola to nie moze mi sie zgrywac naped tzn ze przednia lub tylnia os bedzie sie krecic szybciej ??

Możesz dać wyższe ale z przodu i z tyłu, i tylko takie aby proporcja obwodu tocznego kół przednich i tylnych była taka sama jak na oryginalnych oponach. A znajomy o którym napisałem wrzucił nieco większe koła tylko na przód (bo takie akurat miał), dlatego napędy mu sie gryzą i 4x4 włącza tylko wtedy jak gdzieś utyka na tylnym. Mogłem tylko coś pomieszać z rozmiarami bo nie pamiętam tego dobrze.