Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kupiłem ciągnik jak w tytule, silnik na Common Rail, 8400 godzin i chciałbym wymienić olej ale nie wiem jaki mu nalać, bo nie było żadnej kartki 10W czy 15W40. Który był by lepszy przy tym przebiegu?
Opublikowano
to jest żaden przebieg. olej jak w książce zalecają. jak chcesz w dobrej cenie ale zgodnie z zaleceniami to ultor extreme 10w40. a jak nie ten, to jakikolwiek co ma w nazwie CH albo CI
Opublikowano (edytowane)

Zalej dobry 15W40, Shell/Total/Peteonas czy coś innego dobrego. Zmierz na bardzo rozgrzanym silniku w ciężkiej pracy jakie ma ciśnienie oleju(manometrem). To genialny silnik, ma jednak wade pomp olejowych i często w granicach 8-11tys h trzeba te pompe wymienić, bo nie robi odpowiedniego ciśnienia.

Edytowane przez Rowan

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Czekaj_0
      Witam mam problem z ciagnikiem nh t6050 a mianowicie mam biegi polowe wbita chce ruszyc ciagnie przez 10cm i wyswietla N na ekranie i wbija na luz czasami biegi zalapia i jest mormlanie podkresle ze przy szosowych nie ma tego problemu wie ktos czemu tak sie moze dziac?
    • Przez pio46
      Witam T 6050 przestał pokazywać prędkość jazdy , wyświetla się 0,00. Jaka może być przyczyna , gdzie szukać czujnika prędkości?
    • Przez Czekaj0
      Od jakiegoś czasu w moim new holland t6050 slychać dziwne stukanie w okolicach prawego boku silnika, podczas pracy na wolnych obrotach tego nie ma albo jest tak cicho że tego nie słychać podczas wkrecania się na obroty bez obciążenia słychać lecz gdy obroty przestaną rosnąć tylko będą np na najwyższych to z powrotem tego nie słychać, przy obciążeniu np pod górkę słychać to cały czas, turbina nowa zawory wyregulowane prosiłbym o pomoc w zdiagnozowaniu przyczyny 
    • Przez Patrykxd
      Witam powie mi ktoś jak spuścić płyn chłodniczy ww wymienionym modelu? Jest jakiś korek spustowy czy trzeba wąż odkręcić? I jaki płyn najlepiej zalać?
    • Przez niesmialy83
      Wie ktoś jak ustawić godzinę w formacie 24 godzinnym ? Mój ciągnik, to New Holland ts115a . Normalnie godzinę można ustawić , ale tylko w formacie 12 godzinnym . Na przekręconym kluczyku na zapłon, przytrzymuje przycisk "h"- lewy z prawej strony i ustawiam godzinę, ale tylko do 12 godz. 

Czy muszę kliknąć jakiś dodatkowy przycisk? 

• Dodaj nową pozycję...
v