Siew w monokulturze - opinie , żyto po życie , pszenżyto po pszenicy .
-
Podobna zawartość
-
Przez Stonka36
Witam. Chciałbym wymienić uszczelniacze w przednim moście ciągnika Deutz Fahr D7807. Poszukuję katalogu części/instrukcji obsługi. Z góry dziękuję za pomoc. -
Przez Wielkopolanin
Panowie proponuje nowy (szukałem i takiego nie znalazłem), myślę, że ciekawy a na pewno ważny temat. Jak to jest u Was, czy badacie Swoją glebę? Jeśli tak to na co, jak często i ile za to płacicie? Jak myślicie, czy w warunkach Waszych wsi było by zapotrzebowanie na usługę badania gleby, od pobrania próbek, do dostarczenia wyników i zaleceń? Ja muszę się przyznać, że do tej pory nie badałem gleby, dopiero w tym roku po raz pierwszy na studiach zacząłem to robić.
-
Przez kingway
Witam , mam chęci zasiać pszenicę na 5 klasie jak myślicie coś będzie z tego ?? Ziemia nie jest jakoś wyciągnięta ze składników , ale mogłoby być lepiej . Zawsze siałem żyto hybrydowe a teraz może bym spróbował pszenicy ozimej mam do wyboru odmianę Commandor i Arkadia . A wy jakie polecacie odmiany ?
-
Przez Konrad432
Cześć wszystkim. Pytanie. Czy to jest normalne? Czerwone nasiona orginaly, żółte nasiona moje. Dodam że żółte sa po tych czerwonych. W tym roku miałem problemy ze wschodami soi. Myślałem że to jest moja wina. Teraz zrobiłem doświadczenie i wychodzi to co na obrazku. Soja kupiona w renomowanej firmie. : ) Około trzech dni temu zrobiłem to doświadczenie.
Pytanie moje brzmi - co jest nie tak z tą czerwona soja?
-
Przez Dante0001
Witam.
Poszukuję pomocy. Mam na pryzmie zboża takie larwy omacnicy spichrzanki tj. Mol spożywczy. Jest tego mnóstwo. Tkają takie lepkie pajęczynki na wierzchu.
Jak się tego pozbyć. Jaki środek użyć. Miał ktoś taki problem?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Odmiany pszenicy jarej i jej plonowanie
Pszenica ozima Andorre - 22 listopada 2025