Skocz do zawartości

Laverda L 624 i L 524 MCS - opinie , za i przeciw . Czy warto kupić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam , mam zamiar kupić jakiś kombajn i szukam czegoś i natrafiłem na Laverde . Kombajn na pierwszy rzut oka bardzo taki no prosty . Czy może ktoś poleci ten kombajn lub wypowie się na jego temat ? Jak to jest z awaryjnością no i z dostępem części - bo części to tak nie widzę do nich ... i Czy L to  oznacza ze kombajn ma klepisko uniwersalne do kukurydzy i co to oznacza MCS ? 

Opublikowano

Mcs to 2 bęben młócący,  L to oznaczenie serii i nic to nie ma do klepiska, 1 sklep w pl ma wszystko do tych maszyn, ogólnie bardzo w porządku maszyny nie doceniane, sporo rzeczy lepszych niz w Claasie, to tak po krotce, najlepiej by było pogadać przez telefon, znam ten kombajn prawie na wylot.

Opublikowano
8 godzin temu, JD1052 napisał(a):

Mcs to 2 bęben młócący,  L to oznaczenie serii i nic to nie ma do klepiska, 1 sklep w pl ma wszystko do tych maszyn, ogólnie bardzo w porządku maszyny nie doceniane, sporo rzeczy lepszych niz w Claasie, to tak po krotce, najlepiej by było pogadać przez telefon, znam ten kombajn prawie na wylot.

A ty kosisz tym kombajnem ? 

Opublikowano
18 minut temu, robert1226 napisał(a):

Wpierwej pług kup , a jak ty poradzisz z kombajnem jak ty masz problemy ze zwykłym radłem.

Kolego chyba pomyliłeś użytkowników coś mi się tak wydaje bo ja żadnego postu z pługiem nie dodawałem .....

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez corsar12
      Witam szukam użytkowników kombajnów Claas mercator 60 i 50 głownie chodzi mi o to jak sobie radzi claas mercator z silnikiem 4 cyl czy nie jest za slaby do tego kombajnu z hederem 3m i sieczkarnią. Wiadomo że 6 cyl było by lepsze ale w tym momencie nie ma nic godnego zakupu na ogłoszeniach, a nie moge znaleźć w sumie żadnych negatywnych opini o silnikach 4 cyl i szukam opinii prosto od użytkownika najlepiej który użytkuje taki kombajn od kilku lat.
    • Przez sfzhdd
      Który kombajn lepszy Claas Mega 360 czy Lexion 520/510?
      Interesuje mnie wydajność, spalanie i awaryjność.
      Który warto wybrać?
      Z góry dzięki za odpowiedzi.
    • Przez velFoka
      Panowie potrzebuję opinii o tych kombajnach. Planuję niedługo zakup i chciałbym wiedzieć jak te modele z awaryjnością i częściami. Co przemawia za MF a co za DF?
    • Przez DobRzan
      Witam wszystkich
      Tak jak w temacie jaki kombajn polecacie na małe gospodarstwo i dodatkowo możliwe że jakaś usługa wpadnie. W tym roku ciężka pogoda, wszyscy gospodarze w okolicy jak tylko wyjdzie słońce to koszą u siebie ciężko się gdzieś wcisnąć a gospodarzy z kombajnem u mnie mało. Rok wcześniej podobnie ciężko było. Ktoś może powiedzieć że nie opłaca się ale swój to zawsze swój. Myślałem nad fortschritt E512. Przedział cenowy to tak do 20 tyś. Czy coś ciekawego można w tym przedziale kupić?
    • Przez dawidtulej
      massey ferguson 530/620 co o nich powiecie bo zainteresowały mnie te modele np na temat 520 opinie są podzielone  
  • Dodaj nową pozycję...
v