Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Witam, 

Chcę zakupić brona aktywną i znalazłem pottingera lion 301. Ktoś z forum może jest użytkownikiem....Czy to jest dobry wybór i na co zwracać uwagę przy kupnie? Cena ok 27-29 tys.

Edytowane przez grabaz
Opublikowano

Zęby nowe mają około 30 cm , tu widać  ze są już podtarte ,pewnie za jakiś czas trzeba myśleć o wymianie , zobacz ile nowe zęby  

ale widać ze brona w dobrym stanie ,

sprawdź luz na zębach na wałku i czy niema wycieków i czy jest olej lub smar w przekładniach 

i jak pracuje  

Opublikowano (edytowane)

Dzięki za porady. Wiem że zęby były wymienione 5 lat temu na dłuższe niż oryginalne. Jutro podjadę ją obejrzeć.

Ogólnie części do Pottingera są drogie w porównaniu do amazone, kuhna czy kvernelanda? Bo chcę jeszcze dokupić siewnik i też pottingera jeśli się uda kupić tę bronę. 

Edytowane przez grabaz
Opublikowano

Nie bede zakladal nowego tematu i zapytam tutaj.

Ile powinny miec obr/min noze brony? Zajrzalem do swojej przekladni i ktos tam zalozyll maksymalne mozliwe przelozenie ktoro daje 417 obr/min. Przez to moje 150KM praktycznie pierdzi a ja mam dosc lekkie pola w uprawie. 

Teraz musze zmienic te kola aby wyszly mi mniejsze obroty i do wyboru mam 221 obr, 289, 346, 417.

Sieje 10km/h. Na ile to teraz zmniejszyc? Na 289 czy 346? Bo te sie wydaja najbardziej rozsadne i z tego co poszukalem na googlach to pottinger i amazone najczesciej ma w okolicach 340