Skocz do zawartości

Lemken solitair scieżki technologiczne

Rekomendowane odpowiedzi

• Root Admin
Opublikowano

Podpowiedzcie mi proszę czy Lemken Solitar powinien mieć kombiklapy na wężach na których się zakłada sciezki.

Niemiec twierdził ze są ścieżki 2x4.

W sterowniku ścieżki się ustawia i jakiś przekaźnik strzela, ale na siewniku nic się nie dzieje - i co najważniejsze nie ma kombi klap.

Czyżby ktoś je zdemontował przed sprzedażą?

Jak to jest w waszych solitarach?

20250118_085213.jpg

20250118_085217.jpg

Opublikowano

Tu gdzie masz te czarne wstawki przewodów powinny być klapy od mich dodatkowa przewody odprowadzające ziarno do zbiorczej rury, którą ziarno wraca do zbiornika.

Opublikowano

https://www.baywaboerse.com/pl/view/maszyna-u-ywana/agregat-uprawowo-siewny/10791785/lemken-solitair-8-300.html?item_position=1&current_page=1

Popatrz na zdjęcia. zawory i czarna karbowana rura odprowadzająca do zbiornika ziarno , co wchodzi w zbiornik koło dmuchawy

21 minut temu, yacenty napisał(a):

Jakoś bez zaworów nie wyobrażam sobie ze moj siewnik może cokolwiek zakładać

Jeżli ma zawory hydrauliczne, yo może zakładać ścieżki mechaniczne na środku siewnika, czyli dwa talerze. Tylko czy ma siłowniczki do podnoszenia tych talerzy?

Opublikowano
5 godzin temu, yacenty napisał(a):

czyli krótko mówiąc "nasi tu byli" i zdemontowali zawory? Jakoś bez zaworów nie wyobrażam sobie ze moj siewnik może cokolwiek zakładać

@Audi213 możesz pokazać jak to jest u Ciebie?

Brałeś siewnik z zachodu przez pośrednika z Polski? Teraz się będą przerzucać odpowiedzialnością

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Optiwiew
      Witam kupiłem ostatnio używany siewnik Isaria 6050 2,5m. Potrzebuję instrukcji obsługi. Nie mam żadnych oznaczeń. Proszę o pomoc.

• Przez bolek1521
      Witam. Zamierzam kupić siewnik zbożowy mam możliwość zakupu takiego sulky jak na zdjęciach spotkał się ktoś z takim sprzętem i może podzielić się opinią czy warto 

• Przez tadziost
      Witam. Co może być z przekładnią bezstopniową w siewniku ? Kupiłem siewnik 3m i przy kręceniu kołem i ustawianiu dawką mam wrażenie jakby się coś kończyło w przekładni,  musi być na dźwigni ustawiona dawka prawie na full , żeby w miarę było ustawione. Przy drugim siewniku 2.7 ta sama przekładnia kręci rolkami przy małej dawce na podziałce a w nowym nidugo mi skali zabraknie . Pomocy , czy tylko wyrobione krzywki? Bo patrząc na ceny np łożyska jednokierunkowego to 500 zł injakis wałek 1000 zł 
    • Przez TomaszDawca
      Witam,
      Mam problem z siewnikiem Pom Brodnica Jota Z grupa krukowiak.
      Skrzynia nie utrzymuje normy wysiewu. Na próbie kręconej za każdym razem wychodzi inaczej. Wymiana skrzyni w niczym nie pomaga, gdyż na siewniku jest już zamontowana 4 taka sama skrzynia w przeciągu 4 sezonów w ramach gwarancji przez serwis) i cały czas to samo. Problem nie został usunięty (ewidentnie wada fabryczna przekładni). Gwarancja się skończyła. Producent (Krukowiak) umywa ręce. Mogą sprzedać nową skrzynię i tyle (3300PLN brutto). 
      Moje pytania są następujące:
      Czy jest ktoś na grupie kto posiada taki siewnik?
      Czy jest ktoś kto posiada taki siewnik i ma podobne problemy?
      Czy jest ktoś na grupie kto posiada taki siewnik i się z nim uporał?
      Jaką inną skrzynie można by zamontować do tego siewnika? (Przekładnia po lewej stronie siewnika)
      Czy jest ktoś na grupie kto nie może sobie poradzić z takim siewnikiem i chciałby może nawet drogą sądową uporać się z producentem?

• Przez kuba12343
      Jaka jest różnica w tych grabkach w siewniku amazone D8, które lepsze?

• Dodaj nową pozycję...
v