Renault 103.54 - wyciek
-
Podobna zawartość
-
Przez Pawlik111
Witam mam do zrobienie skrzynie biegów w renault 103 54 i chciał bym się spytać czy 10000 zł za same rozłożenie traktora to uczciwa cena bo tyle zażyczył sobie mechanik plus nowe części.
-
Przez Krzysw5
Witam wszystkich,
Przygotuję się do remontu silnika mojej renówki 103.54. Jest tam silnik MWM turbo TD 226-4 R185. Objawy są takie, że pali coraz więcej oleju, już na dolewki 10l na sezon nie starcza. Po odpaleniu zimnego chmura białego dymu. Tak ogólnie pracuje dobrze, zdarza się, że gdy jest mocno rozgrzany przy temp. otoczenia powyżej 25 stopni i np orce pod rzepak potrafi mignąć kontrolka oleju na wolnych obrotach, np przy ruszniu jak obroty spadną.
Z tego co się zorientowałem to tuleje w tym silniku są suche. Planuje ściągnąć głowicę, zobaczyć stan tulei, tłoka, pierścieni i przy okazji korbowodów. Czytałem też, że przy takich objawach mogą być zużyte same głowice.
Chciałem się poradzić, czy da radę wymieć tuleje, bez wyciągania silnika? Mechanik twierdzi że przy takich tulejach powininny być wyrównane/rozwiercone otwory w bloku i dopiero zamówione tuleje pod ten wymiar i następnie wciśnięciu honowane na wymiar pod tłok.
Czy ktoś może wymieniał tuleje w takim silniku w oryginalnym wymiarze że np po wciśnięciu nie wymagają honowania?
Przy mokrych nie byłoby problemu.
-
Przez Dainielli
Witam,
Szukam kompletnego podnośnika do Renault Ergos 436 z 2007r (ciągnik kupiłem bez podnośnika)
Proszę o info czy z jakiegoś innego modelu pasuje, chyba Claas Celtis ma ten sam ? będzie łatwiej szukać
ewentualnie może ktoś ma na sprzedaż kompletny podnośnik ?
-
Przez agromichu
Witam. Ile powinno być dmc przyczepy z hamulcem w dowodzie rejestracyjnym renault 103 14 ? U mnie jest 5000kg z hamulcem i 1500kg bez. Czy też tak macie? Czy da się to zmienić? Ile powinno być wg producenta?
-
Przez MarcinKa
Hej
Mógłby ktoś z forum jak oczywiście posiada zwymiarować mi te osłony boczne silnika bo musze sobie dorobić bo niestety internet krzyczy za nie za drogo jeśli w ogóle są to cena za dwie blachy mocno za duża...
Do szóstki silnika na prostej ramie jeśli to ma znaczenie.
Najlepiej wymiary i dokładniejsze zdjęcia.
Najchętniej kupilbym oryginał ale wątpię żeby ktoś chciał sie pozbyć w miarę normalnej cenie.
-
Rekomendowane odpowiedzi
renault 103 54
Czytaj dalej »
Renault Ares 826rz & Naczepa