Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, krzysiek277 napisał(a):

Tylko lpg, bracia mają diesle to w porównaniu do mojego to mój silnik 2.0 pali 10l lpg a brata diesel 7x6zł=42zł a moja gazolina 10l to nie całe 30zł, ja robię średnio 35tyś km rocznie to jest różnica w portfelu 🙂

Czasy się zmieniły gdzie kiedyś diesel był dużo tańszy od benzyny (młodzi nie pamiętają)i jeszcze mniej palił, wtedy był porównywalny z gazem teraz jednak gaz najtańszy.

• Like 2
Opublikowano

Na co dzień do pracy kupiłem sobie VW T-Roc. Silnik 1,5 TSI przy normalnej jeździe zje koło 5 litrów benzyny. Udało raz się zejść nawet na 4,7. Bez problemów jakie miałem z dieslem szczególnie w zimę. Kiedyś się opłacało mieć Diesla. Teraz nie koniecznie chyba że robi się dużo długich tras 

• Thanks 2
Opublikowano (edytowane)

Jeżdżąc dzień w dzień to przeważnie normalnie. Czyli dla mnie jazda większość trasy 90-100, ale bez wyprzedzania zbytniego. Jak się chce deptać, wyprzedzać po kolei to jak Yanosik pokazuje ocenę 2-3 to spalanie wychodzi koło 6-6,5😅 Z gazem nie mam styczności, nie jeździłem

Edytowane przez STIG13
Opublikowano
Godzinę temu, krzysiek277 napisał(a):

A i zapomniałem dodać że te 10l to przy deptaniu, i więcej mi nie spali choćbym nie wiem co mu robił, mogę na autostradzie 220 lecieć i nie spali więcej jak 10L, mam go już 5lat to wiem doskonale 😉

Tomasz powiedz co cię tak cieszy? Bo tylko śmieszne emotki mi dodajesz 

Co to za samochód bo trochę nie realne żeby np średnio spalił 10 litrów I przy prędkości np 200 też 10 spalił 

Mam też samochód z silnikiem 2,0 i średnia wychodzi ok 10 litrów,  ale jak jadę 170-200 dłuższy dystans cięgiem  to spalanie skacze na 15 a może i więcej 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, krzysiek277 napisał(a):

Tomasz powiedz co cię tak cieszy? Bo tylko śmieszne emotki mi dodajesz 

Bo bajki o 10l gazu na 100km przy 220km/h to w przedszkolu dzieciom możesz opowiadać ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, krzysiek277 napisał(a):

Tylko lpg, bracia mają diesle to w porównaniu do mojego to mój silnik 2.0 pali 10l lpg a brata diesel 7x6zł=42zł a moja gazolina 10l to nie całe 30zł, ja robię średnio 35tyś km rocznie to jest różnica w portfelu 🙂

Zaglądacie sobie do portfeli 🤔🤭😉

Opublikowano
8 minut temu, krzysiek277 napisał(a):

Tu to najlepiej nic nie pisać...

Ale pisz, tylko nie takie głupoty ... Bo w takiej coś to tylko Jacuś może uwierzyć, co jeździ autobusem MPK a nie samochodem ...

• Haha 1
Opublikowano

teraz to tylko dobra hybryda z baterią 15 kw i koło komina można smigać , oczywiscie ładowana z gniazdka , za kilka lat diesel zniknie , moze tylko w suwach zostanie 

29 minut temu, krzysiek277 napisał(a):

Tu to najlepiej nic nie pisać...

gaz jest opłacalny nadal , ale są koszty dodatkowe , droższy przegląd krótszy serwis olejowy  i przy odsprzedaży też jest tańszy zazwyczaj , 

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, jacor73 napisał(a):

Zobaczysz za kilka lat ile tych diesli zostanie na rynku.

Zobaczę mam dwa i teraz chce sobie kupić trzeci taki z napędem 4x4 do jeżdżenia po polach .

Będą będą zobacz już ekodebile odpuszczają powoli bo widzą że elektryk to porażka nie jest to samochód do codziennej i ciągłej eksploatacji .

Wyobraź sobie teraz jazdę tym elektrykiem i cię zaspy na drodze zatrzymają postoisz gdzieś w polu pół nocy bez prądu .

Opublikowano
3 minuty temu, robert1226 napisał(a):

Wyobraź sobie teraz jazdę tym elektrykiem i cię zaspy na drodze zatrzymają postoisz gdzieś w polu pół nocy bez prądu .

Postoisz bez problemu. Taki elektryk z pompą ciepła bierze niewiele energii na ogrzewanie ...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, robert1226 napisał(a):

A jak ci prądu zabraknie to we wiaderku przyniesiesz .

To sobie Webasto w elektryku zamontuje xD argument obalony xD

A ty swojego starego dieselka będziesz mógł zaparkować pod tablicą Kraków albo Warszawa ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
14 godzin temu, jacek1296 napisał(a):

Kiedyś byłem zmuszony zatankować na jakimś januszexie, to wlałem więcej niż pojemność zbiornika.

Myślałem że tylko ja tak miałem. I na czym się skończyło? Bo ja zbiornik w Star1142 miałem 150l rezerwa już parę km się świeciła i przy 160l na liczniku stacji nawet pistolet nie odbił. Skończyłem lać paliwo do nich z gębą od razu i usłyszałem płac za 130l i nigdy się nie pokazuj na tej stacji 

12 godzin temu, robert1226 napisał(a):

Ni hu hu i osobówka diesel a tym bardziej terenówka .

To tak jak kierowcy tirów auto diesel bo nadwyżki są 😂

Opublikowano
34 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

To sobie Webasto w elektryku zamontuje xD argument obalony xD

A ty swojego starego dieselka będziesz mógł zaparkować pod tablicą Kraków albo Warszawa ...

Spokojnie moje diselki spełniają normy także prędzej tego elektryka gdzieś odstawisz bo jego naprawa przekroczy wartość samochodu razy 3 .

Tak a Webasto to ci na korbkę działa , ja piszę o ostateczności tak samo jak nie masz zawsze belnego baku paliwa tak samo możesz mieć np 10%baterii i staniesz to ci jedynie laweta zostaje.

42 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Marudzie nie dogodzi 🤣🤣🤣

Nie męcz się .