Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

A potem wieczne problemy z Vanosami czy jak to tam się nazywają zmienne fazy rozrządu u bawarczyków xD

Zmmienne fazy rozrzadu wystepuja w silnikach VAG 1,8T , ktore uznawane są z anajbardziej polecane benzyny w starszych modelach i maja najwiekszą trwalosc

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, scoffer napisał(a):

Zmmienne fazy rozrzadu wystepuja w silnikach VAG 1,8T , ktore uznawane są z anajbardziej polecane benzyny w starszych modelach i maja najwiekszą trwalosc

1,8 TSI ?? xD Co to bańkę z olejem trzeba było w bagażniku wozić ??

Na wsi jeden przyprowadził bardzo tanie Audi, akurat z tym silnikiem, 0,8l na 1000km miał spalanie oleju xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

1,8 TSI ?? xD Co to bańkę z olejem trzeba było w bagażniku wozić ??

A napislaem 1,8 TSI ,czy 1,8 T ? Sprawdz jeszcze raz 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, scoffer napisał(a):

A napislaem 1,8 TSI ,czy 1,8 T ? Sprawdz jeszcze raz 

No widzisz, ten był trwały, a następca też był sławny, ale z innego powodu ...

To jak z 1.9TDI i jego następcą z pompowtryskami ...

Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A potem wieczne problemy z Vanosami czy jak to tam się nazywają zmienne fazy rozrządu u bawarczyków xD

Mi S90 300koni pali 9l/100km benzyny i mam to w 4 literach ;) 

Dla mnie cena ma znaczenie, oszczednosci 3 l paliwa na kazdych 100 km , podczas 400 km podrozy pozwalaja na zjedzienie obiadu we dwoje , lub brak koniecznosci sprzedazy 1,5 Q pszenicy by sfinasować przepal

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

No widzisz, ten był trwały, a następca też był sławny, ale z innego powodu ...

To jak z 1.9TDI i jego następcą z pompowtryskami ...

Nastepca z pompowtryskami jest za***isty , mam i uwazam ze petarda

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Jeden jedyny WAG jakiego miałem to ten diesel na pompowtryskach, ile na tym dziadostwie mechanik zarobił ... Od tej pory mam uczulenie na wszelkiego rodzaju WAG-i ...

Opublikowano

Znaczy teoretycznie da się zejść do 7,8-8l/100km ale mnie taka jazda męczy ...

Tym o ktorym pisalem z epali 6 , to nie teoretycznie, a praktycznie da sie jezdzic zuzywajac 5 l paliwa 

Jeden jedyny WAG jakiego miałem to ten diesel na pompowtryskach, ile na tym dziadostwie mechanik zarobił ... Od tej pory mam uczulenie na wszelkiego rodzaju WAG-i ...

To tak mjak ja na chinszczyzne , stad i Volvo omijam 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, scoffer napisał(a):

To tak mjak ja na chinszczyzne , stad i Volvo omijam 

Komplet pompowtrysków przy 150tys km, a 20tys km później głowica powiedziała pa, pa, gorszego auta nie miałem ...

Sprawdź w swoim WAG-u ile masz części Made in China xD Bo u mnie w Volvo wiązka np Made in Poland ;) 

Opublikowano (edytowane)

Komplet pompowtrysków przy 150tys km, a 20tys km później głowica powiedziała pa, pa, gorszego auta nie miałem ...

260 tys mam i zero problemow , glowic a wtych silnikach bezproblemowa , w 2,0 n apomkach i owszem .1,9 TDI jest bezawaryjnym silnikiem, warunej ze nie od Turka , z 15 letnia niewiadomą 

Edytowane przez scoffer
Opublikowano
4 minuty temu, scoffer napisał(a):

260 tys mam i zero problemow , glowic a wtych silnikach bezproblemowa , w 2,0 n apomkach i owszem

Ja właśnie mówię o 2.0 na pompkach ;) badziew który skutecznie zniechęcił mnie do niemieckiej technologii ;) To Fiatowskie Punto 250tys przejechało bezawaryjnie, tylko ruda progi zjadła ;)

Opublikowano

https://www.autocentrum.pl/oceny/volvo/s90/ii/sedan/silnik-benzynowy-2.0-t6-310km-2018-2020/   vs https://www.autocentrum.pl/oceny/volkswagen/passat/b5/sedan/silnik-diesla-1.9-tdi-130km-2001-2005/

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ja właśnie mówię o 2.0 na pompkach ;) badziew który skutecznie zniechęcił mnie do niemieckiej technologii ;) To Fiatowskie Punto 250tys przejechało bezawaryjnie, tylko ruda progi zjadła ;)

2,0 to smiec , 

Opublikowano (edytowane)

Ale co ty porównujesz ?? Przecież 1.9TDI to legenda :) Daj porównanie z 2.0 TSI i zobaczymy czy będzie tak ciekawie ;)

I już nie powiem jak rzetelna jest jedna i jedyna ocena jednego użytkownika xD A w VW 150 ocen ...

Opublikowano

Ale co ty porównujesz ?? Przecież 1.9TDI to legenda :) Daj porównanie z 2.0 TSI i zobaczymy czy będzie tak ciekawie ;)

ale ja wlasnie mam 1,9 tdi , to o nim piszę 

Teraz, scoffer napisał(a):

ale ja wlasnie mam 1,9 tdi , to o nim piszę .a byly dwie wersje na pompie i pompowtryskach, obie super ,ale na pompowtryskach mocniejszy 

Opublikowano (edytowane)

Volvo ma rowniez sporo mocno wadliwych silnikow 

Jak każda marka ;) chociaż to zazwyczaj nie są silniki Volvo a np Forda ;) 

Benzynowe 2.0 VEA mam w dwóch samochodach i w obu bez problemów. 

Opublikowano (edytowane)

2 minuty temu, scoffer napisał(a):

dlatego kupujmy te , ktore są sprawdzone na rynku i chwalone 2,0 tdi na pompkach bylu wujowe ,ale obecne 2,0 tdi sa mocno dopracowane i obiecujące znaczne przebiegi przy sporej ekonomii 

Edytowane przez scoffer
Opublikowano

dlatego kupujmy te , ktore są sprawdzone na rynku i chwalone 

Dlatego mi te odłączane cylindry nie pasują. Może to przypadek a może nie, ale znam taki cud co miał te odłączane cylindry i pojechał do ASO z pękniętą głowicą ... A te 0.2 czy 0.4 l na 100km to śmieszna oszczędność ...

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

On GOLD z AVIA pobije rekord km na zbiorniku

Jeszcze 195 km zasięgu zostało także 1000 na 70 l może pęknąć

IMG_20251126_132647.jpg

Ten gold to żółte szczochy, a myślałem że B0

Dwulitrową japońską technologią robię 1000km na 55L i to na lajcie

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jak swojego szukałem to na FZ8 miałem wrażenie, że mniej zgięte nogi niż na Z800, ale to niewielkie różnice będą.

Ale jak patrzę na takiej internetowej stronie to kąt ugięcia kolan taki sam, jedynie na Kawie trochę większe pochylenie do przodu.

A najlepiej to popatrzeć w promieniu 100km od domu, jak coś jest ciekawego to jechać, obejrzeć, przymierzyć się do jednego czy drugiego i sobie porównać.

No dokładnie. Nie napalam się na konkretny model czy markę, a jak już zacznę szukać to przede wszystkim co wygodne i nie zajazd spawany.

2 godziny temu, wilkołak napisał(a):

Co wy widzicie w jeżdzie motorem , dla mnie katastrofa

Od dzieciaka upalałem motorynkę, skuter i wske. Po prostu trzeba to lubić. Frajda

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

On GOLD z AVIA pobije rekord km na zbiorniku

Jeszcze 195 km zasięgu zostało także 1000 na 70 l może pęknąć

IMG_20251126_132647.jpg

Rysiek kolektory i głowica tam już pewnie zajepane dokładnie 🙆 

2.4D5 euro 6 220km na sporcie poniżej 8.5 nie ma szans zejść.

A na D jedzie na 1300obr. To zabójstwo dla diesla

Jak szkoda paliwa to stodoły się nie kupuje 

Edytowane przez pedro2
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, pedro2 napisał(a):

A na D jedzie na 1300obr. To zabójstwo dla diesla

Jak szkoda paliwa to stodoły się nie kupuje 

U mnie na trybie Eco jeździ na takich obrotach. Raz włączyłem z ciekawości i nigdy więcej nie korzystałem ;) jak tylko zobaczyłem że zmienia biegi tak aby utrzymywać obroty w zakresie 1300-1500 to wiedziałem że to nie dla mnie.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, scoffer napisał(a):

szwagier miał takiego i po nim zrezygnował z tej marki , sporo duperelek wychodziło chyba rocznik to to 2021 lub 2022 

Edytowane przez jarecki