Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał(a):

Nie chciałem o tym wspominać by skarbówka nie zaglądaĺa

proponuję poczytać o usługach międzysąsiedzkich 

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał(a):

Dlatego lepsza faktura sprzedaży

Jako przetwórca mogę mu wystawić fakturę na jakąś ilość tego  co u niego na polu uprawiam, tak aby na niej do zapłąty było tyle, na ile umówiliśmy się czynszu. 

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Eee tam, taki rolnik na VAT jeszcze będzie się cieszył że na ryczałta sprzeda xD

Taa, i pieniądze blikiem odzyska.

A skarbówka nie zauważy przelewu 100 czy 200 tys z konta na konto z dopiskiem przekazanie środków...

Opublikowano

Taa, i pieniądze blikiem odzyska.

A skarbówka nie zauważy przelewu 100 czy 200 tys z konta na konto z dopiskiem przekazanie środków...

Jest coś takiego jak gotówka ... A więcej nie ma co pisać żeby skarbówce nie pomagać ...

Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

@Agrest ale ta opcja będzie dla wybranych. A reszcie oddam dzierżawy i niech spadają.

Twój przypadek jest można powiedzieć marginalny  i możesz ĺatwo pomóc nieaktywnym.

Opublikowano

Jak temat dopłat to dostane decyzję na dniach już wiem bo pani dzwoniła że jest jej przykro ale musiała mi naliczyć 1 %  kary za gacka  -a ja liczyłem na kilkanaście lub kilkadziesiąt tysięcy 

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jest coś takiego jak gotówka ... A więcej nie ma co pisać żeby skarbówce nie pomagać ...

Kasa musi być na koncie . US może zapytać także o wydatki. Jeśli taki rolnik nieaktywny wypłaci dużą kasę a trafi mu się kontrola ( pewno zaczną się trafiać) to będzie się tłumaczył 

Opublikowano (edytowane)

a trafi mu się kontrola ( pewno zaczną się trafiać) to będzie się tłumaczył 

A ktoś mi zabroni przejebać kasę w kasynie ?? Albo dać jako bezdomny pewnemu ojcu z Torunia ?? xD Na razie są pewne projekty, nie wiadomo jak to będzie na koniec wyglądać. Ja mam wszystkie dzierżawy na papier, kosztów i sprzedaży dużo więcej niż zbożowcy to mam wyebane ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Albo dać jako bezdomny pewnemu ojcu z Torunia ?? xD

Łoooo Panie Kolego.  Tera w kościołach ofiaromaty na kartę poinstalowane

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Może w synagogach czy meczetach

Meczet odpada, bo to z urzędu pod wspieranie terroryzmu podpada. Synagoga owszem, bo to zadośćuczynienie.

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Na ryczałta wcale nie fajnie wystawiać faktury.

Dzierżawisz ziemię od ryczałta, sam jesteś na VAT ... VAT-owiec jakby mógł to by wszystko wystawiał na ryczałta, tak działają gospodarstwa tatuś-ryczałt, syn-VAT ... Jak najwięcej kosztów na VAT-owca, jak najwięcej sprzedaży na ryczałta ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał(a):

Kasa musi być na koncie . US może zapytać także o wydatki. Jeśli taki rolnik nieaktywny wypłaci dużą kasę a trafi mu się kontrola ( pewno zaczną się trafiać) to będzie się tłumaczył 

O Wielki US, wypłacił ja pieniądze z konta i na panienki przepuscil😆 możesz mnie z tą kontrola w d cmoknac 😉 jak wydajesz to US interesuje skąd masz, a nie na co przepusciles.

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A ktoś mi zabroni przejebać kasę w kasynie ?? Albo dać jako bezdomny pewnemu ojcu z Torunia ?? xD Na razie są pewne projekty, nie wiadomo jak to będzie na koniec wyglądać. Ja mam wszystkie dzierżawy na papier, kosztów i sprzedaży dużo więcej niż zbożowcy to mam wyebane ...

Urzędnik w razie kontroli Cię naprostuje. 

Tyle w temacie. Znam temat od RR podjebanego do skarbówki. Problemem nie były duże wpływy, a duże wypłaty bez pokrycia w fakturach zakupowych czy też nawet twoich darowiznach. 

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dzierżawisz ziemię od ryczałta, sam jesteś na VAT ... VAT-owiec jakby mógł to by wszystko wystawiał na ryczałta, tak działają gospodarstwa tatuś-ryczałt, syn-VAT ... Jak najwięcej kosztów na VAT-owca, jak najwięcej sprzedaży na ryczałta ...

Z tego co wiem jest pewien limit kwoty rocznej jak wystawiasz faktury na ryczalta.