Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
48 minut temu, boogie7 napisał(a):

I te 3 stówki nadwyżki masz na rozdupcenie, tak ?  A co dalej ?  "Kuroniówka" ? 😆😆😆

jak rozdupce te 3 stówki to jest jeszcze kilka innych kawałków a dałem przykład kawałka który był osobno robiony 

16 minut temu, HF86 napisał(a):

6 tyś zysku na kukurydzy 🤣🤣🤣

to wytknij co źle policzone - nawet dla spokoju zawyżyłem niektóre koszty bo paliwa idzie dużo mniej polidapu też ale zapomniałem o kizerycie ale to można w tych 45 000 pierduł zaliczyć  nasiona też policzone bez gratisów i środki to samo i wszystko realne a tu wszyscy zbierają ponad 15 i do roboty chodzą to coś tam nie halo 

Godzinę temu, boogie7 napisał(a):

Robisz na etacie, wspierasz dodatkowo budżet państwa, nie wspominając już o wys. emerytury z zus'u względem krus'u. Oczywiście nie można pominąć aspektów społecznych, takich jak przebywanie wśród różnych ludzi, a nie tylko liczenie żdżbełek na m2. i pięterek w klosie 🤣🤣🤣  Ktoś kto przepracował kilkanaście lat na w miarę "dobrym" etacie, nigdy nie zrezygnuje z niego dla grzebania w ziemi, albo w gównie..

oczywiście że wspierania państwa ci nie zakwestionuję a własnej emerytury będę sobie wypłacał według własnej fantazji a ty nie bądź taki pewien tej zusowskiej -chcesz liczyć licz na siebie .Również ten aspekt społeczny dla mnie jak najdalej od tych których znam z obcymi mogę robić byle co z wiejskimi  orłami lepiej nie wchodzić w żadne układy 

Opublikowano

Tylkk ze on ma 250 ha swojego i 30 dzierżawy. Swoja drogą nie wierzę ,ze płaci po 5 tyś za ha dzierżawy.

No i ma plantacje nasienne. A oni małych nie chcą.

V 11 jezeli Ci zostaje 6 tys z ha ququrydzy to zapłac robotnkkowi 120 tys rocznie / 10 tys miesiècznie to dobierz pola ,za 2 500/ to nawet i ja Ci wydzierzawie

Opublikowano
1 minutę temu, slavik80 napisał(a):

V 11 jezeli Ci zostaje 6 tys z ha ququrydzy to zapłac robotnkkowi 120 tys rocznie / 10 tys miesiècznie to dobierz pola ,za 2 500/ to nawet i ja Ci wydzierzawie

a czego mi brakuje ? już nawet wniosków prawie nie składam na maszyny bo nie będę wymieniał nowych na jeszcze nowsze -wyjątek 4,0 i ochrona bo tam 65%więc złożyłem dla pobudzenia bambrów we wsi robię tylko na swoim bo nawet 1500 za dzierżawę to robota głupiego na kogoś .Zamiast robić kolejne 200ha lepiej się skupić na efektywności i swoich pierdolcach które sporo kosztują 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, v11 napisał(a):

Realnie z 50 ha można żyć bardzo dobrze z jednego nie najlepszego pola niecałe 50 ha jest z QQ przychodu wraz z dopłatami ponad 500 000 i proste liczenie 10t soli potasowej 20 000 10 t 5 t polidapu 15 000 24 t rsm 35 000 paliwo 35 000 nasiona 35 000 opryski 10 000 słoma do suszenia 5000  inne pierdoły i duperele 45000 zostaje 300 000  i w czym jest problem zycie królewskie i 9 miesięcy urlopu  a niektórzy idą do pracy -po co na dodatek żadnych 18 t /ha 

Skoro taki za***isty zarobek na kuku, to czemu "babrałeś" się jeszcze z tym UFF'em?

Ile liczyłeś dopłat do ha?

Edytowane przez jacor73
  • Haha 1
Opublikowano

A bo 20 lat współprowadziłem sprzedaż zaopatrenie rolnictwa albo inwestowałem w to - a czyje koryto tego mleko  -czyli żerowałem na bidnych bambrach poznałem ich charaktery i k**wa wystarczy -10 lat temu zupełnie inni ludzie teraz to dzicz i to popierdolona a skoro dostałem dopłat prawie 1000 do ha to jeszcze 300- 400/ha wpadnie w zeszłym prawie 1600

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, v11 napisał(a):

(...)dostałem dopłat prawie 1000 do ha to jeszcze 300- 400/ha wpadnie w zeszłym prawie 1600

Weź no mi policz skąd Ci wyszło te 1600 przy 50 ha kukurydzy

• Podstawowe wsparcie dochodów 483,20
  • Płatność redystrybucyjna zł/ha 168,79
  • Uzupełniająca płatność podstawowa 63,22 zł
Edytowane przez jacor73
Opublikowano

akurat policzyłem za 24 i powinno przyjść 1308 -grosików nie liczyłem 

a stary robi to na co inni nie wpadną do końca życia i dlatego tyle wychodzi

za 2023 1598zł  bez grosików 

• Like 1
Opublikowano

Z tego co pamiętam to wepchnąłeś wsiewkę w kukurydzę za 5pkt czyli niecałe 500zł

Nawozy naturalne i chyba plan nawozowy 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, jacor73 napisał(a):

Weź no mi policz skąd Ci wyszło te 1600 przy 50 ha kukurydzy

• Podstawowe wsparcie dochodów 483,20
  • Płatność redystrybucyjna zł/ha 168,79
  • Uzupełniająca płatność podstawowa 63,22 zł

integrowana produkcja każdy z kuku robi 

Edytowane przez Mateusz1q
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
Teraz, v11 napisał(a):

jak żeś taki elokwentny to podpowiedz koledze

Ja nie opowiadam bajek że mam takie zyski z kukurydzy czy że tyle dopłat dostaję xD Nie mam też najlepszych kontraktów na których zawsze zyskuję xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

jakbyś był kulturalny to może i byś się do korytka dopchał a że grasz znawcę to myśl i jeszcze kontraktu nie podpisałem na 2025 choć złożyłem deklarację z tonażem i otwartą ceną według notowań matiff

widzę tylko głupi uśmieszek bo mordę przytkało ?

• Haha 1
Opublikowano
53 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale dlaczego, to nie ja bajki opowiadam xD Jak tam, ten mocznik z rybek już porozpuszczałeś ?? xD 

Śmiejesz się z tego rybiego azotu A kolega najwyższy plon miał na nim qq xd

• Haha 2