Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, julki3 napisał(a):

Piątnica +20gr czerwiec

To ile już u was wyjdzie te mleko 4 zł ? W sumie to bardzo dobrze , że podnoszą to może i inni coś dadzą bo tak to wciąż brak pieniędzy na podwyżkę . 

W Łapach nowy prezes jest i podobno już Radzyń to przejął , taka wersja chodzi po okolicy .

Edytowane przez Supersebusiek
Opublikowano
54 minuty temu, slawek74 napisał(a):

a co to 🤔 ja korzystam z sol i emik

To chyba mniej więcej to samo.

Pobierasz stado z agencji i wprowadzasz wszystkie zdarzenia.  Pokazuje kiedy wycielenie, zasuszenie, usg itd

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Supersebusiek napisał(a):

To ile już u was wyjdzie te mleko 4 zł ? W sumie to bardzo dobrze , że podnoszą to może i inni coś dadzą bo tak to wciąż brak pieniędzy na podwyżkę . 

W Łapach nowy prezes jest i podobno już Radzyń to przejął , taka wersja chodzi po okolicy .

Ciekaw jestem czy ktoś tam jest świadomy co wziął. Wystarczy spojrzeć na krs i lakoniczne sprawozdanie że coś tu się nie zgadza. 30mln zł starty księgowej w jeden rok w zakładzie gdzie skup nie przekraczał 100tys litrów mleka dziennie. 

Edytowane przez grzesiu
Opublikowano
4 godziny temu, Supersebusiek napisał(a):

Jest nowy prezes, niedawny przewodniczący rady.

Nikt nic nie przejął, nie ma jeszcze wyników głosowania nad restrukturyzacją

Opublikowano
1 godzinę temu, Rrolniik napisał(a):

Jest nowy prezes, niedawny przewodniczący rady.

Nikt nic nie przejął, nie ma jeszcze wyników głosowania nad restrukturyzacją

No to widzisz jesteś lepiej poinformowany niż ten co mi to mówił .

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, MariuszDe napisał(a):

Inter Milk za Maj bez zmian

2,50 brutto jest?

Opublikowano
9 godzin temu, semos napisał(a):

To ile wychodzi? lepiej płacą niż Łazorko?

Zawsze płacili podobnie raz ci większej potem tamci a teraz to nawet nie wiem ile Łazorko płaci 

9 godzin temu, PRIMO napisał(a):

2,50 brutto jest?

Nie no skąd...teraz wyjdzie gdzieś ze 2.25 brutto za styczeń jedynie było z premia 2.55 później za luty bez premii 2.35 a potem w marcu i kwietniu minus 5 groszy i zostało 2.25

Opublikowano
2 godziny temu, MariuszDe napisał(a):

Zawsze płacili podobnie raz ci większej potem tamci a teraz to nawet nie wiem ile Łazorko płaci 

Teraz w Łazorku wyszło 2,30 brutto. 

Opublikowano
1 minutę temu, MariuszDe napisał(a):

A przy jakiej ilości?

Przedział 10-12 tys/msc.

Opublikowano
W dniu 30.05.2025 o 16:28, grzesiu napisał(a):

Ciekaw jestem czy ktoś tam jest świadomy co wziął. Wystarczy spojrzeć na krs i lakoniczne sprawozdanie że coś tu się nie zgadza. 30mln zł starty księgowej w jeden rok w zakładzie gdzie skup nie przekraczał 100tys litrów mleka dziennie. 

Nie wiem jak to ogarnięte jest, do restrukturyzacji -40mln a faktycznie 60 🤣🤣🤣

Opublikowano

Oby ta Ciocia miała worek wypchany po brzegi dolarami 🤣🤣🤣

A tak na serio to zależy jaki wierzyciel, rozstrzał spłaty wynosi 40-100% zadłużenia. 

Banki i mlekovita 100% 

Firmy 40-60%

Rolnicy 80-100%

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Dzień dobry w 2026 roku! 🥛
      Rozpoczynamy roczny wątek poświęcony cenom skupu mleka. To tutaj będziemy śledzić kondycję polskiego mleczarstwa, porównywać oferty poszczególnych podmiotów (OSM i firm prywatnych) oraz dzielić się informacjami o podwyżkach (lub niestety obniżkach).
      Początek roku to często czas korekt w cennikach bazowych. Jak sytuacja wygląda u Was na starcie 2026? Czy Wasze mleczarnie wysyłały już nowe cenniki, czy warunki pozostają bez zmian?
      Ponieważ cena mleka to wypadkowa wielu zmiennych, proszę o precyzowanie parametrów według poniższego wzoru (samo podanie "2,50 zł" niewiele mówi bez informacji o zawartości tłuszczu i białka):
      Województwo:
      Mleczarnia (OSM / Firma):
      Za jaki miesiąc (rozliczenie):
      Cena końcowa (netto):
      Parametry (Tłuszcz % / Białko %):
      Miesięczna ilość dostawy (tys. litrów):
      Dodatki (np. GMO-free, dobrostan, premia lojalnościowa):
      Zapraszam do dyskusji wszystkich dostawców – zarówno tych mniejszych, jak i największych producentów. Porównajmy, kto w 2026 roku oferuje najlepsze warunki współpracy.
      Dbajmy o poziom dyskusji. Merytoryczna wymiana informacji o cenach pomaga nam wszystkim w negocjacjach i podejmowaniu decyzji.
    • Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2026.
      Mlekpol cena za styczeń 2026 1,8871 przy białku 3,4 i tłuszczu 4,1
    • Przez DanielFarmer
      Jakie są u was ceny mleka? Jak płacą poszczególne mleczarnie? Podawajcie ceny i parametry w swoich regionach. Uważacie, że nadchodzący rok 2024 będzie dla nas lepszy czy gorszy?

Czas zacząć narzekania w nowym temacie 🙂
  • Dodaj nową pozycję...
v